Wedstrijdzaken

Wedstrijdzaken

Op deze pagina vind u alle afspraken die gelden binnen de gehele voetbal afdeling. Voor jeugdspecifieke beleidszaken klik op Jeugdvoetbal en beleid in het menu.

Wedstrijdsecretariaat

Er zijn 3 wedstrijdsecretarissen aangesteld. De contact gegevens kunt u vinden bij verantwoordelijkheden.

Het programma wordt elke 2 weken vastgesteld door het wedstrijdsecretariaat. De chauffeurs en scheidsrechters worden ingedeeld en speeltijden worden dan vastgesteld en het programma wordt uiterlijk zondagavond op de website gepubliceerd. Dit doen we eens in de 2 weken om het aantal wijzigingen in het programma te minimaliseren. Wilt u verder vooruit kijken? Kijk dan op http://www.voetbal.nl voor een programma verder vooruit. Let op: op de wedstrijden op www.voetbal.nl kunnen nog wijzigingen plaatsvinden! De wedstrijdsecretaris kan te allen tijde hierin schuiven maar probeert zoveel mogelijk een vaste aanvangstijd aan te houden.

Kunt u niet rijden? Probeer dan te ruilen met een andere ouder, lukt dit niet? Neem dan contact op met de coach, de wedstrijdsecretaris kan u hierbij niet helpen. Bent u voor een langere periode niet beschikbaar als chauffeur of heeft u helemaal geen auto geef dit dan aan de coach door. En wellicht kunt u op een andere wijze het team helpen.

Ziet u een tijdsverschil tussen onze website en www.voetbal.nl? Wacht even af tot de week van de wedstrijd zelf. www.voetbal.nl wordt soms pas in de week van de wedstrijd pas aangepast.

 

Verantwoordelijkheden

De wedstrijdcommissie wordt aangestuurd door een bestuurslid en bestaat uit:

Coordinator wedstrijdcommissie: Wilbert van Erp

Wedstrijdsecretaris O13 - O19:   Franz Hansen         email: wedstrijdsecretarisjeugdvoetbal@kleinesluis.nl   tel.: 06-37154076

Wedstrijdsecretaris O8 - O12:     Martin Benjamins   email: wedstrijdsecretaris@jeugdvoetbal@kleinesluis.nl tel.: 06-10197005

Wedstrijdsecretaris senioren:      Ben Buning            email: ba.buning@quicknet.nl                                     tel.: 06-11198842

Scheidsrechtercoordinator:         Hans Mulder / Franz Hansen

Voor alle wedstrijdgerelateerde zaken kunt u bij de verantwoordelijke wedstrijdsecretaris terecht.

 

Wedstrijdtijden

De aanvangstijden van de thuiswedstrijden worden door het bestuur aan het begin van het seizoen voor elk team vastgelegd maar staan niet vast. Ten behoeve van beschikbaarheid velden, kleedkamers en scheidsrechters staat het de wedstrijdsecretarissen vrij om de aanvangstijd aan te passen. Kijk dus altijd op de website van Kleine Sluis voor de juiste aanvangstijd. Incidentele tijdswijzigingen v.w.b thuiswedstrijden kunnen in overleg worden doorgevoerd. Dit verzoek dient dan voor maandagavond bij de wedstrijdsecretaris aangegeven te zijn. De KNVB kan de wijziging dan nog definitief maken.

 

Wedstrijden doordeweeks.

Wedstrijden worden op Zaterdag/Zondag gespeeld. Leiders dienen bij tekorten hun team aan te vullen met spelers uit andere teams. Is dit toch niet te realiseren, is bij hoge uitzondering een doordeweekse wedstrijd te regelen. Uitzonderingen op deze regel zijn:

  • Teams waaruit aangevuld kan worden ( jeugd: zelfde categorie en/of 2e jaars uit lagere categorie ) spelen gelijktijdig. 
  • Als een tegenstander niet op zaterdag kan spelen. In overleg met de wedstrijdsecretaris zal dan gekeken worden naar een doordeweekse dag.
  • De KNVB kan besluiten (indien men achter loopt met het competitieschema )om een doordeweekse wedstrijd in te plannen.

Op de donderdag avond is de kantine standaard geopend. Dit zijn de dagen die de voorkeur hebben als er toch doordeweeks wordt gevoetbald. Er zal dan ook een gastheer aanwezig zijn.

 

Oefenwedstrijden

Als er behoefte is om een oefenwedstrijd te spelen, regelt de coach zelf een tegenstander. In overleg met de wedstrijdsecretaris en kan de wedstrijd daarna worden vastgelegd. Oefenwedstrijden in het weekend hebben de voorkeur en kunnen plaats vinden indien er ruimte op de velden is. Indien men toch doordeweeks wilt oefenen zijn de dinsdag of donderdag weer de aangewezen dagen. De consul en wedstrijdsecretaris bepalen dan of er gespeeld kan worden. Indien het een uitwedstrijd betreft maakt de avond niet uit. Beker/competitiewedstrijden gaan altijd voor.

 

Veldgebruik

Om alle velden voor zowel trainen als wedstrijden geschikt te houden is per ingang van 2013/2014 afgesproken binnen de vereniging het gebruik van het West-B veld te verminderen. Dit houdt in dat er vaker gebruik gemaakt zal worden van de velden Oost-A en Oost-B op zaterdagmiddag en zondag. Dit betekent voorafgaand aan de wedstrijd en in de rust en na afloop iets meer lopen maar als vereniging willen we de velden goed bespeeldbaar houden.

In mei gaan de trainingsvelden alvast in onderhoud en per 1 juni zijn alle velden niet meer beschikbaar (eventueel in overleg de consul).

 

Baaldagen

Baaldagen / Snipperdag zijn in het seizoen 2018-2019 mogelijk tot 1 maart 2019.

 

Einde van seizoen

Aan het einde van het seizoen organiseert Kleine Sluis haar eigen jeugdtoernooi (eind mei of begin juni, niet met Pinksteren en niet in het weekend na Hemelvaart). Daarnaast organiseert Kleine Sluis ook een tentenkamp. Dit tentenkamp vindt plaats de vrijdag en de zaterdag na Hemelvaart. Het kan voorkomen dat in deze weekenden wedstrijden ingeplant zijn door de KNVB. Kleine Sluis houdt als beleid aan dat elk team wekelijks competitief sport beleefd. In het geval van het toernooi en tentenkamp gaan deze 2 evenementen in principe voor de competitiewedstrijden. Kleine Sluis doet er wel alles aan om wedstrijden die van invloed zijn op een mogelijk kampioenschap te verplaatsen.

 

Maand Juni/Juli

In de maanden juni en juli is er geen voetbal mogelijk bij v.v. Kleine Sluis. De velden gaan dan 8 weken dicht zodat zij kunnen herstellen voor het nieuwe seizoen. In deze periode worden er geen wedstrijden gespeeld en wordt er ook niet getraind. Uitzondering op deze regel zijn de kermiswedstrijden op de 3e of 4e zondag in juli.

 

Wedstrijden op Texel

Indien er op Texel gevoetbald moet worden dan is het belangrijk een aantal punten in de voorbereiding mee te nemen:

  • Zorg dat u op donderdagavond of zaterdag de spelerspassen en passen voor de boot ophaalt indien u vertrekt vóór de kantine open gaat. Voor de passen voor de boot kunt u contact opnemen met Wiebe Boonstra of Meeuwis van Brink;
  • Indien u moet spelen bij Texel '94 let dan op dat er parkeergeld betaald moet worden!! Dit heeft bij diverse leden al boetes opgeleverd;