Kleine Sluis blijft op juiste koers

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Eerste wedstrijd in 2019 levert een overwinning op.

Na een lange winterstop, het elftal van trainer Remy Zoer kwam op 9 December vorig jaar voor het laatst in aktie, mochten de spelers van Kleine Sluis eindelijk weer het veld op. Tussendoor twee oefenpartijen, wel goed om dingen uit te proberen, het echte werk is toch een wedstrijd waar het er om gaat. De tegenstander VVS'46 uit Spanbroek had in dezelfde periode wel drie wedstrijden gespeeld en mocht geacht worden meer ritme te hebben. Zeker gezien de laatste twee overwinningen die het elftal van Larbi Loukou net boven de herkanzers plaatsen bracht. Kleine Sluis was dus gewaarschuwd. Met in de basis wederom twee jonge knapen uit de A-junioren, door afwezigheid van enkele vaste waarden. De keuze voor deze twee kwam dan weer voort uit de al eerder gememoreerde oefenwedstrijden.

Kleine Sluis begon behoedzaam en het was vooral aftasten en kijken hoe de tegenstander staat en speelt. Als vervolgens de taakverdeling duidelijk is kan er vooruit worden gekeken en wordt het eerste gevaar gesticht. Gebruik makend van de beweeglijkheid en snelheid voorin komen de eerste kansjes en mogelijkheden. En na een goede twintig minuten ligt de eerste bal achter doelman Frank Appel. Een mooie pass stuurt Jeroen Woutering de linker hoek in. Met zijn snelheid maakt hij voldoende ruimte om een scherpe voorzet te geven, die door de naar binnen gekomen Dion Kwast keurig tegendraads wordt ingekopt (1-0) Een voorsprong die normaal gesproken zo snel mogelijk moet worden uitgebreid om de tegenstander alle moed te ontnemen. Maar op de één of andere manier komt er dan een soort deken van onrust over het elftal. Drukt men door of gaat men behoudender spelen? Dat lijkt vaak de vraag in het veld, waardoor menig tegenstander zich weer snel op kan richten. Gelukkig gebeurde dit nu niet, maar het spel werd er in het verloop van de eerste helft niet beter op.

Na de thee, in een ongewijzigde samenstelling, ging men weer goed van start. Een voorzet van Geert Weel werd door Woutering goed ingekopt, maar helaas tegen de paal. Even later wederom een aktie van Woutering die de bal nu net voorlangs schiet. Ook doelman Appel had nog een fraaie redding om een schot van Joost Borst te keren. Aan de andere kant waren er ook speldenprikken van VVS '46. Tot twee keer toe werd een goede voorzet niet op waarde geschat en ging voorlangs. In een één tegen één aktie kwam doelman Teun Groot als winnaar te voorschijn en ook qua spelbeeld kregen de gasten, die joegen op de gelijkmaker, iets meer de overhand. En de gelijkmaker kwam er ook. Al was dit enigszins ongelukkig. Een verkeerd beoordeelde kopbal, bracht de bal net buiten de zestien meter van het doel van Groot. Het net te laat ingrijpen van Bart Weel, met een valpartij van Patrick Oud tot gevolg, werd beloond met een strafschop. Hoewel veel mensen het erover eens waren dat de overtreding duidelijk buiten de zestien was, werd het kadootje door diezelfde Oud netjes uitgepakt (1-1) Nu was het zaak voor Kleine Sluis om op de tellen te passen en niet in de eindfase nog onderuit te gaan. De druk van VVS werd nu even iets groter. Tijd voor Zoer om de moe gestreden Pelle Beerse te wisselen voor een derde A-junior, Bart Vledder. Met nieuwe energie in de achterste gelederen werd er weer naar voren gekeken. De immer ijverige Weel en Woutering, nu ook nog aangevuld met de mee naar voren gestuurde Kwast zette zodoende de verdedigers van VVS weer onder druk. Een schot van Kwast belande op de paal. Andere schoten gingen net naast of over, maar met nog zo'n vijf minuten te spelen kreeg Woutering toch nog kans om, de via Kwast verkregen bal, op het doel te schieten. Door een meléé van spelers vond de bal zijn weg naar het doel en liet ook Appel kansloos (2-1) Nu lieten de mannen van Zoer niet meer los en zo was de eerste overwinning in 2019 binnen gehaald.

Door deze overwinning blijft Kleine Sluis aansluiting houden bij de kop. Sterker nog, de achterstand wordt steeds kleiner als de teams die hoger op de ranglijst staan steeds weer om toerbeurt punten verspelen. Komende Zondag wederom een thuiswedstrijd. Dan komt een andere ex-werkgever van Remy Zoer naar het complex aan de grasweg, n.l. De Blokkers. En we hopen op de volgende drie punten.