Opnieuw verlies voor Kleine Sluis

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Laatste kwartier wordt de wedstrijd uit handen gegeven.

Na de fraaie overwinning van vorige week, moest Kleine Sluis nu aantreden tegen Spirit '30 uit Hoogkarspel. Een tegenstander die de competitie goed was begonnen, maar inmiddels ook in de ruime middenmoot is beland. Voor Kleine Sluis is het al weer drie seizoenen geleden dat het elftal van huidig trainer Hans Valk als tegenstander fungeerde. De confrontaties in het verleden waren altijd doelrijpe wedstrijden met uitslagen van 6-2, 2-7, 1-9 en de laatste confrontatie tussen de twee verenigingen eindigde in 5-3. Men ging er dus eens even voor zitten.

Het elftal van André Rijnders had één wijziging ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Den Helder. Jeroen Woutering was niet fit en in zijn plaats startte Dion Kwast. De wedstrijd golfde heen en weer, waarbij Kleine Sluis de boventoon voerde. Helaas stond in het doel van de gastheren een uitstekende doelman in de persoon van Mike Hoffer, die menige poging van de Kleine Sluis aanvallers pareerde. Toch kwam men na een klein half uur op voorsprong. Kleine Sluis kreeg op zo'n twintig meter van het doel van Hoffer een vrije trap. Achter de bal namen zowel Mark Geerligs als Jord van der Pol plaats om het de verdediging lastig te maken in het neerzetten van de muur. Maar ondanks alle moeite van Hoffer verdween de trap van van der Pol als een streep in de rechterbovenhoek (0-1) Het gaf een soort gevoel van opluchting, want het restant van de eerste helft speelde men overtuigend en met voldoende kansen om de voorsprong uit te breiden. Echter deze uitbreiding bleef uit en men ging met de nipte voorsprong de kleedkamer in.

Na de thee verwachtte iedereen een hoger spelende thuisclub. Met eventueel daaruit voortvloeiend meer ruimte voor de spitsen aan de andere kant. Het spel van de gastheren was wel iets beter, maar tot kansen kwam men niet tot nauwelijks. Aan de andere kant waren er wel genoeg kansen, maar er zat altijd wel een been, lichaam of doelman Hoffer tussen. Helaas betekende de eerste echte kans voor Spirit'30 ook direct de gelijkmaker. Onvoldoende ingrijpen in een combinatie tussen Luc Waardenburg en Niek Botman, gaf laatstgenoemde de mogelijkheid om vol uit te halen. Teun Groot, tot nu toe heer en meester, was op dit schot kansloos(1-1)

Teleurstelling natuurlijk. Er moest nog een klein kwartier gevoetbald worden en Kleine Sluis ging proberen de schade te herstellen. Invaller Bart Vledder kreeg een mooie kans, maar had teveel tijd nodig om de ver uitgekomen Hoffer te verrassen. Inmiddels moest men achterin meer ruimte weggeven. Groot moest handelend optreden in een gevaarlijke situatie, maar uit een hoekschop viel dan toch de tweede tegentreffer. De in eerste instantie afgeslagen hoekschop kwam in bezit van Spirit. De daaruit volgende voorzet werd door Stef Bakker binnen gekopt. Volgens alle Kleine Sluis spelers gebeurde dit vanuit buitenspel positie, maar assistent Wilco Conijn hield de vlag omlaag en dus werd het doelpunt goed gekeurd(2-1) De laatste vijf minuten ging men nog voluit. Zoals vaker gingen zowel Cees Jan Geerligs als Bart Weel mee naar voren en werden er nog enige kansjes gecreëerd. Het leverde echter geen doelpunten meer op.

Zo werd voor de derde maal deze competitie een wedstrijd, waarin men het overwicht had, verloren met 2-1. Het is inmiddels duidelijk dat voorin meer rendement moet worden gehaald om wedstrijden te winnen. Gelukkig weet men wel nog steeds kansen te ontwikkelen. Dus moeten deze uiteindelijk ook eens benut gaan worden.

Komende Zondag de laatste thuiswedstrijd van dit jaar. Tegenstander is dan het voor Kleine Sluis onbekende KFC uit Koog a/d Zaan.