Overtuigende overwinning Kleine Sluis

Naar teampagina: Kleine Sluis 1 (zon)

Tegenstander FC Den Helder krijgt geen poot aan de grond.

Op een zonnige, maar toch frisse zondagmiddag, mocht Kleine Sluis een thuiswedstrijd afwerken tegen de voetballers uit Den Helder. Een elftal dat onder leiding van trainer John Dobma tot nu toe wat wisselvallig presteert. Kleine nederlagen worden afgewisseld met goede overwinningen en daardoor staat het elftal in de ruim bemeten middenmoot van de tweede klasse. Kleine Sluis, dit seizoen voor het eerst compleet, ging met de intentie het veld op, om nu de aanwezige voetbal kwaliteiten ook weer eens in een klinkende overwinning om te zetten. Met name de twee eerder gespeelde thuiswedstrijden tegen Schoten en, vorige week, SVW '27 die ondanks de overheersing met nederlagen eindigden, wilden de spelers nu wegpoetsen.

FC Den Helder begon nog wel energiek. Snel werd via het technisch sterke middenveld gezocht naar de aanvallers, met het doel om aanvoerder Kenny Gerssen in scoringspositie te krijgen via de vleugels. Dit lukte welgeteld één keer na een kleine tien minuten, maar de spits kon er net niet bij en de bal rolde voorlangs. Een tweede aktie was de kopbal bij de tweede paal van linkerspits Djezz Serpara, maar timing en richting waren onvoldoende. Na deze openingsfase, waarbij ook Kleine Sluis zich al een aantal keren bij doelman Jelmer Philip had gemeld, nam het elftal van André Rijnders langzaam het heft in handen. Een sterk opererend middenveld, ondersteund door een zekere defensie, kon steeds meer druk vooruit geven, waardoor de Heldenaren werden gedwongen om de lange bal te hanteren. Deze werd vervolgens steeds een prooi voor Kleine Sluis. Het vervolg resulteerde steeds in grote kansen voor de Kleine Sluis voorwaartsen, maar Philip of verdedigers lagen nog vaak in de weg. Ook werd, door Melvin Damsma, de paal nog een keer geraakt, maar de voorsprong bleef lang uit. Het was vlak voor de pauze een mooie bal van Joost Borst op Jeroen Woutering die uiteindelijk achter de Helderse doelman in het net vloog(1-0) Een mooi moment zo net voor de thee, en het gaf beide partijen in de kleedkamer stof om over na te denken.

Na de pauze probeerde FC Den Helder het nog wel, maar al heel snel nam Kleine Sluis het heft weer in handen. Even waren er een paar minuten van onzekerheid toen Dobma ging wisselen. Bas van Steinvoorn ging naar de kant en op rechts kwam Sainey Trawally in het veld. Deze snelle en behendige spits leek voor een opleving te zorgen, maar Johran de Bock stond vandaag als een muur te verdedigen en had Trawally al snel in zijn zak zitten. Daarop begon Kleine Sluis weer zelf te voetballen, en vanaf dat moment was de wedstrijd min of meer gespeeld. Het doel van Philip werd nu onafgebroken belegerd en in die fase had de stand naar grote hoogte kunnen oplopen. Woutering, de afgelopen week geteisterd door een griepje, mocht naar de kant voor Dion Kwast. Het veranderde niet zoveel aan het spel. En na zo'n twintig minuten in de tweede helft werd het pleit beslecht. Geert Weel, eerder al kansrijk, trof in korte tijd twee maal het doel en zorgde zo voor een comfortabeler tussenstand(2-0 en 3-0) Dobma probeerde met omzettingen nog iets terug te doen, zo probeerde laatste man Tom van Zandwijk vanaf de rechterzijkant vooruit te spelen en stuurde hij ook Jordy Bos naar de frontlinie, maar de defensie van Kleine Sluis lag er niet wakker van. Integendeel, de stand had nog veel verder kunnen oplopen als er meer overleg met afronden was geweest. Dat de voor Duco Swart ingevallen Miguel de Boer na een kleine tien minuten al weer mocht vertrekken met rood hielp de jutters ook niet. Kleine Sluis kwam geen moment meer in gevaar en speelde de wedstrijd, met soms oogverblindende combinaties, met gemak uit.

Eindelijk weer een goede overwinning en daardoor weer een iets betere positie op de ranglijst. Volgende week een uitwedstrijd, en dus ook weer eens kunstgras. Het elftal zal dan aantreden tegen Spirit '30 in Hoogkarspel.