Kleine Sluis komt als winnaar uit schiettent

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Productieve 2e helft keert de wedstrijd volledig om.

Op de laatste zondag van Februari, mocht Kleine Sluis voor het eerst in 2022 aantreden voor een competitie duel. Na alle corona ellende en een afgelast weekend door storm en regen, werd de competitie hervat met een thuisduel tegen vv Spartanen uit Wognum. Beide elftallen vertoeven in elkaars nabijheid in het brede midden van de ranglijst, waarbij gezegd moet worden dat de tegenstander van vandaag twee wedstrijden meer heeft gespeeld.

De Spartanen had dit kalenderjaar al twee wedstrijden gespeeld. Een verdienstelijk gelijkspel tegen de koploper Vitesse '22 en een nipte nederlaag tegen de Kennemers vorige week. Het elftal van trainer Jan Berkhout staat bekend om de snelheid van omschakelen met een aantal razendsnelle voorwaartsen en een goede afmaker in de persoon van Davey Stam.

Kleine Sluis was niet volledig op sterkte. Verdediger Kees-Jan Geerligs ligt er voor langere tijd uit, Jord v/d Pol zit al maanden zijn schorsing van 1 wedstrijd uit, omdat er niet wordt gevoetbald, en Melvin Damsma raakte geblesseerd in de zaal tijdens de competitiewedstrijd Scagha - Zeemacht in de 1e divisie zaalvoetbal. Omdat er ook nog een aantal andere vraagtekens waren, had trainer Remy Zoer een zestal jonge knapen op de bank gezet om eventuele schade te kunnen herstellen. Onder de zes, de 17-jarige keeper Danny Hansen, die zijn debuut binnen de selectie vierde.

Het zonnige sportcomplex lag er aardig bij, waarbij moet gezegd dat de wind dit keer, in plaats van de gewoonlijke Zuidwest hoek, vanuit de Oost kwam en daardoor in lengte- richting over het veld blies.

De beginfase was nerveus. Twee teams die elkaar aftasten en de veldbezettingen bestudeerden, veel foute passes, wellicht door onwennigheid van eindelijk weer een wedstrijd spelen. Het was kort gezegd rommelig. Na zo'n 15 minuten kreeg Spartanen een hoekschop te nemen. de vanaf links genomen bal werd bij de eerste paal getoucheerd door een verdediger, waardoor deze net buiten de zestien meter pardoes voor de voeten van Stam kwam. Deze haalde vervolgens doeltreffend uit (0-1) Een domper voor de thuisploeg. En het leek of men nu wakker werd. Maar dat was schijn. De Spartanen spelers waren in deze periode alerter, sneller, agressiever en doortastender en Kleine Sluis kreeg maar geen controle. Sterker nog het werd door een misverstand achterin nog erger, en weer was Stam de man die de tik uitdeelde (0-2) Vanaf dat moment kwam er iets meer gif in de gastheren. Dit zelfs met gevolg dat twee Kleine Sluizers tegen elkaar aan botsten, waarbij Pelle Beerse met een gescheurde lip en dus hevig bloedend het veld moest verlaten. Voor hem kwam de, ook al debuterende, Tim van Erp in het veld. Men ging iets meer druk naar voren zetten om de verdedigers van Spartanen in de fout te dwingen. Het ging nog verre van vlekkeloos, maar er was in ieder geval meer wil in de ploeg. Het leverde ook mogelijkheden op, en een aantal hoekschoppen. En één van die hoekschoppen had resultaat. Ook deze hoekschop werd in eerste instantie afgeslagen, maar de mee naar voren gekomen Bart Weel reageerde het eerst en schoot de bal binnen (1-2), de aansluiting was tot stand gebracht. Ondanks meerdere pogingen werd met deze stand de thee genoten.

Na rust en met wind in de rug moest het er maar van komen. Maar hoe wreed werd het. Direct na de aftrap weer miscommunicatie achterin en de gasten kwamen via Thomas Sloot op een verdere voorsprong (1-3) Zoer moest al sneller dan gewenst overschakelen op een zeer offensieve tactiek en stuurde aanvoerder Bart Weel mee naar voren. Spartanen ging het juist wat voorzichtiger spelen en hoopte met messcherpe counters het Kleine Sluis moeilijk te maken en de verdedigers van de gastheren achterin te houden. Kleine Sluis kon nu, ook door de meewind, meer druk vooruit geven en dat resulteerde met nog ruim twintig minuten te gaan in een aantal gevaarlijke situaties voor het doel van doelman Rick van Straalen. Berkhout besloot te wisselen. twee verse krachten erin om het laatste kwart van de wedstrijd door te komen. Ook Zoer wisselde. Joost Borst was leeg en Kjell Zoer kwam voor hem in de plaats. Waarschijnlijk was de organisatie bij Spartanen nog niet op orde, want in een tijdsbestek van zeven á acht minuten kantelde de wedstrijd volledig om. Eerst was het Dion Kwast die een scrimmage in het doelgebied van de Spartanen bij een hoekschop benutte om te schoren (2-3) even later gevolgd door een soortgelijke situatie (3-3) en weer drie minuten later mocht Mark Geerligs middels een vrije trap vanaf de rechterkant zelfs tekenen voor een voorsprong (4-3) Nog een kwartier en Zoer wisselde. Kwast mocht naar de kant en achterin kwam op rechts Bart Vledder in de ploeg. Ook Berkhout wisselde nog één speler, Jay Ootes kwam voor Kay de Wilde. Het duel leek echter zijn eindstand te hebben bereikt. Leek, inderdaad want met nog drie minuten te spelen was een ingekopte bal door genoemde Ootes over de grond een prooi voor doelman Teun Groot, echter de bal rolde langzaam door zijn benen over de doellijn en betekende op dat moment de gelijkmaker (4-4) Maar nog was de koek niet op. Kleine Sluis ging nog eenmaal massaal ten aanval. Weer een hoekschop, weer genomen door Geerligs, maar nu werd er niet weggewerkt of ingekopt, maar de bal ging gedragen door de wind richting tweede paal, en via de binnenkant over de doellijn, wat de verdedigers daarna ook uithaalde met handen en voeten, de prima leidende scheidsrechter Snoek, stond op de perfecte plaats om het doelpunt te bevestigen(5-4) Dolle vreugde uiteraard bij het elftal en het publiek. Een gedesillusioneerde Spartanen kolonie achterlatend. Het was ook direct het einde van de thriller.

Drie punten rijker, weer iets verder van onder en een morele opsteker voor de komende wedstrijd. Zondag wordt er een bezoek gebracht aan de buren uit Breezand. Als het weer net zo stralend als gisteren zal zijn kan een massale belangstelling niet uitblijven.