Kleine Sluis weer zonder punten

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Gelijkwaardige wedstrijd werd door één schot beslist.

In, door de harde wind, lastige speelomstandigheden, heeft Kleine Sluis wederom aan het kortste eind getrokken. Spartanen, nog onder leiding van Jitse Bosma, is voor Kleine Sluis altijd al een "angstgegner" geweest en zou het ook nu weer zijn.

De al eerder gememoreerde harde wind stond in de lengte richting over het veld, en dus was er één helft met forse meewind, en een andere helft met pittige tegenwind in het vooruitzicht. De keuze bij de toss bracht het elftal van André Rijnders eerst met de wind in de rug. En zo begon het elftal ook. Veel voetbal naar voren en het spel zo veel als mogelijk op de helft van de tegenstander spelen. Bij balverlies werd er dan ook druk op de verdediging gezet. Dat resulteerde in de gehanteerde lange bal en daardoor was er weer snel balbezit. Er waren ook kansen en mogelijkheden, doch de voorwaartsen kwamen niet tot score. Het dichtst bij kwam nog Joost Borst, die op zo'n vijf meter van de doellijn een van richting veranderde bal nog met een reflex inbracht met zijn linkerbeen. Echter doelman Jorn Ebbelaar, na de wedstrijd gekozen tot man of the match, had een katachtige reactie en ronselde de bal uit het doel. Tot dan had Spartanen niet veel in de melk te brokkelen, maar dat veranderde na de theepauze.

Nu waren de rollen omgedraaid. Het was nu Spartanen dat met de hulp van de wind, Kleine Sluis trachtte vast te zetten, maar men kon daar redelijk onder uit spelen, door met name de bal laag te houden en via combinaties tegen de wind in te spelen. Ook nu kreeg men wel kansjes, maar het lukte niet om Ebbelaar te verschalken. Aan de andere kant kwam Guleed Afhakame wel een paar maal gevaarlijk over links door en met een tweetal schoten waren daar de eerste waarschuwingen. Het winnende doelpunt viel uiteindelijk in de 52e minuut. Na weer een aanval over links speelde Afhakame de bal nu naar binnen naar Dylan Zuiker. Deze aarzelde geen moment en haalde uit. De mede door de wind gedragen bal verdween hard achter Teun Groot in het doel(1-0) Kleine Sluis moest dus weer tegen een achterstand opboksen en ging daardoor ook meer risico nemen. Maar wat de mannen van Rijnders ook probeerden, de bal ging er niet in. Dat Spartanen ook grote mogelijkheden kreeg schepte geen verbazing, maar de restverdediging van Kleine Sluis stond dan ook goed. Zo werd een min of meer gelijkwaardige wedstrijd toch weer afgesloten met een kleinst mogelijke nederlaag. De winterstop is nu aangebroken en de spelers kunnen een aantal weken rust nemen en zich op gaan laden voor een zware tweede competitiehelft. Deze zal weer beginnen op zondag 26 Januari. Het elftal zal daarvoor de reis naar Lansmeer moeten maken om te strijden tegen IVV.

Maar eerst volgen natuurlijk de Kerstdagen en Oud en Nieuw. Gevolgd door de gebruikelijke Nieuwjaars receptie op Zaterdag 4 Januari.

Vanaf deze plaats wens ik iedereen dan ook alvast prettige feestdagen en een gezond en gelukkig 2020.