Kleine Sluis begint competitie met nederlaag

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Tegenstander met ambitie is net iets verder.

De kop is er af. De eerste competitiewedstrijd zit erop. Dit seizoen zal een nerveuze competitie worden. De KNVB heeft namelijk weer nieuwe plannen in het hoofd, waardoor er aan het eind van komend seizoen liefst drie teams direct zullen degraderen en er ook nog drie teams als herkansers worden aangemerkt. Van de veertien teams moet dus bijna de helft vrezen voor een stapje lager.

Dit was nog niet direct zichtbaar in de wedstrijd van Zondag. Een gehavend Kleine Sluis, Teun Groot, Kees Jan Geerligs, Pelle Beerse geblesseerd, Bart Weel en Johran de Bock afwezig, moest het opnemen tegen een nog onbekende tegenstander, Saenden uit Wormerveer. De, voor zover, bekende reputatie was hen al wel vooruit gereisd. Kampioen van de derde klasse met overmacht en een ambitie om in een kort tijdsbestek door te stoten naar een hoog niveau. Dat het elftal onder leiding van trainer Guillaume Groot potentie heeft was al snel duidelijk. Een goed georganiseerd middenveld, twee snelle buitenspelers en een handige spits geven de eigen defensie enige rust en een eveneens betrouwbare doelman zorgen ook op dat punt voor stabiliteit achterin.

Kleine Sluis moest daarin tegen weer puzzelen. Op doel dit keer Sanjith Thayalan en centraal stonden Helder van der Eng en Roy de Jong. De linksachter positie werd dit keer ingenomen door Siem Kos. De eerste 45 minuten was Saenden feller en alerter dan de gastheren van Remy Zoer, maar ondanks dat kregen ook Billy Ray Zwart en Geert Weel hun kansen. Thayalan keepte een knappe wedstrijd en mede daardoor was de stand bij de rust nog maar 0-2. (Ivo de Waal en Damian Wijndal)

Na rust iets meer agressie in het spel van Kleine Sluis. Er werd meer vooruit gespeeld en door veel over de vleugels te spelen werd geprobeerd meer ruimte voor spits Zwart te creëren. Kos werd gewisseld voor Jon Smakman. Hij was de ongelukkige die de snelle Mikey Hofs aantikte in de 16 meter en daardoor een strafschop weggaf die de 0-3 betekende. Zwart was betrokken bij de 1-3 waarbij doelman Gennaro Liklikwatil en een verdediger elkaar in de weg liepen. Zoer wisselde nog van der Eng en de Jong voor Kjell Zoer en Jaap Geerligs. Kleine Sluis probeerde het nog wel, maar kwam niet meer voorbij Liklikwatil, waardoor de stand bleef zoals hij was.

Volgende week een herkansing. Dan treedt men aan tegen een andere nieuwkomer in de tweede klasse: FC Medemblik