Gele containers op ons complex

Het is je vast al opgevallen: de opvallende gele containers die je op ons clubterrein ziet staan.

Deze gele containers zijn bestemd voor de vele lege PET-flesjes die worden verkocht in de kantine, of van thuis meegenomen als energiedrankje voor-tijdens-na een wedstrijd.
 
Sinds dit jaar zijn deze statiegeld plichtig. En daarom hebben we een afspraak kunnen maken met de leverancier van onze frisdranken en kunnen we nu met containers deze PET flesjes in zamelen en als statiegeld in te leveren.
 
Met de opbrengst kan de Sportvereniging wellicht kleine investeringen doen ter verbetering van de voorzieningen en/of onderhoud.
 
Dus je snapt ons verzoek: Deponeer ALLEEN LEGE PET FLESSEN in de gele containers en al het overige afval in de restafvalcontainers. Scheelt niet alleen in statiegeld voor de vereniging, maar ook ontlasten we hiermee het milieu door beter het afval te scheiden.
 
?????? ???? ?????? ?????? ???????? ???? ???????????????????
Een PET fles is een fles die vervaardigd is uit polyethyleentereftalaat. Dit is een polyester kunststof. De reden waarom deze stof veel gebruikt wordt is het feit dat het een zeer goed thermoplast is en dus zeer eenvoudig vervormbaar onder verhitting. Op gebied van recycling is dit belangrijk, maar ook voor het gemak van de vormgeving. Men kan als het ware de flessen of potten zodanig vervormen zodat er zeer veel toepassingen mogelijk zijn.