Kleine Sluis verslaat Spartanen

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

De wil om te winnen net iets groter dan bij de tegenstander.

Op een zonovergoten, maar door de harde wind, lastig te bespelen kunstgrasmat op het complex van de Spartanen in Wognum, stonden twee elftallen die in deze fase van de competitie, steeds achterom dienen te kijken. De gastheren staan net boven de streep en hadden voor aanvang van de wedstrijd één punt minder, maar wel twee wedstrijden meer gespeeld, dan de gasten van Kleine Sluis. Volop spanning dus. Als leidsman was de ex-prof scheidsrechter Roelof Luinge aangewezen om dit duel in goede banen te leiden.

De wind stond in lengte richting over het veld en dus koos Kleine Sluis bij de toss ervoor om eerst tegen de wind in te spelen. Spartanen kon op die manier furieus uit de startblokken schieten, maar op het snelle kunstgras schoten de lange ballen ver door en konden zodoende geen gevaar stichten. Kleine Sluis liet de bal aan Spartanen, maar kon zelf met veel moeite balbezit houden. De wind verhinderde dat de polderse lange ballen amper over de middenlijn kwamen en dus moest er over de grond gevoetbald worden. Door wellicht iets te veel nervositeit kwam men echter niet toe aan combineren, te meer daar Spartanen in deze periode goed druk zette en dus weer snel de bal veroverde. De ploeg van waarnemend hoofdtrainer Gustavo Mentenegro kwam ook op voorsprong. In een vol zestien meter gebied kwam de bal in een aantal korte combinaties bij Luuk Houter, die als eindstation effectief op doel schoot(1-0) Kleine Sluis deed er alles aan om deze stand naar de thee mee te nemen, om zodoende in de tweede helft, met wind mee, de zaken om te kunnen draaien. Het lukte het elftal van Remy Zoer om verder ongeschonden de rust in te gaan, al waren er vraagtekens over de fitheid bij Melvin Damsma en met name Mark Geerligs. Damsma zag letterlijk sterretjes, en Geerligs had last van zijn rug na een overtreding op hem gemaakt. Toen hij daarover mopperde kreeg hij een onterechte gele kaart, omdat er een redelijke motivatie onder zijn redenering lag. 

Geerligs bleef in de kleedkamer achter en voor hem in de plaats kwam Johran de Bock. Met de wind nu in de rug werd het spel nu omgedraaid. Nu was het Spartanen dat achteruit moest en hadden de voorwaartsen van Kleine Sluis nu meer de bal. Het resulteerde in een groot aantal inworpen dicht bij de achterlijn, danwel hoekschoppen. En met nog twintig minuten te gaan werd één van die hoekschoppen in een doelpunt omgezet. De mooie trap van Damsma vanaf rechts werd door Dion Kwast hard ingekopt (1-1) Dit was ongeveer de laatste handeling van Damsma die naar de kant ging en werd vervangen door Kjell Zoer. Kleine Sluis wilde meer. Nog was er tijd en een aangeslagen tegenstander werd al meer zenuwachtiger. Steeds meer miscommunicatie zorgde bij de gastheren voor slordig balverlies, zoals Kleine Sluis dat voor de rust ondervond. En met nog twee minuten te spelen werd één zo'n slechte pass onderschept door Pelle Beerse, die op links de combinatie zocht met de Bock. Hij kreeg de bal perfect terug, legde in alle vrijheid nog wat meters af en gaf vervolgens de perfecte lage voorzet af waarmee Billy Ray Zwart, hardwerkend als altijd, wel raad wist en doelman Jorn Ebbelaar kansloos liet (1-2) De winst was binnen na een wedstrijd die niet fraai om te zien was, maar waar Kleine Sluis wel weer de juiste mentaliteit toonde om over tegenslagen heen te komen.

Komende Dinsdag alweer speelt Kleine Sluis een inhaalwedstrijd in en tegen FC Den Helder. Aanstaande Zondag dag eindelijk weer een thuiswedstrijd. Dan is JVC uit Julianadorp de tegenstander.