Weer pak slaag Kleine Sluis

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Weinig lessen geleerd uit vorige nederlaag.

Het elftal van André Rijnders zit op dit moment in de hoek waar de klappen vallen. Na een goede competitie start, zijn de laatste wedstrijden stukken minder. Dit komt deels door de afwezigheid van een half elftal basisspelers, al dan niet geblesseerd, en deels omdat de vervangers (nog) niet het gewenste niveau halen om goed mee te draaien in de 2e klasse. Tegenstander Vitesse '22, net als vorige week VIOS-W is ook een promovendus die de competitie beter is begonnen. Na dit weekend zijn deze twee clubs dan ook de nummer één en twee in de ranglijst. 

Ondanks een duidelijke elftalbespreking vooraf, was de wedstrijd eigenlijk al na zo'n twintig seconden gespeeld. Direct na de aftrap ging Vitesse over de rechterkant ten aanval, en slapjes verdedigen resulteerde in een strakke voorzet, die bij de tweede paal, frank en vrij door, de boomlange Nick van de Ven, kon worden ingekopt(1-0) Een zelfde situatie als een week eerder tegen VIOS-W. Door dit doelpunt kregen de gastheren vleugels, waar de equippe van Rijnders onzeker werden en fout op fout stapelden. Het had in die eerste tien minuten zomaar een veel grotere stand kunnen zijn, maar gelukkig werd er soms ook nog goed ingegrepen. Kleine Sluis kwam zelfs nog op gelijke hoogte omdat, wanneer het elftal de kans kreeg te bouwen, er goede aanvallende impulsen waren. Een mooie bal van Mark Geerligs, terug van blessure, naar Jeroen Woutering betekende een gevaar op links. De door Woutering vervolgens voorgetrokken bal was een prooi voor Dion Kwast die niet aarzelde(1-1) Vitesse was even ontdaan, maar rechtte direct weer de rug. Kleine Sluis bleef, ondanks het bewijs dat het kon, nerveus en angstig spelen en na nog weer tien minuten was de tweede treffer voor Vitesse een feit. Dit maal was het aanvoerder Jort Kaandorp die het laatste woord had(2-1) Het bleef de rest van de eerste helft van de kant van Kleine Sluis bij wat plaagstootjes, het overgrote deel van die tijd moest men in de achteruit. Vlak voor de pauze viel ook nog de derde treffer te noteren. Hij kwam op naam van Rik Beentjes, die als een duveltje uit een doosje te voorschijn schoot(3-1)

Het wordt eentonig, maar net als de week eerder, na wat aanwijzingen op bepaalde posities, begint het elftal weer onoplettend. Binnen een aantal minuten is het, soms ook door wat pechballetjes die de verkeerde kant uit vallen, weer twee keer raak. Wederom Beentjes (4-1) en rechtsachter Menno Peters zijn de doelpunten makers (5-1) En met nog twintig minuten te gaan is het weer Peters die met een gelukkie de bal krijgt na een klutsgeval en voor de zesde zorgt (6-1) Die laatste twintig minuten neemt Vitesse wat gas terug. Rijnders wisselt zijn drie bankzitters en het gaat iets beter. Men weet zelft via Kwast nog een keer te scoren(6-2), maar de wedstrijd is gespeeld. Men verlangt naar het einde en gelooft het verder wel.

Komende week zal er waarschijnlijk wel even goed binnen de groep gesproken worden hoe men uit deze impasse komt. Natuurlijk komen er weer spelers terug en zal de basis sterker worden. Zaak is toch ook om de anderen weer het zelfvertrouwen te geven om goed te presteren. Tegenstander volgende week in een thuiswedstrijd is het onbekende Schoten uit het Noorden van Haarlem. We zullen weer met goede moed beginnen en kijken of we het tij kunnen keren.