Kleine Sluis geeft winst uit handen

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Team van Zoer verspeelt 0-2 voorsprong.

Kleine Sluis 1 moest het afgelopen Zondag opnemen tegen een min of meer oude bekende. VVW uit Wervershoof is de laatste jaren een "vaste" tegenstander geworden. Alleen tussen de laatste ontmoeting en het afgelopen weekend is er bij de gastheren het één en ander verandert. Anderhalf jaar geleden zorgde een grote brand voor de verwoesting van de oude kantine en bestuursruimtes. Alleen een aantal kleedkamers en de tribune bleven behouden. Nu is er volop bouwactiviteit en moest een nood-kantine dienst doen voor de supporters en spelers van zowel VVW als gastverenigingen. Het moet gezegd, hierin is de vereniging goed geslaagd. Ook een andere oefenmeester voor de groep. De voormalige assistent trainer en verantwoordelijke voor het tweede, Niels Bakker, is nu doorgeschoven en is hoofdtrainer geworden. Verder nog wat bekende namen in de spelerslijst naast ook een aantal nieuwe. Wat wel is gebleven zijn de voetbalkwaliteiten en spelopvatting. Kleine Sluis heeft het altijd moeilijk tegen VVW en meestal worden de wedstrijden pas aan het slot beslist. 

Kleine Sluis begon de wedstrijd goed. Men verwachtte van VVW het hoog drukzetten en de remedie was om bij balovername de bal snel naar de spitsen te spelen om de ontstane ruimte met snelheid te benutten. Deze tactiek had al snel succes. De bal werd veroverd in de eigen defensie, Jeroen Woutering werd op links aan het werk gezet en zijn sprint met bal langs de zijlijn was de verdediger te machtig. Zijn in het vervolg harde en lage voorzet werd door Geert Weel prachtig binnen gegleden (0-1) Het veranderde iets in het veldspel. VVW gaf nu iets minder druk naar voren in de angst weer tegen zo'n snelle counter aan te lopen. Het team van Zoer kon daarom nu iets rustiger rondspelen achterin, de opbouw wat meer verzorgen, maar bleef met de snelheid van de spitsen gevaar stichten. Zo gebeurde dat een klein kwartier later het tweede doelpunt tot stand kwam. Johran de Bock speelde de bal in op Woutering en in plaats dat deze de sprint begon, was er nu de kaats op de Bock die verrassend zelf de sprint langs de zijlijn inzette. Gaf vervolgens ook strak voor en dit keer was het een kopbal waarmee Weel de doelman kansloos liet (0-2) Wat een luxe, het betere van het spel, een geruststellende voorsprong en nog tijd genoeg om deze eventueel uit te breiden. Ook VVW, dat ondanks de achterstand wel degelijk meevoetbalde, kreeg wat mogelijkheden, maar als het echt gevaarlijk werd, was daar altijd nog Teun Groot die redding bracht. De laatste kans op een nog grotere voorsprong was op slag van de rust voor Woutering. Hij mocht na een schitterende pass van Kees Jan Geerligs alleen op doelman Marco Smit af, maar zijn schot ging recht op de keeper, die daardoor de situatie won.

Als je in de kleedkamer opnoemt dat de tweede helft niet moet beginnen zoals een week eerder, de eerste vijftien minuten droog moet zien door te komen en vervolgens de wedstrijd rustig moet uitspelen, dan begrijp je niet dat het in de eerste de beste minuut na rust alweer fout loopt. VVW begint natuurlijk, zij moeten wel, furieus, hebben een mannetje doorgeschoven, en ineens is het middenveld de weg kwijt. Aanvoerder Joris Schouten weet in de drukte de opgekomen Rob Neuvel te bereiken en die rond vervolgens doeltreffend af (1-2) Kleine Sluis staat erbij en kijkt ernaar. De linies sluiten niet meer zo goed als voor rust, de bal komt moeilijker voorin, voornamelijk omdat er nog altijd de wil en intentie is om zaken voetballend op te lossen, in plaats van de bal eens een keer gewoon weg te rossen. VVW wordt sterker en ruikt natuurlijk dat er meer in zit. En dat kwam er ook uit. Balverlies op het middenveld zorgt ervoor dat Neuvel wederom in balbezit komt en koelbloedig scoort hij ook deze kans(2-2)  Kleine Sluis brengt nieuw bloed en verse krachten. Mitchell Jansen gaat eruit en Billy Ray Zwart gaat op zijn positie aan de rechterkant spelen. Even later moet ook Woutering het veld verlaten omdat hij pijntjes voelt opkomen. Zijn vervanger is jongeling Dion Kwast. Het spel gaat het laatste kwartier heen en weer, met net iets meer mogelijkheden voor VVW dan voor Kleine Sluis. Nog één keer is er een beetje opwinding als Joost Borst neer gaat in de zestien meter. De goed leidende scheidsrechter de Wit fluit, iedereen veert op, het zou toch niet? een penalty? ..., maar nee, hij sluit voor het eindsignaal en zo eindigt ook de tweede uitwedstrijd in een puntendeling.

Vooraf had je daar misschien op gehoopt, achteraf baal je van het feit dat je twee punten verliest, maar het had ook nog kunnen eindigen met een nederlaag.

De komende twee wedstrijden speelt Kleine Sluis thuis. Hopelijk is het hoofdveld dan weer herstelt en kunnen de trouwe supporters ons weer in de bekende omgeving aanschouwen. Komende Zondag komt VIOS-W op bezoek, de week erna Hauwert.