Kleine Sluis stoomt door.

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Eén goede helft volstaat voor overwinning.

Onder een mooi voorjaarszonnetje en met een aangename temperatuur mocht Kleine Sluis op het eigen complex aantreden tegen mede titelkandidaat SEW. Onnavolgbaar winnaar van de eerste periode met tevens de aanvoerder van de topscoorders ranglijst in de gelederen, was deze wedstrijd wederom een topper te noemen. Omdat de bovenste helft van de ranglijst dit weekend weer tegen elkaar moesten strijden, kon er dus weer goede zaken worden gedaan, er van uit gaande dat men zelf zou winnen.

In de warming up bleek Jeroen Woutering, de topscoorder aan Kleine Sluis kant, niet fit genoeg te zijn om te starten, en besloten werd om dan maar geen gebruik van hem te maken deze wedstrijd. Dus stond naast Billy Ray Zwart nu Geert Weel in de aanval. Verder kreeg Johran de Bock de voorkeur boven Pelle Beerse in de verdediging. Voor het overige is de samenstelling zo langzamerhand wel bekend. Tegenstander SEW begon de wedstrijd energiek. Men zocht de aanval en probeerde de twee snelle vleugelspitsen Travis Reuser en Mitch Rekveld te vinden die hun acties mochten maken en dan in de spits Jelle Knol of de zwervende Jeffrey Keizer probeerden te bereiken. In tegenstelling tot de eerdere ontmoeting tussen de twee elftallen was Keizer nu wel vanaf de start aanwezig en dat is een duidelijke meerwaarde voor het elftal van Volkert Jan Putting.

Het elftal van Remy Zoer moest nog even inslingeren, maar langzaam kwam men beter in de wedstrijd. Toen men voor het eerst echt gevaarlijk werd was het ook meteen raak. De binnen de zestien meter aangespeelde Zwart wilde SEW aanvoerder Martijn Doodeman uitspelen. Deze maakte een onhandige lichamelijke aktie en tackelde Zwart die daarop onderuit ging. De leidsman wees resoluut naar de stip. Omdat de vaste strafschop nemer Woutering niet in het veld stond, nam Jord van der Pol de verantwoording op zich en nam plaats achter de bal. Zijn trap was vervolgens onhoudbaar voor doelman Thomas Ursem(1-0) Het was het sein voor Kleine Sluis om de grauwsluier af te gooien en tot de rust was het genieten van het voetballende vermogen van de ploeg. Voordat SEW goed en wel was bekomen van de achterstand, was deze al verdubbeld. Een weergaloze lichaamsbeweging van Mitchell Jansen zorgde ervoor dat hij in balbezit kwam, begon aan een solo richting de zestien meter van Ursem en aangekomen op de rand ervan, haalde hij vernietigend uit(2-0) SEW was van slag. Er werd nu op elkaar gemopperd en Kleine Sluis kon zijn gang gaan. Tien minuten na de treffer van Jansen kreeg Kleine Sluis een hoekschop en het was verdediger Bart Weel die het meest alert was en de derde treffer van de middag binnen kopte (3-0) Tot de pauze was er vervolgens geen vuiltje aan de lucht. de gastheren bleven met mooie aanvallen kans houden op een hogere score, maar die bleef echter uit.

Na de rust een ander beeld. SEW begreep dat er uit een ander vaatje moest worden getapt en voetbalde meer vooruit en vooral aggressiever. Kleine Sluis gaf het middenveld uit handen en ook de lange ballen die naar voren werden gespeeld werden daar niet lang genoeg vastgehouden om spelers te laten bijsluiten. SEW wisselde ook. Spits Knol, zo goed als onbereikbaar, werd vervangen door Gert Jan Karsten. Er werd nu druk uitgeoefend op de Kleine Sluis defensie. Dit resulteerde na tien minuten in een verdedigende aktie van Weel waardoor Reuser naar het gras ging. En net zoals in de eerste helft wees de leidsman ook nu naar de stip, nu echter in het voordeel van de gasten. Aanvoerder Doodeman voltrok vervolgens met evenveel overtuiging als van der Pol vóór rust het vonnis (3-1) Even leek het weer dezelfde kant op te gaan als een week eerder tegen Hollandia T. SEW ging nog fanatieker in de aanval, en het elftal van Zoer moest zich beperken tot voorkomen. Dat laatste echter deed men zeer succesvol met als slot op de deur wederom Teun Groot die alle doorkomende ballen onschadelijk maakte. Tegen de tijd dat het laatste kwartier aanbrak, ging Zoer zijn wissels gebruiken. De moegestreden en door een blessure gehinderde Mark Geerligs kwam naar de kant voor de jonge Helder van der Eng. Brett Rossen die een moeilijke wedstrijd had gehad tegenover beurtelings Reuser en Rekveld werd vervangen door Bart Vledder en Billy Ray Zwart, ook moegestreden mocht naar de kant voor Dion Kwast. Met deze verse jonge krachten kroop Kleine Sluis weer uit hun schulp. Toen een aanval via een aantal schijven bij van der Pol terechtkwam, had hij er twee pogingen voor nodig, maar toen was het ook zeer fraai raak (4-1) Nu was de wedstrijd gespeeld, SEW geknakt en Kleine Sluis weer drie punten rijker.

Toen de uitslagen van de andere velden doorkwamen was er extra vreugde omdat medekoploper VIOS W, twee punten had laten liggen. Daardoor is Kleine Sluis nu alleen koploper. Er volgen nog zes spannende wedstrijden, te beginnen volgende week, als het elftal tegen Winkel, de nieuwe club van scheidend trainer Zoer moet aantreden.