Prima paasweekend voor Kleine Sluis 1

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Achtervolgers zetten de deur wagenwijd open.

Het paasweekend was niet alleen qua weersomstandigheden prettig. Ook de resultaten op de velden bracht een goede stemming onder spelers en volgers van Kleine Sluis. Nadat op Paaszaterdag de stemming al goed was na de BBQ en de vernomen uitslag bij de directe concurrent, werd dit op 2e Paasdag nog dunnetjes over gedaan. 

Tegenstander was Westfriezen. Dezelfde tegenstander waartegen het elftal van Remy Zoer, in de huidige competitie, voor het laatst had verloren. Een voetballende tegenstander waartegen Kleine Sluis het altijd lastig heeft. Zeker als je ze de ruimte laat om te combineren. Dat was dan ook direct de belangrijkste opdracht die de spelers meekregen, geef ze niet die ruimte. Kleine Sluis startte zonder Cees Jan Geerligs, die na zijn twee gele kaarten tegen Winkel aan de kant moest blijven. Dat resulteerde in één omzetting. Helder van der Eng speelde op de positie van Mark Geerligs op het middenveld en Mark Geerligs zelf nam de positie van zijn ontbrekende broer in. De wedstrijd begon onrustig. Westfriezen startte met veel druk naar voren en het middenveld moest terug. Kleine Sluis kreeg ook waarschuwingen van de gasten. Een daverend schot op de lat, een één op één situatie waarin Teun Groot de winnaar was, het waren tekenen dat het anders moest. De omzetting kwam er vanuit de bestaande situatie. Van der Eng wisselde positie met Mitchell Jansen, die startte aan de linkerkant. Nu had men een links en een rechtspoot in het centrum in plaats van twee linkspoten. Er kwam meer evenwicht en nu kon er ook naar voren gevoetbald worden. Jansen kon nu zijn rushes maken door het centrum en zo opduiken naast Joost Borst om de spitsen te ondersteunen. Omdat de druk nu van de verdediging afging, kon ook Geerligs weer gaan strooien met zijn passes. En na een één-tweetje tussen hem en Borst kwam de diepe bal in het centrum. Jord van der Pol kopte deze over Mitchell Gieltjes heen en de nog voorin staande Bart Weel stond pardoes vrij voor doel. Hij aarzelde niet en schoot de bal binnen(1-0) Een goed moment net voor de theepauze. 

Na rust hadden de gastheren de wind in de rug. Westfriezen had doelman Stefan Punter ingeruild voor 2e doelman Jip Thijs en voor het overige waren de teams gelijk gebleven. Opdracht was nu om een mogelijke storm van Westfriezen in het eerste kwartier te doorstaan en daarna de wedstrijd uit te spelen. Westfriezen kwam ook en het was weer Groot die met zijn vingertoppen een goed ingeschoten vrije trap van Bart Overtoom nog tegen de onderkant van de lat kon duwen en zo een gelijkmaker voorkomen. En omdat het elftal van trainer Patrick Huisman steeds gehaaster ging spelen om de verdiende treffer te scoren, kreeg Kleine Sluis steeds meer grip op het middenveld en vooral ruimte voorin. Twee keer werd Geert Weel teruggevlagd door de assistent van Westfriezen. De tweede maal al onder luid protest van de supporters langs de lijn. De derde keer dat de vlag omhoog ging besliste de spelleider Dhr Puts dat er doorgespeeld kon worden. Prompt maakte Weel de bal op een fraaie manier af, door de bal in de uiterste hoek te spelen waar doelman Thijs niet bijkon (2-0) Westfriezen was zichtbaar aangeslagen. Er werden nog wel wissels ingezet, maar het geloof ontbrak enigszins in het laatste kwartier. Ook Zoer wisselde. Borst, last van wat kleine kwaaltjes werd ingeruild voor Bart Vledder. Iets later gevolgd door Pelle Beerse die Mitchell Jansen verving. Tot slot mocht Kjell Zoer ook nog wat minuten maken op de positie van Billy Ray Zwart.

De overwinning kwam niet meer in gevaar, had zelfs groter kunnen zijn, maar een ieder die Kleine Sluis een warm hart toedraagt was tevreden. Toen na afloop de andere uitslagen doorsijpelden kon de vreugde niet groter worden. Op nummer drie SEW na, hadden alle achtervolgers een nederlaag geleden en zo kon het gebeuren dat naaste belager VIOS W in één weekend zes punten achterstand meer opliep.

Volgende week Zondag gaat Kleine Sluis naar Texel. Daar zal slechts 45 minuten worden gespeeld van de eerder dit seizoen, door dramatische omstandigheden, gestaakte wedstrijd. De tussenstand in die wedstrijd is 0-2 in het voordeel van Kleine Sluis. Mocht het elftal van Zoer die voorsprong behouden of uitbreiden, dan zijn de ontwikkelingen in de competitie zo ontstaan, dat men na afloop van de wedstrijd kampioen van de derde klasse A is geworden. 

Er is binnen de club nog overleg om met zoveel mogelijk support naar Texel te gaan. Zodra daar meer over bekend is zal het op de site bekend worden gemaakt.