Kleine Sluis wint van ZAP

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Ook in tweede competitiewedstrijd wordt de volle buit binnen gehaald.

Op een regenachtige middag waarop ook de wind nog van zich liet spreken, werd de derby uit de polder, Kleine Sluis tegen ZAP gespeeld. De nieuwkomer in de tweede klasse zit in een goede periode en was de start van de competitie goed begonnen met een uit overwinning. De daarop volgende thuiswedstrijd moest echter door de vele regen worden afgelast en dus moest de buur strijd de eerste thuiswedstrijd worden. Een zware opgave, want ZAP voetbalde voorgaande jaren altijd een treetje hoger dan Kleine Sluis, en de jaarlijkse ontmoeting tijdens het kermis weekend is geen echte graadmeter, maar werd toch meestal door de gasten gewonnen.

Het elftal van trainer Hans de Koning zit echter een beetje in de lappenmand met het ontbreken van o.a. Freek Vrenegoor en Robin Schouwvlieger. De laatste kreeg nog wel enige speelminuten aan het eind, maar toen was de wedstrijd al lang en breed gespeeld. André Rijnders had zijn basis elf allen fit en hoefde niet te puzzelen. Ook de speelwijze hoefde niet te worden afgestemd op de tegenstander, want Kleine Sluis ging en gaat altijd uit van de eigen mogelijkheden en krachten. De wedstrijd begon al direct intens. De harde wind over het veld was voor de pauze in de rug van de gastheren uit Kleine Sluis en het elftal werd mede daardoor naar voren gejaagd, zonder direct de lange bal te spelen, maar juist combinerend de aanval te zoeken. ZAP met tegenwind kreeg wel de opdracht mee om met de lange bal naar spits Bram Dekker te zoeken en er dan met eronder komende middenvelders op doel te schieten. Maar beide opdrachten konden niet worden uitgevoerd door het verdedigende werk van Kleine Sluis. Ook de vleugelspitsen Mike Vink en Marvin La Croes lagen aan banden bij Bart Weel en Johran de Bock. Toch kwam ZAP verrassend op voorsprong. Een slecht weggewerkte bal kon opnieuw worden ingebracht en uit een wat onoverzichtelijke situatie haalde Paul Raateland verwoestend uit (0-1) Kleine Sluis schoot wakker. Plotseling werd de intensiteit vergroot en werden de voorwaartsen ingeschakeld. Dit leverde een aantal corners op in een kort tijdsbestek. En één van de corners werd door Mark Geerligs op het hoofd van Melvin Damsma gelegd, die hard raak kopte (1-1)  De ban was gebroken. Kleine Sluis speelde in die periode dominant, veel op de helft van de tegenstander maar het vizier was nog niet scherp genoeg. Maar de voorsprong kwam er toch. Een toegekende vrije trap lag gunstig voor Jord van der Pol om een met de wind indraaiende bal te verzorgen. De halfhoge bal waaide over en door alles heen en verdween zonder tussenkomst direct in het net (2-1) De laatste twintig minuten van de eerste helft ging nu over en weer, want ook ZAP moest nu wel. Vlak voor de pauze kreeg Stijn Buik nog een goede kans, maar Teun Groot stond ook vandaag weer zijn mannetje en hield de bal uit het doel.

Na rust was de verwachting dat ZAP meer druk zou zetten om de gelijkmaker te forceren en, met de wind in de rug, veel op het doel zouden schieten. Daar stond tegenover dat voor de spitsen van Kleine Sluis de ruimte achter de verdediging zou groeien en er dus kansen zouden komen. Op het afvuren van schoten op doel na, werden de verwachtingen waarheid. ZAP speelde meer vooruit, maar de eindpass was vaak te hard en waaide dan over de achterlijn, of de verdedigers waren hun opponenten de baas. In de daarop volgende omschakeling kregen Geert Weel, Jeroen Woutering en ook Mitchell Jansen grote kansen, maar was aan die kant keeper Devlin van den Bosch een grote sta in de weg. Het duurde uiteindelijk tot de 68e minuut voor er weer werd gescoord en het was Weel, die door Joost Borst werd weggestuurd, die nu wel langs van den Bosch kwam en scoorde (3-1) Vijf minuten later was het weer raak. En weer was Weel erbij betrokken. Opnieuw op links weggestuurd probeerde hij een voorzet te geven, die onderweg door Jeroen Pater met de hand werd beroerd. Strafschop dus, en die zijn in principe voor Woutering. Ook nu ging hij achter de bal en schoot deze feilloos in (4-1) Een ruime voorsprong en nog een ruim kwartier te gaan. ZAP bracht wat wissels in, waaronder Schouwvlieger die zijn eerste minuten weer maakte na de kwetsuur, de druk werd nog meer opgevoerd en op de bank bij Kleine Sluis begon het aftellen. Stond men twee weken eerder tegen HSV ook niet voor met 1-4 dat uiteindelijk met 3-4 eindigde. Het zou toch niet? Inderdaad het gebeurde niet. Er moest nog wel een pijnlijke, maar fantastische, redding van Groot aan te pas komen vlak voor het eind. Aan de stand werd echter niet meer gesleuteld. De goed leidende scheidsrechter de Groot blies voor het einde, even nadat bij ZAP Nick Broersen geblesseerd het veld moest verlaten.

Na de wedstrijd werd er in de kantine nog een feestje gebouwd en vanaf Dinsdag gaan de koppies weer richting de volgende tegenstander. Want komende Zondag wacht er een uitwedstrijd tegen Assendelft, voor het elftal van Rijnders weer een compleet nieuw hoofdstuk met (nu nog) een open eind.