Kleine Sluis 1 sluit seizoen af met nederlaag

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Onderhoudende wedstrijd valt net de verkeerde kant op.

De laatste competitie wedstrijd bracht Kleine Sluis naar Warmenhuizen. Daar moest worden aangetreden tegen de uiteindelijke nummer twee van de competitie: VIOS-W. Het elftal van Ivo Rohling had lange tijd ook uitzicht op de titel, maar in een periode rond de Paasdagen werden er teveel punten ingeleverd. Toch zal ook dit team zich nog in de nacompetitie moeten storten, gezien de behaalde periodetitel. Het elftal van scheidend trainer Remy Zoer was compleet en wilde deze laatste wedstrijd ook nog zonder verlies doorkomen. Op de bank de gehele groep met jonge spelers, die in het nieuwe seizoen zullen gaan strijden voor een plekje in de basis van het eerste elftal. 

Kleine Sluis begon voorzichtig. De dwars over het veld staande wind was tegen en dus werd er eerst gekeken hoe VIOS deze zou gebruiken. Kwam er de lange bal, of werd er combinerend de aanval gezocht? De gastheren begonnen overtuigend. Druk naar voren en bij balbezit toch snel de bal naar voren, het leverde wel geteld één kans op, maar de harde voorzet werd naast geschoten door vleugelspits Sem Dekker. Na een kleine tien minuten werd de druk van VIOS al minder. Kleine Sluis kreeg meer balbezit en kon rustig vanuit de verdediging gaan opbouwen en aanvallen. Dit resulteerde in een aantal mogelijkheden voor Jeroen Woutering die naar binnen kwam en dan met links uithaalde, en voor Billy Ray Zwart, die dicht bij een treffer was, maar door de reflexen van doelman Marnix Laan werd tegengehouden. Ook werd er nog een inzet van Jord van der Pol van de doellijn gekopt. Maar het bleef bij de kansen. Het scorebord bleef tot aan de thee onaangeroerd.

Na rust gewoon doorgaan en afspraak gemaakt om, nu met de wind in de rug, de eerste minuten vol druk op de VIOS verdediging te zetten en ze daarmee te dwingen fouten te maken. Op de eerste minuut na had dit aardig succes. De verdediging van de gastheren kon niet opbouwen en dus werd de lange bal gehanteerd. Maar door de wind werd deze rond de middellijn weer verovert door Kleine Sluis, waarna er aanvallend gedacht kon worden. Het resultaat was de voorsprong na een klein kwartier. Door het opjagen werd een hoekschop verkregen. Mark Geerligs eerste poging werd nog weggewerkt, maar zijn tweede inzet werd bij de tweede paal door Geert Weel teruggekopt voor het doel. En daar stond Mitchell Jansen vogelvrij, zodat het intikken niet moeilijk meer was (0-1) In de daarop volgende twintig minuten was Kleine Sluis de duidelijk bovenliggende partij, door met name het sterke middenveld. De trainersstaf op de bank dacht al na over het wisselplan, de jonge jongens ook speelminuten geven. Als eerste ging Joost Borst naar de kant. Licht aangeslagen in de eerste helft aan de hamstring, werd er geen risico meer genomen. Voor hem kwam Bart Vledder. En net toen de volgende wissels voorbereid werden, draaide de wedstrijd volkomen onnodig om. Een duel om de bal, waarbij Jansen een keurige sliding maakte en de bal veroverde, leverde VIOS een vrije trap op omdat de speler die het duel verloor, kermend ter aarde stortte. De scheidsrechter ging hierin mee en kende de vrije bal toe aan VIOS. In de consternatie die dat gaf, protesterende Kleine Sluis spelers, was de organisatie even weg en werd er gescoord door Nick Schipper (1-1) Het wisselbeleid werd toch doorgezet ondanks deze tegenslag, en men ging toch nog voor de winst. Maar vlak voor tijd was er in een duel wederom voordeel voor de gastheren, met een protesterende Cees Jan Geerligs, die met een duw in de rug van de bal werd gehouden door Miles Vonk en door die aktie vrij voor het doel kwam en de bal langs Teun Groot kon schieten (2-1) 

De resterende tijd was tekort om het nog recht te zetten, al werd nog wel een keer de paal getroffen en was een hard schot van Dion Kwast net niet precies genoeg, maar ging aan de verkeerde kant van de paal langs.

Na het laatste fluitsignaal bleef het elftal nog even gezamelijk op het veld om, nu echt voor het laatst, trainers en begeleider te bedanken. Natuurlijk niet alleen voor het afgelopen seizoen, maar ook voor alle voorgaande jaren. Nog één keer zal de gehele selectie samenkomen om met een BBQ het seizoen te besluiten. Daarna zal de nieuwe trainer zich gaan melden en start de voorbereiding voor een avontuur in de tweede klasse.

Vanaf deze plaats wenst uw trouwe reporter, Remy, Jan en Ron alle goeds toe en natuurlijk zullen we elkaar blijven zien, maar het zal toch anders zijn.

Voor de selectie: veel succes in de 2e klasse volgend seizoen met waarschijnlijk de derby weer terug.