Kleine Sluis verslaat Winkel

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Solide wedstrijd zorgt voor gerustgestelde gezichten.

Dat de grote nederlaag van vorige week slechts een incident was, lieten de spelers van Kleine Sluis gisteren zien. Na een gedegen wedstrijd waarin zeer weinig werd weggegeven, wist het elftal van Remy Zoer een goede overwinning te boeken op Winkel. De gasten van trainer Martijn Gootjes zijn geen onbekenden in Anna Paulowna. Zo verzorgt keepertrainer Jan Beekhuizen ook bij de gasten de keeper trainingen, hebben een aantal spelers ooit al eens in de Polderse selectie meegedaan tegen AZ en ontmoetten beide elftallen in de laatste jaren elkaar regelmatig in competitie verband. En dus zijn in de voorbeschouwing en wedstrijdbespreking de sterke en zwakke punten van de tegenstander bekend.

Met die kennis trok Kleine Sluis ten strijde. Door de afwezigheid van Joost Waiboer en de schorsing van Jord van der Pol, moest Zoer een konijn uit de hoge hoed toveren op de rechtsachter positie. Hij koos, tot veler verrassing, voor de snelheid van Fernando van Gelder. Dit om te kunnen anticiperen op de eveneens zeer snelle Jeroen Smit. Een keuze ook die daardoor het elftal zo weinig mogelijk door elkaar hoefde te husselen. De tactiek had redelijk vlot succes. Smit kwam amper aan de bal en al snel wisselde hij van vleugel. Helaas voor hem was aan die andere kant ook Johran de Bock hem de baas, zodat Smit weinig in stelling kon worden gebracht. Daarnaast kon van Gelder nu met zijn snelheid ook aanvallende impulsen geven en dat bracht naast snelheid ook meer diepte in de aanvallen van Kleine Sluis. Zo ontstonden er, ondanks de felle wind tegen, voor de gastheren meer mogelijkheden dan voor de bezoekers. Nadat Billy Ray Zwart de eerste grote kans, een kopbal na een snoekduik, recht in de handen van keeper Nino Bosch kopte, kwam het eerste doelpunt op een nogal ludieke manier tot stand. Na een afgeslagen hoekschop kwam de bal bij Geert Weel die hard op doel schoot. De bal werd op de lijn bij de tweede paal door Robbie Schouten weggewerkt maar precies tegen de rug van Bart Weel, waarna de bal alsnog over de doellijn ging (1-0) Een verdiende en rustgevende voorsprong omdat het spel nu iets zakelijker kon worden gespeeld. Behoud de voorsprong tot de rust en probeer daarna met de wind in de rug deze uit te breiden. Kleine Sluis kwam niet meer in gevaar tot de thee en had dus een goed gevoel in de kleedkamer.

Je verwacht na rust natuurlijk dat Winkel probeert snel de aansluiting te krijgen en dus storm gaat lopen. De uitgevoerde wissel wees daar ook naar. Stormram Jim Berndt kwam in het veld. Ook Kleine Sluis moest noodgedwongen wisselen. Zwart voelde zich niet lekker en voor hem in de plaats kwam de jonge Bart Vledder. Winkel wilde het wel, maar de wind en de verdediging van Kleine Sluis waren nu tegen. De enkele keren dat het dreigend leek te worden, was daar altijd nog Teun Groot, die wederom een degelijke wedstrijd speelde. Aan de andere kant waren de aanvallen van de gastheren wel gevaarlijk. De snelheid van de twee spitsen Jeroen Woutering en Geert Weel, samen met de wind, zorgde voor een aantal gevaarlijke aanvallen, waar Bosch of de onnauwkeurige afwerking vaak de winnaar waren. Ook een mooie vrije trap van Mark Geerligs werd door de doelman zeer stijlvol uit de uiterste bovenhoek getikt. Toch kwam de tweede treffer er wel. Een onderschepte bal werd ingeleverd bij Geerligs die in één keer Woutering de diepte in stuurde. Zijn snelheid was te veel voor Jack Limmen waardoor Woutering alleen op Bosch af ging. Dit keer was de spits de beste en schoot hij de bal zuiver in het net(2-0) De laatste minuten kon Kleine Sluis daardoor rustig uitspelen en waren de drie punten weer binnen.

Komende Zondag alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dan sluit Kleine Sluis het jaar af met een uitwedstrijd met nota bene de koploper SEW. In een weekend waar de top zes van dit moment allen tegen elkaar uitkomen, zullen er wellicht een aantal teams afvallen in de race naar het einde.