Kleine Sluis wint van de Koog

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Elftal van Remy Zoer nog niet helemaal bij de les.

De eerste volle 90 minuten van het nieuwe seizoen toonden aan dat Kleine Sluis nog wel wat aandachtspuntjes heeft weg te werken voordat de competitie op 23 Sep begint. Het poule systeem van de bekerwedstrijden is daar dan een goed hulpmiddel bij. Zo ook gistermiddag. In een poule ingedeeld met twee clubs van het eiland Texel (de Koog en Oosterend) en Duinrand S, was de loting op het eerste gezicht niet al te zwaar. Aan de andere kant moest Zoer dit weekend echt een grondige renovatie van zijn team aanpakken, na het stoppen van Rezelman en Damsma, de vakantie van Teun Groot en een blessure bij aanvoerder Mitchell Jansen.

Zo snel mogelijk Wedstrijdritme opdoen. Dat is na 3 weken trainen het devies. De volle 90 minuten op hoog tempo spelen zorgt ervoor dat de spelers weer wedstrijdfit worden en dat de cohesie in het veld weer goed komt. Dat is wat er in deze wedstrijd (nog) niet inzat. Met name in de eerste 45 minuten was het spel van de gastheren te gezapig en slordig. Te korte passes, te twijfelend inspelen danwel overslaan, en individuele fouten zorgden ervoor dat tegenstander de Koog lang in de wedstrijd kon blijven. Het elftal onder leiding van de gebroeders Koorn had wel een alles of niets instelling en ging daardoor feller in de duels, waren scherper en hadden duidelijk de wil om een goed resultaat neer te zetten. De instelling van beide elftallen resulteerde dan ook in een 1-2 rust stand nadat spits Yorgo Helleman, door twee fouten bij Kleine Sluis, Rutger Keet kon passeren. Billy Ray Zwart zorgde aan de kant van het thuisteam in eerste instantie voor de gelijkmaker.

Na rust werd Fernando van Gelder op links vervangen door Tom Weidema. Niet direct daardoor, maar ook door het praatje in de rust kwam Kleine Sluis beter voor de dag. Het veldspel werd beter, kleine foutjes werden uitgebannen en de lijnen werden wat duidelijker zichtbaar. De zuivere en harde voorzetten van Weidema hielpen daar dan weer wel aan mee. Na één zo'n voorzet was het weer Zwart die voor de gelijkmaker zorgde. Vervolgens kon Geert Weel zijn produktie voor het seizoen beginnen door de derde van Kleine Sluis aan te tekenen, iets later gevolgd door de vierde, uit een toegekende strafschop, door Jeroen Woutering. Nog even werd het spannend toen een onachtzaamheid voor 4-3 zorgde, maar buiten het feit dat de formatie van Zoer de wedstrijd beter onder controle had, was ook duidelijk te zien dat de drie weken training een hogere basis conditie betekende dan die van de tegenstander. Met nog zo'n tien minuten te spelen maakt Weel met zijn tweede aan alle onzekerheid een einde en zo kwam de eindstand op het scorebord.

Nog heel wat te puzzelen, maar Zoer is wel wat wijzer geworden qua speelwijze en veldbezetting. Komende Dinsdag alweer een wedstrijd. Dan Speelt Kleine Sluis thuis een , eerder uitgestelde, oefenwedstrijd tegen FC Den Helder.