Kleine Sluis wint van VVS '46

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Elftal van Remy Zoer blijft bovenin meedraaien.

Op een zonnige maar koude Zondag, moest Kleine Sluis aantreden tegen een elftal dat enige jaren geleden nog werd getraind door Zoer. Een aantal spelers en veel oud bekenden en dus voor de trainer van Kleine Sluis veel handen schudden. Het elftal was, op Johran de Bock na, compleet en op de bank zaten wederom drie jonge voetballers uit de A1 en het tweede.

Kleine Sluis begon goed aan de wedstrijd. Indien mogelijk werd er vroeg druk gezet om zo de verdediging van de gastheren nerveus te maken en tot fouten te dwingen. Het eigen aanvalsspel ging via het veel bewegende middenveld snel naar de spitsen. Daardoor onstonden al snel een aantal mogelijkheden en al in de 8e minuut ging de bal op de stip. Een solo aktie van Jeroen Woutering werd onderbroken door doelman Frank Appel. Niet correct volgens de scheidsrechter van dienst en de toegekende strafschop werd door Jord van der Pol onberispelijk ingeschoten(0-1) En net als je weer op de bank zit en denkt; "hé, lekker", ligt de gelijkmaker al weer aan de andere kant achter Teun Groot. Wellicht in de euforie van het doelpunt nog iets te veel ruimte weggeven aan aanvoerder Stefan Dol, die dit gebaar graag benut en met een mooie uithaal de gelijkmaker binnen schiet(1-1) Volkomen onnodig omdat gedurende het verdere verloop van de eerste helft er geen gevaar is te duchten van de thuisclub. Kleine Sluis kan rustig combinerend aanval na aanval opzetten en helaas is men in de afronding nog wat slordig. Na een half uur zorgt een fout bij VVS voor de voorsprong van de gasten. Het is Woutering die een te slappe breedte bal onderschept en op doelman Appel afgaat. Dit keer is Woutering de winnaar en met een droge schuiver is het raak (1-2) Vervolgens wordt nu wel alles dichtgehouden in de verdediging zodat de thee met een voorsprong wordt gehaald.

Bij aanvang van de tweede helft blijkt VVS twee nieuwe krachten in te hebben gebracht. Doelpuntenmaker en aanvoerder Dol blijkt met rugklachten aan de kant te blijven, en ook middenvelder Mick Koopman blijft in de kleedkamer achter. Hun vervangers zijn Sjoerd Overpelt en Elmar Beerepoot. Het gemis van Dol blijkt het grootst, nu de angel op het linker deel van het veld eruit is getrokken. Ondanks de lichte drang naar voren van VVS blijft Kleine Sluis moeiteloos overeind en krijgt het zelf nog een aantal uitgelezen kansen om de score verder uit te bouwen. Het elftal blijft daarnaast uiterst geconcentreerd voetballende oplossingen zoeken en combineren. Uiteindelijk valt vijf minuten voor het einde de beslissing door een prachtige aanval die tot slot door Geert Weel werd afgerond(1-3) Een dik verdiende overwinning en weer drie punten toegevoegd aan het totaal. Daardoor blijft de aansluiting met de bovenste ploegen in stand.

Volgende wedstrijd is weer een thuiswedstrijd. Dan komt het volgens sommigen best voetballende elftal in deze competitie, Grasshoppers, naar het complex van Kleine Sluis. We zullen zien wat er klopt aan die verhalen en hopen uiteraard weer op de volle winst.