Kleine Sluis verliest de derby in slotfase

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Dood spelmoment bepaalt de eindstand.

De derby tegen ZAP uit Breezand stond voor deze Zondag op de rol. Wellicht dat daardoor de publieke belangstelling iets minder was dan twee seizoenen geleden, toen er op Zaterdagavond werd gevoetbald. Maar dat soort conclusies kunnen beter de kantine beheerders bepalen. Kleine Sluis had eerder dit seizoen de heenwedstrijd op het eigen complex met duidelijke cijfers gewonnen en was dus beducht op revanche gevoelens van een team dat dit keer onder leiding stond van trainer Gerrit Boerman. Deze niet onbekende trainer bij Kleine Sluis had het stokje in de winterstop overgenomen van de naar het betaald voetbal vertrokken Hans de Koning. 

Kleine Sluis kon met een nagenoeg complete selectie aantreden en had de eerste helft de straffe wind tegen. Voor opbouwend voetbal is dat lastig als de tegenstander druk vooruit zet, maar dit liet ZAP in het begin na, dus kon er zorgvuldig worden opgebouwd en via het middenveld de aanval worden gekozen. Een aantal keren kwam men in de buurt van het vijandige doel, maar slechts één keer met een grote kans. Deze was, één op één tussen Jeroen Woutering en keeper Devlin van der Bosch een overwinning van de doelman. Verder dan een aantal kopballen kwam men niet. Verder in de wedstrijd ging ZAP iets meer druk vooruit geven zodat Teun Groot iets meer moest uittrappen, maar gevaar was er niet. Ook de gastheren zochten met de wind in de rug vaak voor de lange bal richting de snelle Mike Vink, maar deze had het moeilijk tegen Brett Willem Rossen, die weer een sterke partij speelde. Jammer genoeg voor hem viel, na goed ingrijpen waarvoor een hoekschop werd weg gegeven, het enige doelpunt vanuit die hoekschop.

De pauze werd met de brilstand aangevangen, en Kleine Sluis was redelijk tevreden dat de straffe tegenwind was overleefd. Na de thee zou de wind iets afnemen, maar in ieder geval wel in de rug staan. Er moest meer ruimte komen om de snelheid van de spitsen te benutten en daardoor zakte men iets in. Liet v d Bosch de bal inspelen naar de backs en zette dan druk. Een enkele maal leverde dat balbezit op, maar de voorwaartsen waren niet scherp genoeg. Na een uur voetbal mocht Woutering, leeggespeeld en met veel pijn, naar de kant en voor hem kwam Dion Kwast, met feitelijk dezelfde opdracht. Veel positie wisseling en snelheid maken. ZAP kreeg twee mogelijkheden. Een kopbal op de lat na een vrije trap, en de eerder gememoreerde actie, waar Rossen nog net kon redden. Voor het overige leek het op een doelpuntloze 0-0 af te lopen, totdat in minuut 85 de hoekschop door Stijn Buik werd ingekopt(1-0)

In de laatste minuten ging Kleine Sluis nog voor de gelijkmaker. Kees Jan Geerligs, Bart Weel en Mitchell Jansen gingen mee naar voren. Men kreeg nog een aantal hoekschoppen, en er waren nog benauwde momenten voor het doel van ZAP, maar de gelijkmaker kwam niet meer.

Kleine Sluis zal na deze terugslag toch vooral naar de naaste toekomst moeten kijken. Er volgen namelijk een aantal wedstrijden tegen tegenstanders die in de buurt staan, en er moeten meer punten worden gehaald. Te beginnen komende Zondag als het elftal eindelijk weer een thuiswedstrijd tegemoet kan zien. Tegenstander is dan West Frisia.