Moeizame overwinning Kleine Sluis 1

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Toch weer de volle winst na slechte start.

De gevoelstemperatuur lag lager dan gemiddeld, ondanks de strak blauwe hemel en de uitbundige zon. Het was fijn voetbalweer in Winkel, waar de plaatselijke vereniging de volgende opponent was in de race naar het einde. De gastheren komen volgend seizoen onder leiding van Kleine Sluis trainer Remy Zoer, zodat er een bijzondere wedstrijd stond te wachten.

Omdat ook keeper trainer Jan Beekhuizen nu al bij Winkel actief is, zijn beide elftallen geen onbekenden van elkaar. Er is dit seizoen echter één groot verschil tussen beiden. Kleine Sluis strijdt om de titel. Winkel, nu nog gecoacht en getraind door ex-topvoetballer Martijn Gootjes, zit in de hoek waar de klappen vallen in relatie tot degradatie. Een elftal dat de punten ook hard nodig heeft, en met een aggressieve wedstrijd benadering de laatste twee wedstrijden had gewonnen. Ook nu begon men met veel druk naar voren. Kleine Sluis, nog niet goed wakker, wist zich nog geen raad. Verkeerde passing, te kort inspelen en misverstanden in de communicatie, versterkte bij Winkel de gedachte dat er iets te halen viel. En al na drie minuten was het raak. Een vrije trap van Rick Fijnheer werd door Brett Rossen, nauwelijks zichtbaar, met de kruin verlengd, zodat doelman Teun Groot er net niet meer bij kon(1-0) En al direct was het concept van Winkel duidelijk. De vroege voorsprong zou verdedigd moeten worden tot het eindsignaal in de hoop de drie punten te behouden. Kleine Sluis werd de bal gegund en moest het spel gaan maken. De gastheren trokken een verdedigende stelling op, en probeerden met de lange bal, spits Jeroen Smit te bereiken die vervolgens op avontuur mocht en gokken op tijdig bijsluitende medespelers. Dat gaf Zoer de mogelijkheid om te wisselen en het team iets anders neer te zetten. Rossen mocht eraf, en Helder van der Eng kwam er op het middenveld bij. Maar juist de opbouw van Kleine Sluis was de eerste 45 minuten veel te slordig en onzorgvuldig en daardoor zonder gevaar. Er werden geen echte kansen gefabriceerd, in tegenstelling tot Winkel. Maar onnauwkeurigheid in de afwerking of goed verdedigend werk belemmerde een ruimere voorsprong.

Na de thee moest het anders. Dat was ook het hoofd-item in de pauze en met een klein windvoordeel zocht Kleine Sluis nu met meer overleg en scherpte de aanval. Er werd meer de ruimte gezocht en Joost Borst ging iets dieper spelen. Nu kwamen er mogelijkheden en, belangrijker, meer ballen in het doelgebied van doelman Nino Bosch. En na een klein kwartier was het raak. Een afgeslagen hoekschop bracht de bal weer in bezit bij Mark Geerligs die met een prachtige voorzet het hoofd van Billy Ray Zwart wist te bereiken. Deze kopte de bal vervolgens hard tegendraads op het doel en liet de verdediging inclusief Bosch kansloos (1-1)

Je zag de teleurstelling over de Winkel spelers heen komen als een verlammende deken. Kleine Sluis kreeg de volgende tien minuten even de geest en klopte nu nadrukkelijker op de deur van Bosch. En het was uit een scrimmage voor het doel, dat de bal uiteindelijke belandde voor de voeten van Geert Weel die het laatste tikje kon uitdelen en zo de voorsprong van Kleine Sluis betekende (1-2) De wedstrijd leek bij voorbaat beslist. Kleine Sluis begon makkelijker te voetballen en Winkel had het even moeilijk. Maar of het concentratieverlies was of onachtzaamheid. Een paar minuten later stond het elftal van Zoer nog maar met tien man op het veld. Cees Jan Geerligs haalde op onreglementaire wijze Jeroen Smit onderuit en ontving daarvoor zijn tweede gele kaart. Reorganisatie was nodig om de laatste twintig minuten schadevrij door te komen. Dion Kwast kwam in het veld voor Zwart met de gedachte voorin meer snelheid en beweeglijkheid te brengen om middenveld en verdediging te ontzien. Winkel wilde wel, kreeg ook nog kansen maar Kleine Sluis stond pal en bleef schadevrij. Ook Weel werd nog gewisseld. Voor hem kwam nog een middenvelder, Bart Vledder. Ondanks dat iedereen nog met dichtgeknepen billen zat, hield Kleine Sluis stand en bij het eindsignaal klonk oprechte blijdschap met de drie punten.

Toen vervolgens ook de andere uitslagen bekend werden, bleek het weekend wel heel mooi te zijn geweest. Directe achtervolger Vios verloor van nummer drie SEW, en ook de nummers vier en vijf haalden niet de volle winst. Volgende week Paasmaandag speelt Kleine Sluis de thuiswedstrijd tegen Westfriezen. Voor het elftal van Zoer de kans om de eerste confrontatie tussen de twee teams recht te zetten. Het was voor Kleine Sluis namelijk de laatste nederlaag tot nu.