Kleine Sluis wint van Hauwert '65

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Een wederom goede eerste helft vormt basis van redelijk zorgeloze overwinning.

De tweede thuiswedstrijd op rij bracht het team van Hauwert '65, onder leiding van Joep Groen, naar het complex van Kleine Sluis. Een elftal met wisselvallige resultaten in de laatste wedstrijden, maar de korte geschiedenis die Kleine Sluis met deze vereniging heeft, verteld dat het elftal van Remy Zoer altijd moeite heeft met de fysieke speelwijze van de gasten. Een compleet Kleine Sluis deze zondag, met alleen wat lichte klachten van Mark Geerligs en Bart Weel, maar verder iedereen gezond en fit.

Zoals we de laatste drie wedstrijden gewent zijn, begon de gastheer na wat aftasten en positioneel waarnemen weer uitermate goed aan de wedstrijd. Wederom werd er veel positie gewisseld en direct naar voren gespeeld zodra de mogelijkheid zich voordeed. En ook nu had dit redelijk snel resultaat. Een mooie, snelle aanval kwam in de zestien, waar een verdediger van Hauwert er, wellicht onbedoeld, met zijn handen aan zat. Een strafschop was het resultaat en deze werd door Jeroen Woutering vlekkeloos binnen geschoten(1-0) Er brak een periode aan waar de gastheren werkelijk heer en meester waren en het elftal van Groen amper van de eigen helft kon voetballen, anders dan met een lange bal. Vervelend was wel dat Kees Jan Geerligs er na een half uur uitmoest met een liesblessure, nadat hij zich door het wegglijden van een been, overstrekte. Dit bracht enige positionele wisselingen in de defensie en middenveld. De vervanger van Geerligs was Billy Ray Zwart, die rechts op het middenveld kwam te spelen. Na enige minuten wennen aan de aanpassing, ging men weer voetballen en binnen korte tijd vielen er nog twee doelpunten. Eerst was het Geert Weel die wederom een mooie aanval afrondde(2-0), niet veel later gevolgd door een schot van Joost Borst, die net buiten de zestien zijn geluk probeerde in een vol zestienmeter gebied na een afgeslagen hoekschop. De bal ging via via, insiders zeggen Woutering, het doel in. Het doelpunt werd toegekend aan Borst(3-0) Voor Hauwert was het gelukkig dat bijna direct voor rust werd gefloten door de prima fluitende scheidsrechter van Hooff (helemaal uit Delft gekomen) want hun kopjes hingen flink naar beneden en met nog wat meer speelminuten was de stand waarschijnlijk nog groter uitgevallen.

Zonder wissels en zonder echte wijzigingen bij Kleine Sluis werd de tweede helft aangevangen. De gasten hadden wel wat wissels uitgevoerd, met name voorin, en dat resulteerde in het feit dat Hauwert weer enigszins tot leven kwam. Er werd met frisse moet de aanval gezocht en zowaar moest Kleine Sluis terug. Dit was mede de oorzaak van het feit dat de linies niet allemaal meer goed omschakelden bij balverlies, waardoor de ruimtes groter werden voor de tegenstander om mee te gaan voetballen. Dit resulteerde in een treffer van de ingevallen Niels Korrel(3-1) Kleine Sluis was echter op tijd weer bij de les en omdat ook de krachten van Hauwert langzaam aan het afnemen waren, nam het elftal van Zoer de regie weer in handen. Steeds meer werden de spitsen weggestuurd door mooie passes van Mark Geerligs, of slimme steekballen van Borst en Woutering en het geheel resulteerde uiteindelijk in nog een vierde treffer. Een afgeslagen bal werd op zo'n twintig meter van het doel opgevangen door Jord van der Pol. Hij legde de bal eens even goed voor zijn sterke been en haalde vervolgens vernietigend uit. Keeper Sebastiaan Redecker die ook nog vele reddingen had verzorgd, was op dit schot volstrekt kansloos(4-1) De uitslag had bij iets meer precisie en overleg nog veel groter uit kunnen vallen, maar uiteindelijk was iedereen tevreden.

Het feit dat voor rust nu voor de derde keer een tegenstander op redelijke achterstand wordt gevoetbald geeft aan dat er een herkenbaar systeem is waarin alle spelers hun taken en speelwijze op goede wijze uitvoeren. Dat geeft steeds meer vertrouwen en daardoor kunnen we langzaam omhoog kijken en proberen de achterstand op koploper SEW te verkleinen.

Komende week een drukke week. Het tweede elftal speelt Woensdag een thuiswedstrijd voor de beker, en Donderdag moet het eerste naar SVA Assendelft voor de 1e Knock-out ronde van de districtsbeker. Vervolgens staat komende Zondag dan een uitwedstrijd tegen KGB op de rol.