Kleine Sluis wint tweede periode

Naar teampagina: Kleine Sluis 1 (zon)

Echte finalewedstrijd met veel strijd.

De wedstrijd tussen Hollandia T en Kleine Sluis was eerder in Januari wegens de weersgesteldheid afgelast. Zodoende stond hij nu op de kalender als inhaalwedstrijd. Dat de belangen nu zo groot zouden zijn had niemand op de originele speeldatum kunnen vermoeden. de wedstrijd moest de beslissing brengen welke van de twee verenigingen er met de tweede periode vandoor zou gaan. Kleine Sluis had aan een gelijkspel genoeg, maar wilde winnen om mee te blijven spelen voor de titel. Hollandia T kon een onverwachte bonus binnenhalen, nu het elftal van Ronald de Rooij een middenmoot positie inneemt en ook nog over de schouder moet blijven kijken naar de clubs onder zich. Daarvoor moest er wel gewonnen worden om in ieder geval in punten gelijk te komen met de gasten uit Anna Paulowna.

In het eerste halfuur liet Kleine Sluis duidelijk zien dat er voor Hollandia T vandaag niets te halen viel. Er werd goed gecombineerd, snelle aanvallen gedaan en bij onverhoopt balverlies werd de tegenstander direct opgejaagd. Hollandia T kwam zodoende niet aan gedegen opbouwspel toe en vormde dan ook geen enkel gevaar. Kleine Sluis aan de andere kant kwam al wel snel tot zaken. Een verdiende hoekschop werd door Jord van der Pol bij de tweede paal neergelegd en daar kon Mitchell Jansen ongehinderd inkoppen (0-1) De eerste mokerslag was gegeven. De verdediging van de gastheren werd er alleen maar onzekerder van. En nog binnen de twintig minuten speeltijd kwam ook nummer twee. Een jagende Jeroen Woutering zorgde voor miscommunicatie tussen verdediger en doelman Vienes Tijssen en Woutering profiteerde door de bal in het lege doel te schieten (0-2) Nog een aantal keren werd het gevaarlijk maar uiteindelijk veranderde het spelbeeld na een ongelukkige botsing bij een kopduel op het middenveld. Aanvoerder Danny Burger liep een scheurtje in zijn wenkbrauw op en moest hevig bloedend naar de kant. Zijn vervanger Rory Burger werd in de spitspositie gepositioneerd en Stan groenland zakte terug. Door de lengte van Rory Burger kwam er iets meer gevaar, met name bij hoge ballen en langzaam kwam Hollandia T in de wedstrijd. En met nog een vijftal minuten te spelen kreeg men ook een doelpunt mee. Een hoekschop werd door Geert Wit ingekopt, waar doelman Teun Groot dacht aan hinderen. De leidsman zag geen overtreding en keurde de bal goed (1-2) Hollandia T had haast en was gretig. Iets te gretig. Joost Borst werd neergelegd door inmiddels nieuwe aanvoerder Aik Ligthart. Deze kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Nog één keer moest Groot handelend optreden, en zo bereikte men de thee.

Na rust werd Pelle Beerse aan de kant gehouden en mocht Johran de Bock dit jaar voor het eerst weer minuten maken, na zijn lange blessure herstel. Twee belangrijke punten in de rust aangehaald. Ten eerste de wedstrijd doodspelen door snel te scoren. Als tweede alert zijn op een team in ondertal. Vaak worden dan extra krachten gevonden om de tegenstander te verslaan. Kleine Sluis ging voor het eerste aandachtspunt: de score opschroeven. Dit gebeurde in het eerste kwartier van de tweede helft met mooi combinatievoetbal en prachtige aanvallen. Eerst was het Borst die een door Jansen mede opgezette aanval met een droge knal afrondde (1-3) Vijf minuten later gevolgd door Jansen die, ook weer na een fraaie aanval via Woutering, de bal met veel gevoel langs Tijssen krulde(1-4) Het leek voldoende. Woutering kon niet verder en voor hem in de plaats kwam Dion Kwast. Zijn eerste aktie resulteerde bijna in een doelpunt, maar zijn lob kwam hoogte te kort en werd alsnog een prooi voor Tijssen. Hollandia T had ook gewisseld en ging nu alles of niets spelen. Kleine Sluis leunde iets achterover en kreeg daardoor nog meer ruimte voor de tegenaanvallen. Maar Tijssen was in tegenstelling tot de eerste helft nu wel alert. Een zeer makkelijk gegeven strafschop leek de wedstrijd nog even spannend te maken. De man die de trekker mocht overhalen, Stan Groenland, faalde niet (2-4) Nog meer vuur kwam er in het tiental van de Rooij. De wedstrijd ging nu heen en weer en met nog zo'n tien minuten te spelen scoorde Hollandia T de aansluitingstreffer. Het was Jordy Bakkum, die voor rust Beerse handen vol werk gaf, die uit de draai Groot passeerde met een schuiver(3-4) Verder liet Kleine Sluis het niet komen. Het was uitgerekend verdediger Cees Jan Geerligs die na een onderschepping op avontuur ging. Eerst speelde hij voor een combinatie van der Pol in, en na het terug ontvangen van de bal omspeelde hij nog drie tegenstanders. Om vervolgens de bal panklaar af te staan aan Borst die met dit makkelijke intikkertje zijn tweede en Kleine Sluis vijfde treffer aantekende. De wedstrijd was nu echt gedaan. Het laatste fluitsignaal gaf blijdschap om de behaalde periodetitel, waar de spelers van Hollandia T moe en teleurgesteld naar het gras gingen.

De negende wedstrijd in successie zonder nederlaag, de periodetitel binnen en nog steeds in gevecht voor de titel. Volgende week weer een thuiswedstrijd. Dan komt nog een mede titelkandidaat op bezoek namelijk SEW uit Nibbixwoud. We hopen weer op een grote opkomst van onze trouwe supporters en uiteraard ook op de punten.

De foto's zijn gemaakt door Koen Roozendaal.