Stage lopen bij Kleine Sluis

Jeugdigen die het voortgezet onderwijs volgen worden in hun 3e schooljaar geconfronteerd met de maatschappelijke stage na schooltijd. Het doel is om deze scholieren kennis te laten maken met het vrijwilligerswerk. Elk seizoen rekenen we op aanmelding van de jeugdleden om hun minimaal 30 uur stage bij ons te komen invullen!

Vacatures:

  • Assisteren als jeugdtrainer bij F en E pupillen
  • Het fluiten van jeugdwedstrijden
  • Assisteren in de kantine op wedstrijddagen
  • Gastheer-vrouw
  • Spelleider bij tentenkamp

"Jeugdscheidsrechter"

Elk weekend worden bij Kleine Sluis wedstrijden gespeeld. Jonge, onervaren maar ook oudere meer ervaren kinderen strijden om de overwinning. De scheidsrechter
leert de kinderen de spelregels, maakt ze beter in het voetbalspel en zorgt ervoor dat alle spelers gezond het veld weer verlaten. Als scheidsrechter leer je leiding te geven aan een groep kinderen, spelregels van het voetbalspel over te brengen en om te gaan met emoties die je van jezelf niet kende maar ook die van kinderen die omgaan met winst en verlies. Stage lopen bij Kleine Sluis brengt leert je veel en daarnaast is het een gezellige vereniging waar je leuke sociale contacten kunt opdoen. Je fluit eens in de 2-3 weken en dit kost je ongeveer 1,5-2 uur per keer. Daarnaast wordt een aantal keer per jaar een avond voor de scheidsrechters georganiseerd."

"Jeugdtrainer"

Wat is nu leuker dan jouw ervaring over te brengen op kinderen die starten met voetbal zoals bij de JO8-9 en JO10-11 pupillen? Kinderen willen met plezier trainen maar ook iets leren. Eigenlijk wat we met elkaar willen bereiken in onze vereniging.

Afgelopen seizoen hebben stagiaires geholpen bij die trainingen. Wat opviel was dat de kinderen enthousiast reageerden en de jeugdtrainers na afloop van de stage periode zelf ook enthousiast waren want je leert omgaan met deze kinderen, een training te organiseren en te leiden. Verder kom je in aanraking met het organiseren van activiteiten zoals een 4:4 toernooi of een herfstvakantieactiviteit.

Uiteraard word je op weg geholpen en zoveel mogelijk begeleid in de praktijk! Kom jij ook?

Wat bieden wij als club:

Een korte introductie over de stageplaats en voldoende opleiding om meer te weten te komen over de stage. Daarnaast word je in de praktijk begeleid. Neem gerust contact met ons op!

 

Monique van der Voort, stagecoordinator.

 

 

Wilbert van Erp, secretaris jeugdzaken.

secretariaatjeugdvoetbal@kleinesluis.nl