Goede start Kleine Sluis in nieuwe jaar

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Eerste wedstrijd na de winterstop levert 3 punten op.

Het elftal van trainer André Rijnders is de tweede seizoenshelft goed begonnen. De polderse formatie moest aantreden in Landsmeer om het op te nemen tegen het nog onbekende IVV. Gelegen aan de rand van het mooie natuurgebied "t Twiske" is het complex zo op het oog wel aan wat renovatie toe. Verder een vriendelijke ontvangst en een redelijke grasmat. Uit eerdere wedstrijdverslagen, kranten artikelen en de eigen ervaringen tot nu toe in de tweede klasse, begon Kleine Sluis iets meer behouden aan de wedstrijd. Laat IVV, met snelle buitenspelers voor de counter, het spel maar maken en kijk wat er verder mogelijk is. De gastheren begonnen ook energiek, maar de elf van Rijnders stonden goed. Op een enkel schot na, was Teun Groot niet in verlegenheid te brengen. Aan de andere kant kreeg Kleine Sluis veel ruimte over de vleugels waarin, om toerbeurten Jeroen Woutering en Geert Weel werden weggestuurd. Echter, eenmaal in de buurt van het vijandige doel ontbrak de scherpte. Toch kwam Kleine Sluis in de 20e minuut op voorsprong. Een vrije trap net iets over de middellijn, werd door Mark Geerligs naar de tweede paal gestuurd. Daar stond Bart Weel, die de bal keurig voor het doel kopte. IVV doelman Mitchel Dijkstra kon de bal niet pakken, maar tikte hem op de borst van Woutering die hem zo kon binnenlopen (0-1) Een mooie voorsprong en de start van een periode, waarin Kleine Sluis de bovenliggende partij was. Geert Weel was dicht bij de 0-2, maar Dijkstra kon dat nog net voorkomen. IVV zelf kon geen gevaar van betekenis spelen, daarvoor speelden de vleugelverdedigers, ondersteund door Kees Jan Geerligs een te sterke wedstrijd. Met nog vijf minuten voor de theepauze leek Kleine Sluis zelfs op 0-2 te komen, maar het volledig uitgespeelde doelpunt werd door de assistent met buitenspel weggevlagd, een signaal dat de arbiter overnam. Tegen die tijd was Woutering al gewisseld. Een opspelende knie voorkwam dat hij door kon spelen. Zijn vervanger Dion Kwast ging samen met Geert Weel door waar het was gebleven, de vrije ruimtes zoeken die er in ruime mate waren. Een doelpunt leverde dat voor de rust echter niet meer op.

Na de thee werd een nog opdringender IVV verwacht. De thuisclub probeerde het ook wel, maar de aanvallen werden te breed opgezet, en steeds zocht men naar de vleugels, die nu juist sterk werden verdedigd door Kleine Sluis. Zodoende kwam de gelijkmaker na zo'n tien minuten enigszins gelukkig tot stand. Een solo van Chris Zaide, waarmee hij met horten en stoten steeds in balbezit bleef, kwam uiteindelijk voor de voeten van spits Renaldo Jongebloet, die Groot nu wel passeerde (1-1) Even was de organisatie hierna bij de gasten wat minder strak, en IVV probeerde door te zetten. Maar al na een paar minuten stond iedereen weer zoals het hoorde en werden de aanvals opzetten geblokkeerd. Joost Borst, na een week griep nog niet helemaal fit, werd vervangen door Bart Vledder. Verder veranderde er niets. Kleine Sluis kreeg door het optisch veldoverwicht van IVV steeds meer counterruimte en helaas werd daar te weinig van geprofiteerd. Met nog zo'n tien minuten te gaan werd een afgeslagen aanval van IVV de aanzet tot het tweede doelpunt. De bal kwam op het middenveld bij Jord van der Pol en deze speelde op links naar Melvin Damsma. Die had enige ruimte om op te stomen en zag aan de andere kant Bart Weel op hoge snelheid richting doelman Dijkstra rennen. De gave voorzet kwam precies op het hoofd van Weel en hij kopte mooi tegendraads in(1-2) IVV moest nu nog meer risico nemen, maar bleef achterin wel met vier man staan tegenover de twee aanvallers. Er werd niet doorgeschoven en zodoende behield Kleine Sluis op het middenveld en in de verdediging een overtal. Daardoor kon IVV geen moment meer voor gevaar zorgen, en kreeg dezelfde Bart Weel zelfs nog een keer een mooie kans, maar de pijp was leeg en het schot dus te slap.

Na vijf extra minuten floot de scheidsrechter af, en waren de eerste punten van het nieuwe jaar binnen. Vooraf al blij met een punt, waren deze drie natuurlijk een aardige bonus. Volgende week de eerste thuiswedstrijd van dit jaar. Dan komt HSV uit Heiloo, de club waar de eerste punten werden gehaald, naar ons complex in Kleine Sluis. We hopen dat we dan het seizoen een goed vervolg kunnen geven.

Hier leest u het verslag van IVV zelf, en onder deze link leest u het verslag uit het NHD editie waterland.