Kleine Sluis speelt gelijk

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Ondanks doelpuntloze wedstrijd geen saaie middag.

Kleine Sluis heeft na eerder al drie keer gelijkgespeeld te hebben in uitwedstrijden, nu een vierde gelijkspel aan het rijtje toegevoegd. Maar nu in een thuiswedstrijd. Dat een gelijkspel hoog op de kansenlijst stond was al vooraf duidelijk, omdat ook tegenstander Grasshoppers uit Hoogwoud inmiddels op zes gelijke spelen staat. Het elftal van trainer Dick Knijn komt moeilijk tot winst blijkbaar, maar om van ze te winnen vergt, zo niet nog, meer problemen. Gevolg is dat beide kemphanen vandaag weinig zijn opgeschoten in de stand op de ranglijst. 

De wedstrijd zelf was buiten sportief en respectvol, ook attractief, doordat beide elftallen het begrip voetbal hoog in het vaandel hebben. Dus vanuit de opbouw, combinerend de andere kant zien te bereiken. Dat door het goede verdedigen aan twee kanten er vervolgens weinig grote mogelijkheden hebben voorgedaan is wel jammer, maar maakte de wedstrijd niet saai. Zoals gezegd echte grote kansen waren op één hand te tellen. 

Kleine Sluis, in dezelfde startopstelling als een week eerder tegen VVS '46 begon voorzichtig. Eerst maar eens kijken hoe Grasshoppers het gaat aanpakken. Al snel werd duidelijk dat het accent bij de Hoogwoudse aanvallen over hun linkerkant lag. Joost Waiboer had het dan ook erg lastig tegen de snelle en handige Thijs Kruijssen, die de keren dat hij er langs was de bal voorbracht, in de hoop dat spits Malvin Robert met zijn lengte de bal in zou koppen. Echter vandaag was Kees Jan Geerligs weer op zijn best en Robert had de gehele eerste 45 minuten niets in te brengen. Ook Teun Groot was weer alert in het doel, zodat de gasten niet tot echt grote kansen kwamen. Aan de andere kant was het wel een tweetal keer gevaarlijk. Geert Weel, ontsnapt na een onderbroken aanval van Grasshoppers ging vanaf links op het doel af. Zijn laatste schot echter hield het midden tussen afronden en voorzetten op de vanaf rechts inkomende Jeroen Woutering, zodat de bal halfweg het doel en Woutering over de achterlijn ging. Een andere aanval strandde op doelman Jaap Zwaan na een goede interceptie van Billy Ray Zwart en een snelle omschakeling. Deze twee snelle uitbraken noopten Knijn tot het fortificeren van de achterhoede. De vleugelverdedigers mochten in elk geval niet meer mee naar voren, bang voor de counters met Weel en Woutering. 

In de rust werd besloten om Grasshoppers angel, Kruijssen, aan te pakken. Johran de Bock, normaliter linksachter kwam in de plaats van Waiboer op rechts en met zijn snelheid werd gehoopt Kruijssen het spelen moeilijk te maken. In die tweede helft waren er nog een aantal kansen over en weer. Grasshoppers had iets meer veldoverwicht, maar door het dicht houden achterin, kon men geen overtal situaties creëren, waardoor de aanval stuk liep op de Kleine Sluis verdediging die goed stond. Nog één moment was er om met dichtgeknepen billen op de bank te zitten. Jord van der Pol kon op links de bal niet vooruit kwijt en besloot dan maar vanaf de middenlijn terug te spelen naar Groot. Buiten het feit dat de bal te zacht was, had hij ook niet gerekend op Shane Knijn. Deze was iets eerder bij de bal dan Groot, maar in zijn poging Groot te passeren schoot hij op de borst van Groot. Alles wat Groen/Zwart was schreeuwde "Handsbal", de goed leidende scheidsrechter Lampers stond er echter kort op en constateerde dat Groot zich keurig aan de regels had gehouden en de bal met de borst verwerkte en verder kon spelen.

Na afloop kon iedereen toch redelijk tevreden zijn; Geen verlies, een sportieve en vooral attractieve wedstrijd gespeeld met respect voor elkaar en nog steeds aansluiting bij de kop. Volgende week een uitwedstrijd tegen Westfriezen, de huidige nummer vier.