Kleine Sluis verliest voor de eerste keer

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Tegenstander feller in duels en scoort op belangrijk moment.

Kleine Sluis is gisteren voor het eerst dit seizoen tegen een nederlaag aangelopen. In en tegen Assendelft waren de gastheren feller in de duels, het druk zetten en uiteindelijk ook in het afronden.

Op een mooi complex was de ontvangst gastvrij. Het jammerlijke was alleen, dat het "kunstgras"-veld (12 jaar oud) de vergelijking met de rubberen tegels onder speeltuin toestellen met glans kon doorstaan. Plat en hard, waardoor de ballen bijna nog hoger terugkwamen dan de hoogte waarop je ze liet vallen. Natuurlijk geen excuus, maar het speelde, zeker in de eerste helft, wel mee. Het elftal van André Rijnders kreeg het niet voor elkaar om het combinatiespel op te zetten, omdat de bal dan weer te hard werd ingespeeld, dan weer door de stuit slecht verwerkt werd. Als derde storende factor waren het de spelers van trainer Alex Geernaert die er bovenop zaten en Kleine Sluis geen rust gunden. Aan de andere kant werden in het eerste kwartier ook geen echt gevaarlijke situaties voor het doel van inval keeper Jacco Smit waargenomen. Het meeste gevaar kwam uit standaard situaties zoals inworpen en hoekschoppen waarbij de lengte werd gezocht van Cristiano Peters. 

Kleine Sluis kwam ondanks het lastige veld toch op voorsprong. Een aktie van Melvin Damsma resulteerde in een moeilijk controleerbare bal voor doelman Jorrit van Hoolwerff. Zijn reflex reactie bezorgde de bal bij Jord van der Pol die hard inschoot (0-1) Nu brak een periode aan waarbij het spel, niet goed, maar wel in hoog tempo heen en weer ging. Assendelft wilde de gelijkmaker scoren, Kleine Sluis loerde op de kleine mogelijkheden om de snelheid van Jeroen Woutering en Geert Weel te benutten. Bijna was er ook een tweede treffer. Een slechte crossbal van de Assendelfter verdediging kwam plots terecht bij Woutering. Die zag op zijn beurt Hoolwerff te ver voor zijn doel staan en schoot van zo'n dertig meter op doel. Helaas voor Kleine Sluis belandde de bal tegen de lat en sprong het veld weer in. Na een half uur spelen kwamen de gastheren langszij. Een tot drie keer door Smit tegen gehouden bal werd uiteindelijk toch binnen geschoten door Nikos Reklitis (1-1) Assendelft probeerde nu door te drukken. Er werd nog meer gejaagd op de bal en Kleine Sluis had het even moeilijk. Een opspelende lies bij Cees Jan Geerligs hielp de verdediging daar niet bij. Toch verwachtte iedereen dat de rust met een gelijke stand zou ingaan. Maar achteraf hoor je dan dat Mark de Vries vaak scoort in de laatste minuut. Zo ook nu. Wederom werd de bal niet goed weggewerkt en de Vries profiteerde door Smit te verslaan (2-1)

Na de pauze kwam Bart Vledder voor Cees Jan Geerligs en schoof Bart Weel naar het centrum. Het spelbeeld na de thee werd wel iets beter, maar nog steeds was er veel onnauwkeurigheid in balbezit. Kleine Sluis probeerde de aansluitingstreffer te produceren, maar was niet scherp genoeg voorin. En uit een snelle counter, voortkomend uit balverlies in een duel, scoort Assendelft vervolgens met nog twintig minuten te gaan nogmaals. De harde lage voorzet van Achraf el Aslouni naar de net in het veld gekomen Niels Nielen, wordt door de laatste vakkundig afgerond (3-1) Kleine Sluis heeft nog een kleine twintig minuten om iets terug te doen. Mark Geerligs gaat eruit voor Dion Kwast, met de opdracht te sleuren achter Woutering en Weel en diep te blijven spelen. Kleine Sluis wordt nu sterker en ook het spel wordt beter. Jammer genoeg valt de eerder ingevallen Bart Vledder met een knieblessure uit. Bij het aannemen van de bal, blijft zijn standbeen staan, terwijl het hele lichaam draait. Hij wordt gewisseld door Helder van der Eng. Mitchell Jansen wordt ook naar voren gedirigeerd en als Kleine Sluis een hoekschop krijgt te nemen gaat zelfs laatste man Bart Weel mee naar voren. De hoekschop blijft een beetje hangen in de zestien, wordt niet goed verwerkt door de Assendelfter verdediging en Bart Weel is er als de kippen bij en schiet de bal in het doel (3-2) Met nog een kleine tien minuten te spelen gaat Kleine Sluis er nog voor. Assendelft wordt teruggedrongen, is nerveus en probeert zoveel mogelijk tijd te smokkelen. Het publiek houd de adem in, zou het nog kunnen. De mannen van Rijnders doen er alles aan, maar de goal valt niet meer. Na negentig minuten blijft de stand 3-2 en is de eerste nederlaag een feit.

Als nieuwkomer in de tweede klasse zullen er echt nog wel meer verlieswedstrijden komen, maar de vechtlust aan het eind geeft aan dat dit geen uitgemaakte zaken zijn. Men knokt tot het eindsignaal en door die instelling zullen er echt nog wel wedstrijden gekanteld worden. Grootste winst voor de mannen is dat nu na drie wedstrijden er al twee van de zeven kunstgras velden zijn bezocht. Komende week is het goed draaiende en mede promovendus VIOS-W de gast op ons complex.