Kleine Sluis kopje onder tegen VIOS-W

Naar teampagina: Kleine Sluis 1 (zon)

Thuisclub ten onder door miscommunicatie en sturing.

Op een onverwacht droge wedstrijdmiddag, moest het elftal van André Rijnders aantreden tegen mede promovendus VIOS-W uit Warmenhuizen. Het elftal van trainer Ivo Rohling ging vorig seizoen in tijdsbestek van twee weken onderuit in de titelstrijd met de gastheren van vandaag. Maar VIOS-W is het nieuwe seizoen bijzonder sterk begonnen en heeft de organisatie staan. Bij Kleine Sluis moesten enige sterkhouders verstek laten gaan, waardoor er in de laatste linies moest worden geschoven. 

De start werd enigszins vertraagd door kleding perikelen, met name bij de gasten, maar uiteindelijk kon er worden aangevangen. Kleine Sluis begon zoals gewend. Combinerend en veel beweging voorin. Ook een eerste mogelijkheid, maar de harde voorzet van Mitchell Jansen werd door Dion Kwast hard, maar net naast de paal ingekopt. Vervolgens komen de gasten kinderlijk eenvoudig op voorsprong. Een uittrap van keeper Coen Filee reikt tot de middenlijn, maar inplaats van de bal op te vangen en te controleren, lopen beide verdedigers van Kleine Sluis naar de bal, missen deze en laten daardoor Nick Schipper de gelegenheid om in rechte lijn één op één te komen met Jacco Smit. Schipper faalt niet en scoort (0-1) Natuurlijk een domper van jewelste en eigenlijk vanaf dat moment is Kleine Sluis het helemaal kwijt. Opbouwen gebeurd anstig, onnauwkeurig of te traag en men speelt VIOS meer en meer in de kaart. Kleine Sluis probeert het wel, er komen ook mogelijkheden, maar er gaat veel mis. Toch duurt het nog tot de laatste tien minuten van de eerste helft voordat er duidelijk tekening in de stand komt. Een aanval over rechts van de gasten, na een mooie crossbal, wordt vervolgens voorgezet en bij de tweede paal kan de mee opgekomen Sam Bruin vogelvrij inkoppen (0-2). En het wordt nog erger. Vijf minuten na de 0-2 begaat Brett Willem Rossen een overtreding door Ted Ooijevaar naar de grond te trekken en gaat de bal op de stip. Dennis van Duin benut deze kans ten volle (0-3) Kleine Sluis neergeslagen doet voor rust toch nog iets terug. Een harde voorzet wordt door Jeroen Woutering hard achter Filee gewerkt (1-3) Even later is het rust.

De pauze wordt gebruikt om de zaak wat op te peppen en te wijzen op eerdere wedstrijden die konden worden omgekeerd. Maar al snel gaat het weer mis. Weer uitermate zwak optreden zorgt er in amper vijf minuten voor dat het over en uit is. Eerst is het Bruin die wederom vrij bij de tweede paal effectief is, en even later krijgt Lasse Botman alle ruimte.(1-4 en 1-5) Rijnders besluit te wisselen. De met krampverschijnselen tonende harde werker Dion Kwast mag naar de kant. Voor hem in de plaats komt Helder van der Eng. Ook de ongelukkige Rossen mag naar de kant. Hij wordt vervangen door Kjell Zoer. Positief is dat Kleine Sluis wel blijft proberen te voetballen, en er komen ook mogelijkheden, maar je merkt dat een aantal spelers reeds met het lood in de schoenen spelen. Toch wordt er ook de Kleine Sluis nog een keer gescoord. Eén, zoals we gewend zijn, mooi driehoekje wordt door van der Eng netjes afgerond (2-5) Toch is het laatste woord aan VIOS. Op het scheiden van de markt krijgt Miles Vork wederom als kadootje de bal in de voeten en drukt af (2-6)

Een wedstrijd om snel te vergeten. En gelukkig kan dat. Komende Donderdag alweer speelt Kleine Sluis de wedstrijd in de eerste knock-out ronde van de districtsbeker thuis tegen Hauwert. Aanvang 20.00 uur.

Volgende week Zondag speelt het elftal van Rijnders een uitwedstrijd tegen Vitesse '22 in Castricum. Wellicht kunnen deze twee wedstrijden het team weer op scherp zetten. Was het vorig seizoen ook niet zo dat na een grote nederlaag (6-1 tegen Westfriezen) de victorie naar het kampioenschap begon?