KLEINE SLUIS JO15-1 HAALT DE DUBBELE CIJFERS

Naar teampagina: Kleine Sluis JO15-1

Kleine Sluis JO15-1 dendert in de eerste helft over tegenstander Purmerend heen

Vandaag staat de tweede bekerwedstrijd op het programma en het betreft hier een “verre” reis naar Purmerend. Bij aankomst blijkt het A-veld, waar de wedstrijd gespeeld zou worden afgekeurd is en zo wordt de wedstrijd verplaatst naar het C Veld. Op zich geen probleem, ware het niet dat op dit veld de lijnen niet of nauwelijks te zien zijn en het gras bijna tot over de enkel reikt.

Aangezien deze gebreken voor beide teams geldt besluiten we maar er het beste van te maken. Helaas vallen in de warming up Joey en Jip af en zij zullen vandaag niet in actie kunnen komen. Snel wordt de opstelling gewijzigd en om half een staan alle spelers klaar om te starten. Behalve de scheidsrechter ontbreekt nog. Na wat navraag blijkt dat deze van een ander veld moet komen en zo wordt de aftrap nog met een kwartiertje vertraagt. Uiteindelijk kunnen we rond kwart voor een dan toch beginnen. De eerste paar minuten lijkt niets erop dat het vandaag een makkie gaat worden. Na vijf minuten opent Kleine Sluis de score. Senna stuurt vanaf het middenveld Tim diep en de spits van vandaag rond bekwaam af. Niet veel later onderschept Tim een verkeerde terugspeelbal en opnieuw kan de Purmerend keeper de bal uit het doel halen.

Bij de 0-3 is Tim eerder bij de bal dan de sluitpost van Purmerend. Tim draait weg bij de keeper en geeft de bal strak voor het doel. Noah schiet de bal, ondanks twee verdedigers op de doellijn onhoudbaar binnen. Niet veel later zijn de rollen omgedraaid en stelt Noah Tim in staat om zijn derde doelpunt van de dag te maken. Nog is de koek niet op. Kleine Sluis krijgt een vrije trap op zo’n 25 meter van het vijandelijke doel en Steef schiet de bal met een streep in de goal.

De 0-6 wordt weer ingeleid door een fout in de Purmerend verdediging. Nu is het Thijs die een verkeerd terugspeelbal onderschept en scoort. Het laatste doelpunt voor de rust komt opnieuw op naam van Tim en zo gaat Kleine Sluis rusten met een 0-7 voorsprong.

Na rust wordt het een vervelende tweede helft. Thuisploeg Purmerend haalt de bezoekers met grof spel uit de wedstrijd. Regelmatig liggen er spelers van Kleine Sluis geblesseerd op de grond en nu wordt meer een kwestie van heel blijven dan de score uitbreiden. Lang gebeurt er dan ook weinig. Het spel wordt slordig en heel af en toe laat Purmerend zien wel te kunnen voetballen, maar dan is de doelman van Kleine Sluis een sta in de weg. Een minuut of zeven voor tijd wordt Mees in het strafschopgebied keihard onderuitgehaald en de scheidsrechter trekt gedecideerd de rode kaart en geeft Kleine Sluis een penalty. Jim legt de bal keurig via de keeper voor de voeten van de inlopende Jaydion en hij schiet Kleine Sluis naar 0-8. In de laatste vijf minuten scoren de bezoekers nog twee keer. Eerst is het Noah die goed doorzet en de bal in de verste hoek schuift het laatste doelpunt is van grote schoonheid. De aanval begint op het middenveld, waarbij via vier schijven met één keer raken Mees tenslotte de bal terug legt op Jim. Zijn schot verdwijnt net onder de lat in het doel. Zo worden de dubbele cijfers gehaald.

Spirit verliest van Kolping Boys en wordt du volgende week in Alkmaar beslist wie verder bekert. Kolping Boys of Kleine Sluis.