Kleine Sluis 1 nu wel effectief.

Naar teampagina: Kleine Sluis 1 (zon)

Het elftal van Remy Zoer geeft de trainer een mooi verjaardagscadeau.

Vandaag trad de Kleine Sluis formatie aan op het mooie complex "de Dres". Tegenstander was SEW, dit seizoen nog niet eerder ontmoet door afgelasting, en tevens een mede titelkandidaat met reeds de eerste periodetitel op zak. Op voorhand dus al een moeilijke klus. Nu de afwezigen lijst weer langzaam afneemt kon trainer Zoer het veroorloven om vier spelers en één keeper als wissel mee te nemen. Zoals de laatste wedstrijden gewoon, weer een jeugdige bank met de spelers die het zo goed doen. Natuurlijk was de tegenstander ook enigszins geanalyseerd, en bekend met de naam Mitch Rekveld, die de topscorerslijst in de klasse aanvoert. Daarnaast nog handige jongens als Travis Reuser en Jelle Knol voorin, en op het middenveld de routine van Jordi Meester en Gert Jan Karsten, noopte dat er begonnen werd met een gedegen verdediging. En al heel snel kon het elftal iets rustiger achterover leunen. De wedstrijd was nog geen vijf minuten aan de gang, toen Kleine Sluis een hoekschop mocht nemen. De zwak genomen trap werd door Roy Wenker niet goed verwerkt en Jeroen Woutering was er als de kippen bij om, snel draaiend, uit te halen op doel. Daarmee de verdediging inclusief doelman Thomas Ursem kansloos te laten(0-1) Dit noopte het elftal van trainer Volkert Jan Putting direct om meer vooruit te spelen, maar Kleine Sluis hield de linies goed compakt en daardoor de ruimtes klein. Rekveld en Reuser lagen redelijk aan de lijband en moesten daardoor pogingen van ruim buiten de zestien wagen om gevaar te stichten. Maar altijd zat er een voet of ander lichaamsdeel in de weg om te voorkomen dat Teun Groot in de problemen kwam. Het waren juist de gasten die met messcherpe counters, op het randje van buitenspel het meeste gevaar voortbrachten. De eerste twee werden nog op indicatie van de assistent scheidsrechter terug gefloten, maar de derde maal mocht Geert Weel door van de arbiter en prompt lag de tweede achter doelman Ursem(0-2) Dit alles binnen een kwartier. Nog een aantal keren werd men zo gevaarlijk, maar men moest tot halverwege de eerste helft wachten op de volgende treffer. Na een, in eerste instantie, afgeslagen hoekschop werd de bal op de middenlijn weer heroverd en direct ingespeeld op de nog in die rechter positie verkerende Mark Geerligs. Met zijn linkerbeen slingerde hij de bal in de zestien meter en via een aantal caramboles belandde de bal voor de voeten van laatste man Bart Weel, die de bal in het doel schoot(0-3) Wat een weelde. Nu het hoofd koel houden en slim blijven voetballen. Linies bleven keurig kort. De twee spitsen Weel en Woutering sleurden van links naar rechts, en ook de middenvelders maakten de nodige meters. Groot was weer heer en meester in zijn doelgebied en het enige gevaar kwam van voorzetten die vooral door Mitchell Jansen en Cees Jan Geerligs werden weggekopt, danwel geschoten, of door Groot gevangen. Vast houden tot de rust was de wens en dit gebeurde dan ook.

De standaard zaken tijdens de thee zijn dan inmiddels wel bekend en dat SEW zal gaan stormen is met zo'n stand natuurlijk ook geen vreemde gedachte. Trainer Putting had aanvallend gewisseld, en zodoende verschenen er af en toe vier spitsen op voor de verdediging van Groot. SEW begon furieus aan de tweede helft. Maar in eerste instantie kon de verdediging handhaven. Omdat bal vast houden op het middenveld moeilijker werd kwam deze snel weer terug. En na tien minuten was het dan toch Rekveld die met een korte draai zijn tegenstander kwijt raakte en kon uithalen(1-3) Even was daar vertwijfeling in het elftal van Zoer. Zeker toen een aantal minuten later ook Reuser succesvol was en de aansluiter wist te maken(2-3) Trainer Zoer besloot te wisselen. De al met een gele kaart belastte Jord van der Pol werd naar de kant gehaald en voor hem in de plaats kwam de jonge Helder van der Eng. Niet om verdedigend dicht te timmeren, nee juist om weer voetballend overwicht te krijgen op het middenveld. De krachten begonnen te verdwijnen. Niet zozeer bij de gasten, als wel bij de gastheren, die vanaf minuut vijf natuurlijk achter de feiten aanliepen en veel energie hadden gestoken om weer bij de komen. En inderdaad na het inbrengen van vers bloed nam Kleine Sluis het weer over. Weel en Woutering konden weer in stelling worden gebracht en gevaar stichten. SEW had verdedigend de grootste moeite met het doorjagen van deze twee, geholpen door Joost Borst en van der Eng, waardoor de verdedigers de fout in werden gedwongen danwel overtredingen nodig hadden. Was het eerst nog Weel die verzuimde zijn tweede te maken na een mooie pass van van der Eng, De volgende aanval was het Woutering die wel de wedstrijd bezegelde met zijn tweede. Putting had juist daarvoor gewisseld omdat verdediger Gijs Baten tegen een gele kaart was aangelopen en voor hem in de plaats kwam Kas Stoffer. Zijn eerste balcontact was gelijk fataal. Woutering, nog steeds aan het jagen, stormde op Stoffer af en veroverde de bal, waarna hij in de één tegen één situatie, doelman Ursem kansloos liet(2-4) Met nog vijf minuten op de klok was de wedstrijd zo goed als binnen. SEW kon niet meer, Kleine Sluis werd alleen maar overtuigender. Zoer wisselde nog twee keer om ook de jeugd nog even mee te laten proeven en gelijktijdig Woutering en Jansen te laten herstellen van de inspanningen. In blessure tijd kwam er nog een toetje in de vorm van een strafschop, omdat Weel onrechtmatig was afgestopt, maar nu binnen de zestien meter. Dit keer mocht Borst achter de bal, en zijn trap was te machtig voor Ursem(2-5) Direct was daar het einde van de wedstrijd en voor de vijfde maal in successie waren er drie punten binnengehaald.

Een mooi geschenk voor de jarige Zoer en nadat alle mobieltjes tevoorschijn waren getrokken bleek ook nog eens dat er zeer goede zaken waren gedaan. Niet alleen in de algemene ranglijst, maar daarvoor moeten nog teveel wedstrijden worden gespeeld, maar met name voor de periode staat Kleine Sluis er nog goed voor. In die periode resteren nog twee uitgestelde wedstrijden. Te beginnen komende Zondag. Het elftal van Zoer zal dan, ook voor het eerst deze competitie, aantreden tegen Texel '94. En omdat er verder geen wedstrijden geplanned staan en ook buurman ZAP niet speelt hopen we op een goede opkomst van de trouwe supporters. De spannende weken breken aan.