Verslag Kleine Sluis JO8-1 tegen JVC

Op 5 september was het zover. De competitie voor JO8-1 ging van start voor een team van acht enthousiaste kinderen, die de afgelopen weken flink hebben getraind om goed voor de dag te komen.

Ondanks de goede voorbereidingen met trainer Bart was er ook sprake van gezonde wedstrijdspanning. Dit zorgde bij een enkele speler voor een (te) korte nachtrust.

Zaterdagochtend om 8.00 uur stonden we klaar om te vertrekken. En zo enthousiast als de kinderen zijn, zijn ook de ouders. Rekening houdend met de coronamaatregelen, ontbrak het niet aan support door ouders en grootouders (geweldig!). Door de coronamaatregelen waren de kleedkamers voor ons nog gesloten bij JVC, dus het was snel omkleden op de parkeerplaats en daarna de auto’s in.

Om 8.45 uur klonk na een peptalk van coach Peter eindelijk het fluitsignaal om te beginnen. JO8-1 ging direct te aanval, waarbij Thijs als keeper de nul moest houden. De bal rolde nog maar net toen Just met een mooi schot voor de 1-0 zorgde. En dit smaakte uiteraard naar meer en vooral bij Sam was dit goed te zien. Kort na de 1-0 zorgde Sam na een even mooi schot voor de 2-0. Waar zou dit heengaan vandaag. Maar JVC was van de schrik bekomen en maakte na een snelle uitbrak 2-1 van. Dit zorgde ervoor dat JO8-1 zelf bedacht dat met zijn allen aanvallen risicovol was. Thijs nam zich voor om geen tegendoelpunten meer te incasseren, Jolien, Aaron en Laurens zorgde voor een goede verdediging, Sam en Teun voor balans op het middenveld en Just en Nick voor scorend vermogen. 

Deze tactiek pakte goed uit, zonder dat coaches met een briefje het veld moesten. Jolien en Teun zorgden ervoor dat Just met de 3-1 en 4-1 zijn eerste hattrick kon maken. Na een korte pauze met een heerlijke beker limonade vervolgde JO8-1 de wedstrijd met het doel om deze winnend af te sluiten. Just loste Thijs af op het doel en Thijs nam zijn plaats in in de verdediging.

Aaron schoof door naar het middenveld en zorg voor meer druk op het doel van tegenstander. Het kon niet uitblijven dat Aaron zijn eerste doelpunt maakte (5-1). Laurens zag vervolgens ook de kans om als verdediger een doelpunt te maken (6-1). JVC vond dat de maat vol was en voerde het tempo op. JO8-1 had hier geen rekening mee gehouden en binnen enkele minuten was de voorsprong teruggebracht naar 6-3. Maar ondanks dat de spelers van JO8-1 nog niet veel ervaring hebben, bleven ze rustig en goed positiespel spelen. Na een gemiste kans voor JO8-1 zorgde Sam ervoor dat elke illusie voor JVC werd wegnomen (7-3, 8-3 en 9-3).

Een goede start van het seizoen door de uitslag, maar vooral de spelvreugde bij spelers van JO8-1. Volgende week vervolgen we de competentie op Complex-Oost om 9.00 tegen HCSC JO8-1.