Kleine Sluis laat op gang

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Laatste thuiswedstrijd in het teken van afscheid.

De zon liet zich niet uitbundig zien. Maar de temperatuur was wel goed. Mooie weersomstandigheden om de laatste thuiswedstrijd van dit zo succesvolle seizoen te spelen en daarna van diverse personen afscheid te nemen. De selectie heeft afgesproken om tot het einde toe te blijven strijden en geen punten kado wil geven, aan wie dan ook. Dus werd tegenstander VVW tegemoet getreden met een bijna op volle sterkte aantredende selectie. Alleen aanvoerder Mitchell Jansen moest langs de kant blijven door zijn vorige week behaalde vijfde gele kaart. Ook voor deze wedstrijd wilde trainer Remy Zoer weer alle jeugdspelers opnemen in de wedstrijdselectie. Voor het proeven van de sfeer bij een thuisduel, maar ook als signaal dat men onderdeel is van een grotere selectie dan zij die op dat moment binnen de lijnen staan. Vooraf aan de wedstrijd had het andere deel van die selectie in de vorm van het tweede een mooie overwinning behaalt en ook deze spelers hebben er voor gezorgd dat het kampioenschap kon worden binnengehaald.

De wedstrijd begon stroef. VVW, ook vrijuit spelend omdat er niets meer te winnen of te verliezen is, begon zoals we inmiddels van ze gewend zijn. Veel druk vooruit en in een hoog tempo afjagen van de bal. En bij balbezit veel lopende mensen door het centrum. Kleine Sluis had het er in het begin moeilijk mee. Te veel ruimte werd er gegeven en verdedigers werden steeds uit het centrum weggetrokken, waarna opkomende spelers van VVW in die ruimte konden duiken. Het was dan ook al vroeg raak. Een mooie loopactie van Raymon Koning bracht hem met een mooie pass vrij voor doelman Teun Groot die de bal achter zich in het doel zag verdwijnen (0-1) Nog een aantal minuten duurde deze apatische toestand bij de gastheren, en de stand had zomaar hoger uit kunnen vallen. Echter kwam langzaam de kentering in het spelbeeld. VVW kon het hoge tempo niet meer vasthouden en daardoor kreeg Kleine Sluis ruimte om te combineren. Ook de taakverdeling achterin werd wat specifieker verdeeld waardoor de angels uit het Werverhoofse elftal verdween. Het duurde, na wat plaagstootjes vooraf, tot de 35e minuut toen Kleine Sluis toesloeg. Het was Jeroen Woutering die na een mooie aanval, zijn eerste treffer van de dag maakte(1-1) Dit was ook de periode dat Zoer's elftal de bovenliggende partij werd. En nadat vlak voor rust een mogelijke voorsprong werd omgetoverd in een achterstand, moest men even slikken. Kleine Sluis kreeg een drie tegen één situatie die niet goed werd uitgespeeld. In het daarop volgende balverlies, met veel spelers in de aanvalsmode, counterde VVW keurig naar de andere kant en was er, met een sliding bij de tweede paal door Rob Neuvel, pardoes weer een achterstand(1-2)

Na rust moest er een tandje bij. Men begon nu wel goed. VVW werd onder druk gezet en kon nu alleen nog met de lange bal van de eigen helft af komen. Steeds dichter kwam men nu richting doelman Marco Smit. Helaas gingen er nog veel ballen door de lucht, waarbij aanspeelpunt Billy Ray Zwart vaak zwaar op de huid werd gezeten en dus in die situatie weinig kon klaar spelen. Het moest dus anders, ook al omdat door het hoge tempo het middenveld vaak werd overgeslagen en het spel dus onrustig leek. Na een kwartier van proberen, besloot Zoer te wisselen. Zwart, moegestreden en met een groot applaus begeleid, werd opgevolgd door Helder van der Eng. Daardoor kon Geert Weel naar de aanvalslinie met Woutering en moest het, in plaats van door de lucht, nu met snelheid over de vleugels. Al binnen twee minuten was er succes. De VVW verdediging was nog niet gewend aan de tactische wijziging en daarvan profiteerde een snel combinerend Kleine Sluis. Het was weer "duveltje uit een doosje" Woutering die een voor Weel bedoelde pass, mee nam de andere kant op en daardoor de verdediging verrastte. Zijn schot was ook voor doelman Smit te veel (2-2)

Het leek in die periode alsof VVW in de eerste 45 minuten teveel energie had gestoken en een beetje op waren gebrand. Kleine Sluis voetbalde nu met het grootste gemak en met mooie combinaties, waar de gasten steeds meer de lange bal hanteerden, in de hoop de spitsen aan het werk te kunnen zetten. En zoals deze competitie al meerdere malen was vertoond, was Kleine Sluis ook nu weer in een zeer korte tijdspanne effectief. Want acht minuten na de gelijkmaker was het notabene laatste man Bart Weel, die in twee instanties zijn doelpunt maakte. De eerste poging werd nog gekeerd door Smit, maar de rebound werd met links alsnog achter de doelman geschoten(3-2) En nog was de koek niet op. Bijna vanaf de aftrap werd de bal weer veroverd en via een aantal schijven was het voor de derde keer vandaag Woutering die het laatste woord had(4-2) Met nog een kwartier te gaan was het gespeeld. Zoer ging wisselen om enerzijds meer spelers speeltijd te gunnen en aan de andere kant jongens het applaus van het publiek te gunnen. Zo gingen Brett Willem Rossen en Woutering naar de kant voor Bart Vledder en Kjell Zoer. Dat de gasten vlak voor tijd nog tot een derde doelpunt kwamen, had de oorzaak in een zeldzaam foutje, of was het onachtzaamheid, van Groot. Echt spannend werd het niet meer en zo sloot Kleine Sluis ook deze wedstrijd met winst af.

Na afloop werd er afscheid genomen van Trainer Remy Zoer, Keeper trainer Jan Beekhuizen en oude rot elftalbegeleider Ron Vermeulen. Alle drie kregen uit handen van voorzitter Hielke de Jong, een envelop met inhoud, de kampioensfoto op canvas en een bos bloemen voor echtgenotes, en speciaal voor Ron Vermeulen hadden de gehele huidige selectie, de vrijwilligers van de buitendienst en een aantal oud selectiespelers een reis naar de F1 race in Hongarije, Ron's tweede grote passie, bij elkaar opgehaald.

Nog één wedstrijd rest deze competitie. Komende Zondag zal in Warmenhuizen VIOS-W deze competitie als laatste worden bestreden. Een tegenstander die ruim een maand geleden nog als directie concurrent werd gezien, maar in twee weken tijd door nederlagen op een onoverkomelijke achterstand werd gezet. Of de equipe van Zoer dan ook nog scherp is, zal blijken, nadat zij komende Zaterdagavond, tijdens het Polder Event in de ZAP-hal, nog één keer door de menigte als kampioen zullen worden gehuldigd.

Op de foto van Oscar Blom nog net zichtbaar de 3e treffer van Jeroen Woutering.