Kleine Sluis moet op herhaling.

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Wedstrijd halverwege gestaakt na dramatisch ongeval.

Na twee weken geen reportage van uw vertrouwde verslaggever, nu wel weer een schrijven. Helaas wordt het dit maal een kort verslag. Want ondanks dat de dag goed begon, redelijk mooi weer, een goede overtocht en een ontspannen warming up, werd de wedstrijd tijdens de pauze, voor de rest van de dag afgeblazen. Dit als gevolg van een noodlottig ongeval dat zich vlak voor rust langs de zijlijn afspeelde. Een oud-bestuurslid en trouwe supporter van Texel '94 werd onwel en zakte ineen. Hulp en een AED waren direct ter plaatse, even later gevolgd door twee politie eenheden. Omdat de eiland ambulances net naar het vaste land onderweg waren, was het wachten op de trauma helicopter. Ook deze kwam snel en landde op het verlaten veld. Weer iets later arriveerde alsnog een ambulance. Deze hele situatie duurde echter zodanig lang, dat in goed overleg met besturen, scheidsrechter en politie, werd besloten de wedstrijd voor gezien te houden. Met een bedompte stemming gingen beide teams zich vervolgens weer omkleden en aanvaardde Kleine Sluis de thuisreis.

Over de wedstrijd zelf nog enige opmerkingen. Na een defensief zeer nerveus begin, waarin Texel '94 wel scoorde, maar de leidsman de treffer afkeurde i.v.m. een overtreding op Teun Groot, kwam het elftal van Remy Zoer beter in de wedstrijd en nam het heft in handen. Dit resulteerde in kleine mogelijkheden voor Jeroen Woutering, die met zijn snelheid, de verdediging van de gastheren voor grote problemen plaatste. Na een kwartier viel het eerste doelpunt. Een hoekschop van Jord van der Pol werd bij de eerste paal doorgekopt door Woutering, en vervolgens bij de tweede paal, door de alert reagerende, Billy Ray Zwart ingekopt (0-1) 

Hierna volgden nog een aantal kansen met het hoofd voor zowel Woutering als Zwart, maar geen van deze pogingen waren goed genoeg voor een doelpunt. Deze kwam wel na een half uur. Een voorwaartse bal op Zwart werd door deze goed teruggespeeld op Mark Geerligs, die in één tijd de bal op rechts doorspeelde naar de diepgaande Joost Borst. En met een mooie lichaamsschijnbeweging zette hij direct de verdediging op het verkeerde been. Tot slot ontweek hij de uitkomende doelman Myron Coot eenvoudig door de bal breed te spelen op de vrijstaande Woutering. Deze hoefte de bal alleen een klein zetje te geven in het doel (0-2) Op het oog leek de wedstrijd gespeeld. Kleine Sluis was heer en meester, de Texelaars liepen op elkaar te schelden en de score had nog groter kunnen zijn. Tot de rust was er geen vuiltje meer aan de lucht. Alles wat daarna gebeurde overvleugelde echter het voetbal en bracht iedereen weer terug in de werkelijkheid van alle dag.

Inmiddels is de wedstrijd door de KNVB opnieuw vastgesteld voor Zondag 28 April. Dit is een inhaal/beker datum. De overige kenmerken zullen binnenkort door de KNVB worden aangegeven.