Weer 3 punten voor Kleine Sluis

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Goede tweede helft geeft de doorslag.

Na de uit overwinning van afgelopen Zondag tegen Enkhuizen, moest Kleine Sluis op de Donderdag avond weer aantreden voor een competitie wedstrijd. Dit keer een thuiswedstrijd en als tegenstander het moeizaam draaiende de Kennemers. Voor Kleine Sluis de kans om weer iets verder van de onderste plaatsen te komen en behoud in de tweede klasse te bewerkstelligen. Remy Zoer moest wel weer eerst puzzelen om de namen op het formulier te krijgen, want vandaag waren als extra afwezigen Pelle Beerse en Mark Geerligs van het lijstje gevallen. Daarom op de bank weer een aantal jongelingen en één oud-gediende, namelijk Gregor Rezelman, die door de trainer was gevraagd nog een keer plaats te nemen op de bank.

De wedstrijd begon, mede door de gewijzigde samenstelling onrustig. De gasten uit Beverwijk begonnen met veel pressievoetbal en waren aan de bal behendig. Kleine Sluis kon dan ook niet mee voetballen en schoot de ballen lukraak naar voren, in de hoop dat de voorwaartsen er iets mee konden. Maar zeker de eerste vijftien minuten was dat ijdele hoop. De kennemers, met in de spits de zeer balvaste Hairiks Jansen, zocht deze speler veelvuldig op om vervolgens snel bij te sluiten en de combinatie aan te gaan. Bart Weel had in die periode zijn handen vol aan de spits. Tot echte kansen kwam het echter door het stug verdedigen niet. Slechts een drietal afstandsschoten waren het enige wapenfeit. Na twintig minuten kreeg Kleine Sluis zijn eerste echte mogelijkheid en die was ook direct raak. Een mooi voorgegeven bal werd door Billy Ray Zwart bij de tweede paal hard ingekopt en daarmee was doelman Dave Davidson gezien (1-0) De Kennemers was even van slag en die tijd benutten de gastheren door beter in de wedstrijd te komen. De eerste helft bleef het niveau echter nog beneden peil en waren de foute passes niet van de lucht. De kleine voorsprong werd vastgehouden tot aan de thee, want ook Teun Groot werd niet echt aan het werk gezet.

Na de pauze, nog zonder wissels, werd er anders gevoetbald. Er was nu meer overleg, het samenspel werd beter, en er werd meer gekeken naar waar de ruimtes lagen. Er kwamen meer mogelijkheden, en na een kwartier spelen ook een doelpunt. Over links werd Dion Kwast weggestuurd. Zijn aanname en loopsnelheid waren even teveel voor de verdediger en hij kon opstomen richting Davidson. Deze kreeg vervolgens geen enkele kans de bal tegen te houden (2-0) Het leek een bevrijding voor Kleine Sluis en een deceptie voor de Kennemers. Plots klopte alles weer binnen het elftal en liepen combinaties vloeiend. Nog één keer kwamen de gasten in een grote scoringskans, maar wonderwel eindigde de bal naast het doel. Even later lag hij aan de andere kant wel in het netje. Goed doorzetten op links van Melvin Damsma betekende dat deze een mooie voorzet kon geven en weer was het Zwart die de bal binnen werkte (3-0) Het geloof bij de gasten ebte nu helemaal weg en Kleine Sluis voetbalde rustig verder. Zoer kon nu maximaal zijn wissels gebruiken met in het achterhoofd de komende confrontatie met ZAP en gaf dus rust aan Helder van der Eng, Dion Kwast, Geert Weel, Billy Ray Zwart en de licht aangeslagen Bart Vledder. Voor hen in de plaats kwamen Jeroen Woutering, Kjell Zoer, Thijs Compter, Tim van Erp en ook Gregor Rezelman kreeg nog speeltijd.

De uitslag had nog groter kunnen zijn in de eindfase, maar iedereen was tevreden met de stand en de uiteindelijke uitslag, zeker gezien het spel aan het begin van de wedstrijd.

Zoals gezegd, komend weekend is een vrije dag voor Kleine Sluis door de oneven aantallen in de competitie, om vervolgens volgende week Zaterdag in een thuiswedstrijd te duelleren tegen de buren uit Breezand, ZAP. We verwachten dan wederom een grote opkomst, zoals de laatste seizoenen gewoon is.