Kleine Sluis speelt gelijk

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Matige wedstrijd in Haarlem eindigt in doelpuntloze remise.

Het is de eerste dag van Maart als Kleine Sluis pas voor de tweede keer dit jaar het veld in mag om een wedstrijd in de competitie te spelen. De weergoden hadden het iedere keer gemunt op de weekenden dat er een thuiswedstrijd op het programma stond. Ook deze uitwedstrijd werd door begrijpelijke omstandigheden, de storm Chiara, enige weken geleden door de KNVB afgelast, en vandaag kon er dus weer eindelijk gevoetbalt worden. Daarmee is wel bijna alles gezegd, want het spel was van twee kanten zeer matig tot slecht. Tegenstander vv Schoten staat op de plaats met de rode lantaren en probeert dus op alle manieren hun punten te vergaren. Kleine Sluis op zijn beurt probeert juist van die onderste regionen weg te komen en wil niet verliezen. Dat gebeurde in de heenwedstrijd op het eigen complex wel, en dus werden er nu enige zekerheden ingebouwd.

Harde wind en kunstgras zijn twee elementen die niet met enthousiasme binnen het elftal van André Rijnders worden ontvangen. En wat volgde was dan ook een wedstrijd vol met mislukte passes, foute inspeelballen, verkeerde loopacties, enzovoorts. Het spel was niet goed, maar gelukkig gold dit voor beide teams. In de eerste helft had Kleine Sluis de wind mee, maar het enige waaraan je dat kon merken, was dat het spel zich meer op de helft van de tegenstander afspeelde. Echte kansen waren op één hand te tellen, waarbij de gevaarlijkste nog een bal tegen de lat genoemd kan worden. Aan de andere kant kwam Teun Groot geen moment in gevaar en zo kabbelde de wedstrijd door. Na rust logischerwijs was het nu Schoten dat iets opportunistischer kon spelen met de wind in de rug, maar ook van die kant bleef echte dreiging uit. Wel moest Kleine Sluis alert blijven om alsnog niet aan het eind van de wedstrijd tegen een nederlaag aan te lopen. Verder gebeurde er niet veel in deze wedstrijd.

Zo bleef het tot het einde 0-0. waardoor beide teams niet veel opschoten in de ranglijst. Als we dan nog positieve zaken willen benoemen, dan zijn de belangrijkste daarvan het feit dat iedereen weer fit is, dat er eindelijk weer wat wedstrijdritme opgebouwd kon worden en dat er geen verdere fysieke schade is opgelopen. De focus bij het elftal ligt nu natuurlijk op komende Zondag. Dan is de derby tegen buurman ZAP en zal iedereen veel scherper moeten zijn dan gisteren. Maar aan motivatie zal niet direct een gebrek zijn.