Kleine Sluis thuis onderuit

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Tegenstander is effectiever in afronding.

De eerste thuiswedstrijd in competitieverband had een nogal vreemde opwarming. Een op een aantal plaatsen andere dan de bekende namen, de introductie van het nieuwe tenue met de nieuwe hoofdsponsor en gelijktijdig afscheid nemen van de oude hoofdsponsor, de uitreiking van de Fair Play cup aan het terziele gegane Zaterdag 1e elftal, en tot slot het uitwijken naar het Oost Complex, omdat er iets niet goed is met de grasmat op het hoofdveld. Warming up daardoor op het trainingsveld en in colonne over de parkeerplaats naar complex Oost. Waar het veld er overigens pico bello bijlag. Tegenstander vandaag Hugo Boys uit Heerhugowaard de Noord. Een jonge formatie onder leiding van Jorgen Heurter die vorig seizoen promotie uit de vierde klasse B afdwong in de nacompetitie. 

De eerste helft was Kleine Sluis de bovenliggende partij. Er waren kansen voor Jeroen Woutering (paal), Mitchell Jansen (kopbal die door een goede reflex van doelman Nick Beers uit het doel werd geranseld) en wederom Woutering samen met Billy Ray Zwart, die elkaar enigszins in de weg liepen waardoor de verdediger nog net de bal van de lijn kon schuiven. Hugo Boys zette daar niet echt grote kansen tegenover, wel werd duidelijk dat de frele middenvelder Bo Groen goed kon voetballen. Zijn acties waren behendig en snel en hij bracht menig Kleine Sluis speler soms in verlegenheid met zijn passeerbewegingen. Ondanks het overwicht bleef de stand tot aan de thee 0-0 en hoopte men na rust op meer.

Dat die hoop al snel na rust omsloeg in onbegrip was een pijnpunt. Hugo Boys was in de eerste de beste aanval succesvol via Jesper Hoogland en nam onverwacht de leiding (0-1) Kleine Sluis moest nu nog meer naar voren spelen en langzaam maar zeker begon men Hugo Boys op te sluiten. Wederom Woutering zag een bal voorlangs hobbelen, er waren nog een aantal andere situaties, zoals cornersen vrije trappen. Maar omdat de tijd steeds meer begon te dringen werd het ook slordiger. Zwart werd voorin gewisseld voor Dion Kwast, Kees Jan Geerligs ging allengs meer naar voren spelen. Ook Justin Bakx, overgekomen van de Zaterdag afdeling via Oudesluis, werd als derde spits bijgezet. Hij kwam voor, ook al stand-in, Roy de Jong. Het ging tenslotte fout bij een vrije trap voor het elftal van Remy Zoer, waarbij bijna iedereen rond de zestien van Hugo Boys aanwezig was. De vrije trap belandde in de muur en ging via een Kleine Sluis speler over de zijlijn. De snelle omschakeling van Hugo Boys bij het nemen van de inworp, was iedereen bij Kleine Sluis ontgaan waardoor Bo Groen, ook nog eens voortreffelijk, kon afronden met een schot die Teun Groot te machtig was(0-2)

Dat iets later Kleine Sluis nog een strafschop kreeg vanwege een handsbal en de vaste nemer Woutering deze in de handen van Beers schoot, had wellicht alleen voor de statistiek nog iets betekent, maar het zou de wedstrijd ook niet hebben gekeerd. Iets later floot de prima leidsman Terband voor het einde en was de nederlaag een feit. 

Volgende week is de uitwedstrijd tegen VVW uit Wervershoof, en dan kunnen we zien of de Zoer brigade over de teleurstelling heen is.