Afscheid met een overwinning

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Kleine Sluis eindigt op de zesde plaats in de competitie

De vanwege hevige regenval afgelastte wedstrijd op 2e pinksterdag, kreeg Donderdag avond een herkansing. Dit keer onder een stralende onder gaande zon en een prachtig gras-tapijt.

Het reeds gedegradeerde SVW '27 kon nog voldoende gemotiveerde spelers op de been brengen, om er een leuke en aantrekkelijke wedstrijd van te maken. Voor Kleine Sluis, met niets meer op het spel, een mooie gelegenheid om aan het einde van de competitie een aantal spelers uit te zwaaien.

Zoals gezegd een leuke partij waarbij beide elftallen met open vizier speelden, en daardoor vele situaties voor het doel veroorzaakten. De uiteindelijke uitslag doet dan ook zeer tekort aan het grote aantal kansen en mogelijkheden aan beide kanten. Het had net zo goed 7-5 of 4-4 kunnen worden als de aanvallers meer precisie hadden tentoongespreid. Nu bleef de teller voor de thee steken op 1-0 door een doelpunt van Billy Ray Zwart. Minpunt in die eerste helft was het uitvallen van Dion Kwast met een serieuze enkel blessure. Hij werd al na zo'n 20 minuten vervangen door debutant Jorick Zoer, die vervolgens een goed debuut maakte.

Na de pauze bleven de doelpuntenmaker Zwart en Roy de Jong aan de kant en kwamen Jeroen Woutering en, na een lange afwezigheid, Joost Borst in het veld. SVW '27 begon feller aan de 2e helft en kreeg een aantal goede kansen op een gelijkmaker. Deze kwam er uiteindelijk ook, maar niet voordat Kleine Sluis twee maal het alluminium had geraakt. De gelijkmaker kwam er via Dennis Wagenaar (1-1) De wedstrijd golfde heen en weer en Teun Groot moest in zijn doel alle zeilen bijzetten om de gasten van het scoren te houden. Aan de andere kant werd er gemorst met de vele kansen die men kreeg. Een al vanaf de zijlijn getelde kopkans van Melvin Damsma werd alsnog van de lijn gered. Ook een aantal één op één situaties wilde geen doelpunt opleveren.

Kleine Sluis kwam toch weer op voorsprong door het handelsmerk van Joost Borst. Een snelle combinatie over links betekende balbezit voor Borst, die met een lepe bal Geert Weel vrij voor doel zette. Deze rondde vervolgens doeltreffend af(2-1)

Met nog zo'n tien minuten te spelen kregen de beide afscheidnemende spelers hun publiekswissel. Melvin Damsma en Joost Borst mochten onder luid applaus de laatste minuten vanaf de kant meemaken. Voor hen in de plaats kwamen de herstelde spelers Pelle Beerse en Kees Jan Geerligs, die het hele seizoen aan hem voorbij zag gaan en nu weer herstellend is. Daarna waren er nog genoeg momenten waarbij SVW '27 de gelijkmaker had kunnen produceren, maar ook een grotere voorsprong was mogelijk geweest. Ook in die periode werd nog tweemaal de paal getroffen, en ook Geerligs kwam nog oog in oog met doelman Tim Kuipers, waarbij de laatste als winnaar tevoorschijn kwam.

Zo eindigde de wedstrijd in een overwinning, en nestelde Kleine Sluis zich in het rijtje FC Den Helder, ZAP, Kleine Sluis en JVC op de zesde plaats. Voorwaar een knappe prestatie, gezien de vele blessures gedurende de competitie. Daarvan was ook het gevolg dat er een aantal jonge onder 19 spelers minuten konden maken en konden proeven aan het hogere tempo dat gespeeld wordt. Een goede ontwikkeling.

Na de wedstrijd werd er door het bestuur afscheid genomen van Melvin Damsma, Joost Borst en Mitchell Jansen, die al eerder was gestopt, maar vanwege Corona geen afscheid kon nemen. Alle spelers kregen uit handen van voorzitter Hielke de Jong een mooi en groot ingelijste aktiefoto, die in de loop der jaren van ze was gemaakt. Na afloop bleef het nog een tijdje gezellig in de kantine en kon iedereen terug zien op een geslaagd en volledig seizoen in de tweede klasse A.

Het seizoen zit erop, nu rest nog het 100-jarig jubileum en vervolgens zal half juli de selectie weer in gang worden getrokken, om er tijdens de kermis weer te staan in de nieuwe samenstelling.