Kleine Sluis 1 geeft geen punten weg

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Ook de Blokkers gaat zonder punten naar huis.

In een weekend waarin bijna alles goed was, heeft Kleine Sluis met zowel het eerste, als het tweede elftal gewonnen van de Blokkers één en twee. Daags voor de wedstrijd had de selectie nog een team verbindend uitje gehad met onder andere Paintball op de agenda, afgesloten met een gezamelijke maaltijd en een drankje. Even was men op zondagochtend bang dat door de vele regen het veld het water niet zou kunnen verwerken, maar de vorig jaar aangelegde bypassen van de drainage werken perfect.

Een nagenoeg compleet elftal, alleen de geblesseerde Johran de Bock en de voor stage in het buitenland vertoevende Joost Waiboer waren afwezig. In de warming up viel Teun Groot uit met een opspelende blessure, waardoor Jacco Smit vanuit het tweede direct aan kon sluiten en als vervanger optreden. Ik verklap alvast dat hij in beide wedstrijden de nul wist te houden. Vervanger voor Waiboer was Brett Rossen, die ook in eerdere oefenwedstrijden al had laten zien op die positie goed uit de voeten te kunnen. De eerste helft bestond min of meer uit twee delen. In het begin het bekende aftasten van twee kanten. Daarna iets meer drang vooruit, ook met vastzetten. De veroverde ballen werden daarna echter nog te slordig ingespeeld zodat de spitsen niet al te vaak werden betrokken in het spel. Toch kwamen er wel mogelijkheden, met name als Geert Weel en Jeroen Woutering zelf de zestien meter van doelman Niels Pool opzochten met de bal aan de voet. Het resulteerde helaas (nog) niet in een doelpunt. Deze kwam pas nadat rond het halfuur het spel beter werd. Of men nu gewend was aan het veld, de tegenstander of iets anders, nu begonnen de combinaties wel goed te lopen en werd het elftal van Remy Zoer direct veel dreigender. Dit had tot gevolg dat er meer op de helft van de Blokkers kon worden gevoetbald en daaruit voortvloeiend kwamen er ook kansen. En één van die aanvallen had een positieve afloop. Na een mooie combinatie werd de bal door Joost Borst niet goed voorgezet, waardoor het leek dat de bal weggewerkt kon worden. Maar Borst vocht zich terug en veroverde de bal en speelde hem direcht door naar Weel. Deze legde de bal terug op de vrijstaande Mark Geerligs. Deze had eindelijk de afstand, de tijd en de perfectie om schitterend uit te halen en de bal snoeihard in de bovenhoek te schieten. Pool was kansloos (1-0) Nu was het zaak om op te letten. En dat gebeurde. Zelfs de tweede treffer kwam er bijna na een misverstand tussen verdediger en doelman maar werd nog net gered. Het spel bleef goed. De Blokkers probeerde nu wel om zelf ook aan aanvallen toe te komen en het spel ging nu aardig op en neer. Met nog een paar minuten tot de thee, gooide het elftal van Constantijn Schouten alle schroom van zich af in de jacht op de gelijkmaker. Dit resulteerde in twee gevaarlijke momenten voor het doel van Smit. Eerst werd een schot van aanvoerder Mark de Wit door van der Pol met een kopbal van de lijn gehaald. En zo goed als op slag van rust raakte een mislukte voorzet vanaf links door Daan de Bruin de bovenkant van de lat.

Na de pauze kon je verwachten dat de gasten voor een goed resultaat zouden gaan. Er werd druk vooruit gezet en men drukte Kleine Sluis achteruit. De verdediging van de gastheren echter, gaf geen krimp. Bart Weel, Kees Jan Geerligs en de beide vleugelverdedigers Rossen en Pelle Beerse hielden de Blokkers ver van het eigen doel. Enige mogelijkheden die de Blokkers kregen waren hoekschoppen of vrije trappen, maar het stond als een huis. Nog één keer was er echt gevaar bij een vrije trap van Davey Jansen, maar ook nu werd de bal door een speler van Kleine Sluis van de lijn gered bij de tweede paal. De tijd begon te dringen en dus werd er meer risico genomen. Dit is natuurlijk een geschenk voor de spelers van Zoer. Men kan namelijk razend snel omschakelen van verdediging naar aanval en met het loopvermogen voorin van Woutering en Weel komen er kansen. en met nog een klein aantal minuten te spelen was het dan ook raak. Woutering werd diep gestuurd aan de rechterzijkant. Op snelheid kapte hij de verdediger uit om vervolgens binnendoor richting doel te gaan. Zijn schot ging onder de doelman door en belandde in het doel (2-0) Over en uit. De wedstrijd was gespeeld en weer waren er drie punten toegevoegd aan het totaal.

Door deze overwinning en gelijktijdig het verlies van de Blokkers, laat men deze nu achter zich, en omdat ook VVW verloor stijgt het elftal naar de vierde plaats. Volgende week spelen zowel Kleine Sluis 1 als 2 een uitwedstrijd in Heerhugowaard de Noord tegen Hugo Boys. We hopen dan de eerdere thuiswedstrijd recht te kunnen zetten.