Kleine Sluis wint eerste bekerwedstrijd

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Fries uitstapje succesvol verlopen.

Voor de poulefase van de districtsbeker is Kleine Sluis dit jaar, net als buurman ZAP en FC Den Helder, ingedeeld in een poule uit het district Noord. Tegenstanders zijn voor het elftal van André Rijnders dan ook totaal onbekend, misschien met uitzondering van Sneek Wit Zwart (SWZ) Boso Sneek. Deze huidige Zondag 1e klasser heeft enige jaren geleden al eens opgetreden in de toenmalige Zondag Topklasse en is in het afgelopen seizoen als 2e geeindigd in de 1e klasse.

Vandaag moest echter eerst worden aangetreden tegen de Zaterdag 2e klasser vv Nijland uit het gelijknamige dorp. Een gemeenschap met rond de 1100 inwoners en de vereniging heeft ongeveer 130 leden. Een mooi complex met echt gras, mooie grote kleedkamers en een gastvrij onthaal. Het elftal staat onder leiding van trainer Lykle Bleekveld en had zich afgelopen seizoen ternauwernood weten te handhaven.

Het elftal mistte een aantal basisspelers en daarom was de verwachting dat er vanuit een gesloten verdediging zou worden gevoetbald door de gastheren. Kleine Sluis, waar Mitchell Jansen ontbrak, begon met rustig rondspelen en aftasten. Al snel werd duidelijk dat het voorkomen van doelpunten het hoofdpunt was van vv Nijland. Kleine Sluis had het balbezit, kon geduldig rondspelen en loeren op een steekbal of crossbal om de defensie, die in twee linies van vier de verdediging optrokken, te omzeilen of uit te spelen.

Het duurde tot de twintigste minuut voor het eerste succes. Het was Geert Weel die aan het eind stond van een mooie en snelle aanval die begon bij Mark Geerligs en via Jeroen Woutering dus bij Geert Weel eindigde (0-1) Tot dan was er geen vuiltje aan de lucht. vv Nijland kon met moeite van de eigen helft af komen en het enige wat Kleine Sluis kon worden verweten, was dat er niet meer gescoord werd. Vlak voor rust lukte dat uiteindelijk dan toch, en weer was het Geert Weel die de bal als laatste raakte.(0-2)

In de pauze was het devies om gewoon voor de volle honderd procent door te gaan en zo de score te kunnen uitbouwen. Het veldoverwicht werd enigszins minder overheersend, voornamelijk omdat men iets meer de teugels liet vieren. Voor gevaar zorgde dat aan de kant van Teun Groot niet, maar de passjes en steekballetjes werden iets minder nauwkeurig, gemaakte keuzes vielen net verkeerd en, eerlijk is eerlijk, ook doelman Irolt Biesma keepte een puike wedstrijd in het doel van Nijland. Er kwam nog een derde treffer nadat Jeroen Woutering onreglementair werd afgestopt binnen de zestien meter en Jord van der Pol de toegekende strafschop feilloos langs doelman Biesma schoot (0-3) Qua doelpunten bleef het hierbij, maar als men vandaag iets scherper was geweest had de uitslag hoger kunnen, misschien wel moeten, uitvallen.

In ieder geval is de eerste officiele overwinning binnen. Volgende week komt het al eerder genoemde SWZ BOSO Sneek naar ons complex in Kleine Sluis. Dan spelen we gewoon weer op Zondag om 14:00 uur.