Ingezoomd: Pupil van de week

Vandaag zondag 6 september 2009 zoom ik in op IVANKA DE BIE, onze eerste pupil in de nieuwe rubriek ingezoomd, voorheen "pupil" van de week genaa

Vandaag zondag 6 september 2009 zoom ik in op IVANKA DE BIE, onze eerste pupil in de nieuwe rubriek ingezoomd, voorheen "pupil" van de week genaamd. Het is 13.15 uur, als ik dus precies op de afgesproken tijd Ivanka van huis ophaal, een beetje nerveus (eigenlijk wij allebei dus) gaan we naar het complex van S.V. BKC. Vandaag is Ivanka de eregast van ons paradepaardje BKC1, die de eerste competitiewedstrijd thuis spelen tegen SRC1 uit Schagen.

Bij de ingang melden wij ons als echte  V.I.P's en we mogen dus zonder een kaartje te kopen het mooie sportcomplex op; dan gaan we richting de bestuurskamer om een echt BKC trainingspak te lenen voor Ivanka, welke zij tijdens deze bijzondere ontmoeting zal dragen, ze mag zich verkleden in een scheidsrechterskleedkamer en kleed zich snel om.
 
Nu gaan wij naar de velden waar de Hoofdtrainer/Leider dhr.T. Korevaar al op ons wacht, ik draag Ivanka over; zij is de komende wedstrijd in de goede handen van het hele eerste team. Ivanka mocht meteen meedoen met de warming-up en mocht daarna de reservekeeper inschieten, dan met het hele team mee de kleedkamer in om de laatste aanwijzingen van dhr. Ton Korevaar naar het team te horen. Bij de opkomst van beide teams, kwam Ivanka samen met de scheidsrechter (dhr. D.C. Zasburg) mee om te tossen, daarna naar de reservebank om de wedstrijd vanaf daar te volgen, zelfs met rust mocht ze mee met het team en genoot zichtbaar van dit alles. Fijne bijkomstigheid was dat de wedstrijd werd gewonnen door BKC1 met  2-0.

Na afloop stelde ik Ivanka wat vragen;
--Wie ben jij en wat doe je ?  Ik ben Ivanka de Bie, 10 jaar oud, uit Anna Paulowna en zit op de OBS De Meerpaal in groep 7 bij juf Chantal en meester Ron.
 
--Hoe kom je als meisje erop om te gaan voetballen ? Gewoon omdat ik dat leuk vind.
 
--Ben jij thuis de enige die voetbalt ? Nee ik heb een zus, Daisy die voetbalt en mijn vader en moeder hebben ook op voetbal gezeten. Ikzelf zit vanaf mijn zesde al bij BKC meidenvoetbal en dit seizoen speel ik in het 7-tal MD1 bij coach/trainer Mariella v Vliet en mijn positie is rechtsvoor.
 
--Wie is jou favoriete voetballer en voor welke club ben je ? El Hamdaoui dit is de spits van AZ.

--Heb je nog andere hobby"s ? Nee want ik mag maar op een sport zitten,maar ik heb ook op zwemmen gezeten en heb het a-b-c diploma gehaald.
 
--Wat wil jij later worden ? Profvoetballer!
 
 
--Wat is jouw grootste wens (alles mag)  ? Profvoetballer!
 
--Hoe heb je het vandaag gehad en viel het je een beetje mee ? Ik was eerst een beetje zenuwachtig maar achteraf viel het best mee,het was erg leuk, maar ik vond de reservebank wel heel hard ik heb een hele zere k..(bips).
 
Ik vraag dan of Ivanka een lot wil trekken uit een pot, met daarop de namen van de mannen van D-3, geboren in het jaar 1997,zij zijn dit jaar voor het laatst D-pupillen en deze rubriek gaat over D-pupillen, zo krijgt een ieder de kans om eens door mij Ingezoomd te worden en zo'n mooie dag bij BKC te beleven. Het lot dat zij trekt is dat van Rick Slijkerman uit D-3, hij zal over twee weken de gast van deze rubriek.
 
Dan komt zo een einde aan deze voor Ivanka bijzondere dag. Ik overhandig haar het. unieke certficaat met handtekeningen van de spelers, samen met een keykoord van de fanshop van BKC. Ivanka gaat met mama en zus Daisy, mijnsinziens,  zeer tevreden weer naar huis!
 
Rest mij nog om BKC en allen die deze dag mogelijk hebben gemaakt, te bedanken.
Tot zover !!   
Marion Zwart.