Klaverjas competitie zit er weer op

Laatste avond bracht 12 koppels op de been.

De laatste avond van de klaverjassers in dit seizoen is op een overtuigende manier gewonnen door het duo Mariane en Jerry. In de drie te spelen ronden kwamen zij uit op een totaal van 5780 punten en dat is een ongelooflijk gemiddelde van 1926 punten per ronde. Ondanks deze ruime zege waren er tot de finale ronde nog vier teams die kans maakten op de overwinning. Omdat in de laatste ronde de nummers 1 en 2, en de nummers 3 en 4 tegen elkaar moesten spelen was alles nog mogelijk.

Echter in een rechtstreeks duel maakten Mariane en Jerry gehakt van Pieter Jan en Erik, waardoor de laatsten zelfs buiten de medailles vielen. Zij werden uiteindelijk vierde. De andere strijd tussen Ruud en Ron en Ben en Leen werd gewonnen door de eerstgenoemden zodat dat koppel op de tweed plaats algemeen eindigde. Ben en Leen werden derde.

Eindstand:

1   Mariane/Jerry   5780

2   Ruud/Ron         5017

3   Ben/Leen         4784

4   Pieter Jan/Erik  4761

5   Jolanda/Erwin   4695

6   Richard/John    4659

7   Martin/Hielke

8   Ruud/Hans

9   Johan/Benno

10 John/Arie

11 Ron/Dirk

12 Bob/John

Wij bedanken iedereen voor de aanwezigheid, Ben voor zijn gebak, Jerry voor de snacks en Ruud voor het vullen van de koelkasten, en hopen volgend jaar weer genoeg enthousiaste klaverjassers te mogen ontmoeten.