Eerste driepunter voor Kleine Sluis Zondag 1

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Dit keer wel voldoende voorsprong voor de pauze genomen.

Op een zonovergoten complex, waar eindelijk weer op het A-veld kon worden gevoetbalt, trof Kleine Sluis deze Zondag het Warmenhuizer VIOS-W. Als men voor die wedstrijd snel naar de stand in 3A had gekeken, dan was dit de nummer 2 tegen nummer 13. Had men wat meer tijd genomen om de lijst wat intensiever te besturen, dan had men gezien dat het werkelijke verschil zegge en schrijve één overwinning, dus drie punten was. Het elftal van trainer Ivo Rohling was iets beter aan de competitie begonnen.

Kleine Sluis begon zoals de laatste wedstrijden steeds met een goede eerste 45 minuten. En net als vorige week kwam men weer op een voorsprong. Dat het deze dag gebeurde uit een standaard situatie, is ook al bijzonder. Binnen een tijdsbestek van een minuut of twintig kwam er een comfortabele stand op het scorebord. De beginfase was nog wat aftastend, al was de speelwijze van het team van Remy Zoer wel direct duidelijk. Bij balbezit zo snel als mogelijk de aanvallers aan het werk zetten, zodat deze met hun snelheid gevaar kunnen stichten. Deze strijdwijze bracht veel gevaar voor de verdediging van VIOS, met een aantal kansen voor Jeroen Woutering. Toen doelman Marnix Laan na een aantal reddingen een hoekschop weg moest geven sloeg Kleine Sluis toe. Een mooi getrapte bal van Jord van der Pol vond het hoofd van Geert Weel die hard raak kopte (1-0) Niet veel later kregen de gastheren een vrije trap op zo'n dertig meter van het doel van Laan. Niet vaste trapper Mark Geerligs, maar wederom v d Pol nam deze bal slim en Woutering hoefde deze alleen maar te verlengen om hem in het doel te krijgen(2-0) En weer iets later was het wederom Woutering die het snelst van iedereen reageerde toen een hoekschop niet goed werd weggewerkt(3-0) Een royale voorsprong na een halfuur was een weelde. Daarom was het temeer jammer dat de concentratie niet helemaal goed werd vastgehouden en VIOS terug kon komen met een doelpunt van de watervlugge Igor Popovic (3-1) Kleine Sluis werd daarna weer nerveus met de gedachte aan de voorgaande week, een 2-0 voorsprong verspelen, maar kwam de resterende tijd tot de thee schadevrij door.

Zoer zweeg over de laatste twee wedstrijden waarin direct na rust een tegendoelpunt werd geincasseerd, maar verlangde dat zijn elftal compact zou blijven spelen en daardoor de ruimtes klein zou houden. Dan komen er vanzelf weer kansen, omdat werd verwacht dat VIOS verder naar voren zou gaan spelen. En zo gebeurde ook. VIOS kreeg de overhand, Kleine Sluis speelde uit een gesloten defensie en er kwamen kansjes voor de gasten en ook de thuisclub bleef met snelle uitvallen gevaarlijk. Door blessures moest er noodgedwongen worden gewisseld waardoor Mitchell Jansen, Woutering en Weel naar de kant werden gehaald en Dion Kwast, Billy Ray Zwart en Justin Bakx hun plaats innamen. Het kwam echter niet meer tot grote kansen voor de thuisclub. Wel maakte VIOS het nog even spannend door de 3-2 te laten aantekenen door Ted Ooijevaar, maar verder liet Kleine Sluis het niet komen.

De eerste overwinning gaf een positieve ontlading na afloop. Nu kijken of de goede eerste helften, ook na rust in de toekomst een vervolg krijgen en dan kan er ook weer naar boven in de ranglijst worden gekeken. Volgende week wederom een thuiswedstrijd. Dan komt Hauwert op bezoek en hopen we wederom op drie punten.