Kleine Sluis snijdt zich weer in eigen vinger

Naar teampagina: Kleine Sluis 1 (zon)

Voor neutrale toeschouwer leuke wedstrijd eindigt voor thuisclub in mineur.

Na de overwinning van vorige week werd er zo links en rechts al stiekum omhoog gekeken op de ranglijst. Want tegenstander SVW '27 had tot nu toe de minste punten vergaard in dit seizoen. Een overwinning was dus mogelijk en dat zou een aantal plaatsen stijging op de ranglijst betekenen.

Toch werd in de teambespreking al gewezen op de kwaliteiten van de gasten en dat overschatting absoluut niet aan de orde was. Kleine Sluis begon de wedstrijd ook voortvarend. Na een, voor buitenspel, afgekeurde treffer van SVW '27, was de eerste mogelijkheid voor Geert Weel. Hij volleerde de bal van Jeroen Woutering net over het doel. Vervolgens konden zowel Weel als Woutering een harde lage voorzet van Melvin Damsma niet achter doelman Danny de Boer werken. De doelman zou in het verloop van de wedstrijd nog vaker een grote sta-in-de-weg zijn. Maar de toon van de wedstrijd was gezet. Twee elftallen die wilden voetballen en dan het liefst snel vooruit, maakte dat het een vermakelijke middag was langs de lijn. Na twintig minuten kwamen de gasten aan de leiding. De kleine en snelle linkervleugelspeler Aram Hakopov snelde langs Bart Weel, trok de bal voor en Leon Ayal rondde vervolgens mooi af (0-1) De ban was nu helemaal gebroken. Het spel ging heen en weer en beide teams kregen genoeg kansen. De mooiste was voor Woutering, die vanaf elf meter mocht aanleggen, na een handsbal binnen de zestien meter. Zijn inzet werd echter gestopt door de Boer. Zo bleef de achterstand in takt en bleef Kleine Sluis het doel van de SVW goalie zoeken. Vlak voor de pauze kopte Weel nog een keer vlak over de lat en zo brak de theepauze aan met een achterstand.

Direct na de thee schoot Kleine Sluis weer uit de startblokken. Het elftal van André Rijnders zette hoog druk, joeg de SVW verdedigers tot hun eigen doelman op, en kreeg ook kansen. Weer stuitte Woutering na een schot op doelman de Boer, en uiteindelijk viel na een klein kwartier toch de verdiende gelijkmaker. Een mooie lange pass van Woutering werd op de borst opgevangen door Weel en de iets van zijn lichaam wegstuitende bal werd vervolgens door Dion Kwast vol geraakt. Nu was de Boer kansloos(1-1). Inmiddels was Joost Borst, begonnen op de bank, in het veld gekomen voor Bart Vledder die, op de terugweg na een blessure, nog niet een volledige wedstrijd in hoog tempo aankon. Zowel Weel als Woutering kregen beide nog grote kansen, maar waren te onrustig in de afwerking. Dat de gevoerde strijdwijze ook gevaar betekende in de omschakeling werd pijnlijk duidelijk toen SVW'27 uit een uitbraak doel trof. Een voorzet werd door de Kleine Sluis verdediging halfslachtig weggewerkt en de bal werd door Christian Schoenmaker afgelegd op Ayal die zijn tweede van de middag maakte(1-2)

Het zou toch niet weer? Net als tegen Schoten, een overheersende tweede helft spelen, en dan alsnog de boot in gaan. Aan de andere kant zat natuurlijk de wedstrijd van een week eerder nog in gedachten, waar een achterstand nog in blessuretijd werd omgezet in winst. Wederom gingen de verdedigers Bart Weel en Kees Jan Geerligs mee naar voren en werd in de laatste tien minuten het gas nog eens vol opengedraaid. SVW'27 begon op alle mogelijke manieren het spel te vertragen, waardoor het ritme werd onderbroken en wat men ook nog probeerde, er werd niet meer gescoord.

Wederom een nederlaag, maar ook weer de bovenliggende partij geweest in een groot deel van de wedstrijd. Als de spitsen nu ook het doel in het vervolg wat meer gaan vinden, zullen we ongetwijfeld nog gaan genieten. Aan het veldspel ligt het niet. De kwaliteiten zijn aanwezig, nu nog het beetje geluk in de akties en dan zullen er nog genoeg wedstrijden worden gewonnen. Wellicht te beginnen komende Zondag als FC Den Helder op visite komt.