Klaverjassers beginnen de winterstop

De eerste helft van het seizoen afgesloten.

De klaverjassers hebben vrijdagavond hun laatste ronde van dit jaar gespeeld. Met 6 tafels en wederom enkele nieuwe (klaverjas)gezichten werd deze ronde ook weer een gezellige avond.

Na de eerste boom kwamen er direct drie combinaties voor de hoofdprijs in beeld. de koppels Ron en Dirk, Martin en Hielke en John en Richard speelden rond de 2000 punten en vormden zodoende de kopgroep. De loting koppelde vervolgens Ron en Dirk aan John en Richard. Dit betekende het voortijdig afhaken van laatst genoemd koppel. Hielke en Martin daarentegen speelden ook de tweede ronde sterk en wonnen van Ger en Jolanda met zodanig groot verschil, dat Ger en Jolanda kansloos werden voor een hoge eindklassering.

Er waren min of meer nog 6 kanshebbers op een podiumplaats. Met de finale boom tussen de nummers 1 en 2 op dat moment Martin/Hielke tegen Ron/Dirk kon het nog alle kanten op. De andere kanshebbers waren nog: De "sluipmoordenaars" Jan en Arnold, de teruggeworpen John en Richard en de opkomende koppels Roos en Ria en Leen en Ben.

Deze volgorde werd dan ook de laatste tafelschikking en na een goed gespeelde ronde van het vanavond sterke koppel Martin en Hielke moesten Ron en Dirk het hoofd toch diep buigen. Zodoende konden Jan en Arnold door een iets bovengemiddelde pot de tweede plaats opeisen en sloegen zelfs Leen en Ben nog toe door ook voor Ron en Dirk als derde te eindigen.

Al met al een gezellige avond en de meeste kijken alweer uit naar het volgend jaar als de competitie weer een aanvang neemt.

De eindstand van vrijdag:

  1. Martin/Hielke   5849
  2. Jan/Arnold       5105
  3. Leen/Ben         4977
  4. John/Richard    4846
  5. Ron/Dirk          4842
  6. Ria/Roos          4510
  7. Ger/Jolanda     4479
  8. John/Arie         4453
  9. Erwin/Richard   4274
  10. Marjan/Jerry     4235
  11. Siem/Yvonne    4231
  12. Richard/Arie     4035

Alle klaverjassers wensen u alvast prettige feestdagen en een gezond en gelukkig nieuwjaar.