Kleine Sluis verliest weer, nu van zichzelf

Naar teampagina: Kleine Sluis 1 (zon)

Persoonlijke fouten en gebrek aan scherpte nekken het elftal.

Een thuiswedstrijd onder goede voetbal omstandigheden, een mogelijk te kloppen tegenstander en een elftal dat weer nagenoeg compleet is, zijn voorwaarden die je iedere week wel zou willen hebben. Tegenstander Schoten uit Haarlem-Noord heeft een gelijk aantal punten verkeerd dus evenals Kleine Sluis inmiddels in de onderste helft van de ranglijst, en moet dus gelijkwaardig zijn, zou je zeggen.

En toch is het na amper twee minuten alweer vechten tegen een achterstand. Hoe de selectie van André Rijnders telkenmale uit de kleedkamer komt is toch op z'n minst opmerkelijk. Steevast de laatste wedstrijden staat men nog te slapen als de tegenstander al lang en breed is begonnen met de wedstrijd. Hé mannen, het is wel tweede klasse inmiddels en dus geen tijd om achterover te leunen. Door lankmoedig uitverdedigen komt spelmaker Ozan Göcen in balbezit en direct één op één met doelman Jacco Smit. de handige Göcen maakt geen fout en scoort(0-1), na nauwelijks twee minuten. Kleine Sluis is wakker, men gaat nu energiek de wedstrijd aan en de eerste kans is voor Joost Borst. Zijn schot uit de tweede lijn na een hoekschop, resulteert in een redding en wederom een hoekschop. Toch blijven de aanvallen van de gasten niet zonder gevaar. Het behendige middenveld weet zich regelmatig te onttrekken van hun tegenstander en komen gevaarlijk door. Maar langzaam komt Kleine Sluis verdedigend op orde. Men komt steeds meer aan aanvallen toe, maar het vizier staat vandaag niet op scherp. Een makkelijk weggegeven vrije trap zorgt zelfs voor meer kopzorgen. De bal wordt met de juiste snelheid en richting naar de bovenhoek gestuurd door Lennaert Stuur en na een kwart wedstrijd is de achterstand verdubbeld (0-2) Weer een tegenslag, maar de koppies gaan niet omlaag, maar juist omhoog. Het restant van de eerste helft is het Kleine Sluis wat de klok slaat, maar wat men ook probeert, hoe mooi de combinaties ook zijn, de afronding is vandaag het probleem. Zo gaat men de rust in met een achterstand die minimaal al verkleind had kunnen zijn.

Na rust wordt er van Schoten weinig tot niets meer vernomen. Aanval na aanval rolt richting het doel van Joost Vincent Breed, de doelman van Schoten die een drukke tweede helft beleefd. Maar door de al eerder gememoreerde afrondingsproblemen blijft hij nog verschoont van tegendoelpunten. Dion Kwast, in het veld gekomen voor Mitchell Jansen, krijgt twee goede kansen, maar de bal gaat net naast of wordt tot hoekschop verwerkt. Geert Weel krijgt twee honderd procent kansen maar mist, waarbij er één zelfs bijna op de doellijn nog overgaat. Jeroen Woutering komt een aantal keer goed door vanaf de vleugel, maar de eindpass wordt niet benut danwel de eigen afronding komt tekort. Het is uiteindelijk met nog een tien minuten te gaan zelfs een verdediger die de aanzet tot een slotoffensief moet geven. Bart Weel is, zoals wel vaker bij een hoekschop, de meest doortastende Kleine Sluizer en schiet de bal achter Breed (1-2) Nog even gaan alle remmen los. Kees Jan Geerligs gaat mee naar voren, achter blijven alleen nog Bart Weel en Johran de Bock met als controleur ervoor Joost Borst. Schoten, rijp voor de sloop, probeert op alle mogelijke manieren tijd te winnen, en loopt daardoor nog wat kaarten op, evenals enkele Kleine Sluis spelers met hun reactie daarop. Maar waar het de hele wedstrijd al aan schort, komt ook in de eindfase niet meer terug, het scoren van doelpunten.

De eindstand blijft 1-2 en de nederlaag voelt veel zwaarder dan de eerdere forse uitglijders, omdat deze wedstrijd niet verloren hoefte te gaan. Hopelijk kunnen de knoppen volgende week wel omgezet worden, als het elftal van Rijnders moet aantreden in Enkhuizen tegen West Frisia.