Kleine Sluis houdt tegen koploper de nul

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Spel discipline betaalt uit voor elftal van Remy Zoer.

Op een mooie, alhoewel niet echt warme, zondag middag, kreeg Kleine Sluis de koploper op bezoek. Vitesse '22, met tot nu toe slechts één verliespartij en drie gelijke spelen, is bezig aan een goed seizoen onder leiding van het trainersduo Pim Touber en Arjan de Zeeuw. De uitwedstrijd werd aan het begin van de competitie ruim verloren en sinds een aantal wedstrijden heeft Zoer de poppetjes iets anders neergezet om daardoor achterin iets meer zekerheid in te bouwen. De resultaten mogen er dan ook zijn. Twee maal een 1-0 winst (tegen de nummers 2 en 3), één maar een 0-0 gelijkspel, en één maal een onnodige nederlaag (3-1) in een uitwedstrijd. En vandaag dus de lijstaanvoerder uit Castricum op bezoek. Op de bank had Zoer o.a. weer een drietal jeugdige spelers uit JO19 uitgenodigd, dit keer Bram Sanderse, Steef Mosch en wederom Thijs Compter, nieuwe talenten voor de nabije toekomst.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er stil gestaan bij het plotselinge overlijden van oud-trainer van BKC, hoofd Jeugdcoördinator BKC/Kleine Sluis en KNVB-docent, Ton Koorevaar met een korte speech en een indrukwekkende minuut stilte. Tevens speelde Kleine Sluis met rouwbanden. 

Het begin was aftasten van elkaar. Bij de gastheren was er verbazing over het buiten de basis houden van Vitesses goudhaantje Jort Kaandorp. Bij navraag bleek deze wat fysieke klachten te hebben. Toch zou hij later in de wedstrijd nog invallen en gevaarlijk worden. Bij Kleine Sluis ontbrak Joost Borst door een knieblessure en verder zit nog altijd Kees Jan Geerligs in de lappenmand. Er werden wat speldenprikjes uitgedeeld aan beide kanten, maar tot serieuze kansen kwam het maar niet. Wel werd duidelijk dat Vitesse de lange bal hanteerde om het fysieke voordeel van spits Nick van de Ven te benutten. Deze boomlange centrumspits werd echter uitstekend in bedwang gehouden door aanvoerder Bart Weel ondanks zijn geringere lengte. In de eerste drie kwartier was er maar één keer echt opwinding door een hard ingekopte bal van Luuk ten Broek. Keeper Teun Groot stond echter zijn mannetje en ving de bal klemvast.

Na rust veranderde het spelbeeld iets. Vitesse '22 hinkte op twee gedachten. Veel druk zetten of gematigd aanvallen. De trainers van de gasten hadden de snelheid van de Kleine Sluis voorwaartsen Jeroen Woutering en Geert Weel en daarbij Dion Kwast als meest aanvallende middenvelder terdege ingeschat en hielden daardoor genoeg mensen achterin om verrassingen te voorkomen. Hierdoor kreeg Kleine Sluis iets meer ruimte om zelf ook aan aanvallen te denken. Tot echt goed uitgevoerde aanvallen kwam het echter niet en het spel bleef verder min of meer een middenveld gevecht. De beide doelmannen werden niet overmatig aan het werk gezet. Vitesse '22 bracht zoals eerder gemeld Kaandorp nog binnen de lijnen en deze zorgde voor het enige opwindende moment voor Groot. Maar ook nu bleef de doelman de bovenliggende partij. Met nog enige minuten te gaan kreeg Kleine Sluis nog de kans om de winnende treffer te scoren. In één van de schaarse mooie aanvallen werd de voorzet van Weel net niet goed geraakt door Woutering, waardoor Tom Laan een rollertje op hem af kreeg in plaats van een ziedend schot.

De wedstrijd eindigde zoals begonnen en kon Kleine Sluis weer een puntje aan het totaal toevoegen. Komende periode wordt een zware. Komende Donderdag avond gaat Kleine Sluis naar Den Helder om tegen de plaatselijke FC in te halen, op Maandag 2e Paasdag gaat het elftal van Zoer naar Heiloo voor de returnwedstrijd tegen HSV. De Zondag daarop wederom een uitwedstrijd, dan tegen de Spartanen uit Wognum.