Kleine Sluis weer gelijk

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Het elftal van Remy Zoer haalt voor de derde keer in een uitwedstrijd een punt.

Zowel Zondag 1 als Zondag 2 hadden weer een gelijk programma. Beide elftallen moesten naar Bovenkarspel om aan te treden tegen de plaatselijke vereniging KGB. Deze club, jaren lang onder leiding gestaan van Richard Bulterman en nu onder Piet Wiersma, heeft een redelijke lange geschiedenis met Kleine Sluis en voorheen BKC. Beroemd aan Kleine Sluis kant is nog de beruchte beslissingswedstrijd in het seizoen 2013-2014 om te kijken welke club er rechtstreeks zou degraderen en welke nog een herkanzer zou worden. Kleine Sluis won dat duel zeer overtuigend om vervolgens in de herkanzers ronden behoud voor de derde klasse zeker te stellen.

De wedstrijd van Zondag startte met twee ontbrekende spelers achterin. Daarom moest Zoer even puzzelen maar kwam uiteindelijk met de A-junior Bart Vledder uit de hoge hoed. Vledder zou de rechtshalf positie innemen en Jord van der Pol de rechtsback worden. De start was goed. Wederom op kunstgras, niet de favoriete ondergrond, werd direct aanvallend gevoetbald en dat resulteerde al rond de vierde minuut in de eerste treffer. Een door Billy Ray Zwart veroverde bal werd na afgifte door Mark Geerligs schitterend in de loop meegegeven aan Jeroen Woutering. Zijn harde en strakke voorzet werd vervolgens door Geert Weel afgerond(0-1) Een snelle voorsprong is altijd lekker. Het spel was dan ook goed en het elftal kreeg meerdere kansen en mogelijkheden om de stand nog mooier te maken. Het vervelende vandaag was dat er in het doel van de tegenstander een goede doelman stond, Dirk Bakker, die het groot aantal doelpogingen onschadelijk maakte. Daarbij kwam dan ook nog dat uit een totaal onverwacht moment de tegentreffer werd geïncasseerd. Een te zachte terugspeelbal werd door goaltjesdief Michael Helfensteyn onderschept en deze speelde vervolgens Teun Groot uit (1-1) Nog was er niets aan de hand. Kleine Sluis had het betere van het spel en de wens was om voor rust wellicht nog even een tweede treffer erbij te maken, maar plots sta je op slag van rust op achterstand. Een aanval van KGB leek te stroperig om gevaar te stichten, waardoor middenvelder Stan Bakker besluit er maar een schot op te wagen. Dat hij vervolgens de bal heel lekker raakt en daardoor loepzuiver in een voor Groot onverdedigbare hoek ziet gaan, is voor KGB een opsteker, voor het elftal van Zoer een domper(2-1).

Omdat het veldspel niet zo veel mankeert blijft het elftal ook na rust doorgaan op de ingeslagen weg. Alleen omdat er een achterstand is, lijkt het alsof alles gehaaster gaat. Soms te snel zoeken naar het laatste schot, dan weer proberen een allerlaatste steekbal te geven. Ook komt er enige irritatie naar de scheidsrechter. Kleine overtredingen die op de Kleine Sluis spelers worden gemaakt worden, zoals vooraf door de leidsman aan de spelers is meegedeeld, niet direct afgefloten maar pas als de voortzetting niet in het voordeel is. Maar in de praktijk komt daar niets van. Er wordt vaak niet meer gefloten. Als Kleine Sluis dan vervolgens wel voordeel van deze regel lijkt te krijgen, fluit de scheidsrechter wel. Gevolg irritatie en opmerkingen aan het adres van de leidsman. Toch komt halverwege de tweede helft ook de gelijkmaker. Een mooie strakke hoekschop van v/d Pol wordt door Bart Weel, met hulp van Mitchell Jansen binnengeschoten(2-2)

Kleine Sluis wil vervolgens met nog twintig minuten te gaan nog vol voor de winst gaan. Het spel gaat zich steeds meer op de helft van de gastheren afspelen. Een vrije trap van v/d Pol gaat op de lat, een schot van Weel wordt ternauwernood door Bakker tot hoekschop verwerkt, de bal wil er niet in. Woutering, opgefokt omdat zijn ongelukkige acties en zijn verbale uitlatingen inmiddels over het gehele complex te horen zijn, wordt als hij eerst zijn schoen verliest doordat iemand hem op de hakken trapt, vervolgens geen hoekschop krijgt die iedereen langs de lijn en in het veld wel zag, tot tweemaal toe op een gele kaart getracteerd en dus van het veld gestuurd. Met tien man probeert Kleine Sluis het nog wel, maar beseft men ook dat een punt nu in ieder geval al iets is. Nog één keer is KGB gevaarlijk als een misverstand in het centrum zorgt dat Helfensteyn alleen op Groot af kan gaan. Maar ook Kleine Sluis heeft een goede doelman en Groot is winnaar in dat duel.

Na afloop is er natuurlijk een dubbele gedachte; Helaas geen driepunten, gelukkig nog wel één punt. Positieve van deze wedstrijd was toch het vertoonde veldspel, het optreden van Bart Vledder (prima wedstrijd) en de tevens nog jonge wissels die er aan zitten te komen resp 19 jaar, 2x 18 jaar en 16 jaar)

Volgende week weer een thuiswedstrijd. Dan komt Hollandia T uit Tuitjehorn op bezoek.