Kleine Sluis slaat op laatste moment toe

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Gelukkige dag voor het elftal van Remy Zoer

Op een prachtige dag en onder een lekker voorjaars zonnetje, ging Kleine Sluis met twee gedachten naar Heerhugowaard - De Noord. Allereerst met een revanche gedachte aan de vroeg in de competitie geleden thuisnederlaag tegen de gastheren Hugo Boys. De tweede gedachte gericht op de aansluiting bij de bovenste plaatsen in de competitie. Met de afwezigheid van spits Geert Weel, Billy Ray Zwart en doelman Teun Groot, en de overige al wat langere afwezigen, moest Remy Zoer wederom wat jeugdig elan bij zijn selectie betrekken. Vandaag in de personen van de zeventien jarigen Helder van der Eng, Thayalan Sanjith (doelman)en Kjell Zoer. Daarbij opgeteld de basisplaatsen van de twee achttien jarigen Pelle Beerse en Dion Kwast, geeft aan dat de jeugd er aan komt. 

Hugo Boys, een lastige tegenstander die fysiek niet schuwt, had het elftal eerder dit seizoen verrast door te winnen na een aantal counters. Dit mocht nu niet gebeuren en dus werd er verdedigend meer alertheid verwacht en geeist. De eerste helft verliep rommelig. Veel lange ballen, slecht aankomende passes en weinig echte kansen. Mede door het hobbelige veld was combinatie voetbal slecht tot niet mogelijk en dus werden de spitsen (te) vaak diep weggestuurd. Twee keer werd Kleine Sluis gevaarlijk via Jeroen Woutering en de tweede keer, na precies een half uur, leverde dat een strafschop op. Een lange bal van Mark Geerligs kwam als een vuurpijl naar beneden in de zestien meter van Hugo Boys. Zowel doelman Erwin Hand als Jeroen Woutering sprongen naar de bal, waarbij de doelman bij het neerkomen de bal losliet en Woutering snel reageerde en poogde de doelman te omspelen. In deze aktie werd hij onderbroken door verdediger Bram Schuijt en scheidsrechter Oudijk wees resoluut naar de stip. De vele protesten over het aanvallen van de keeper wuifde hij gedecideerd weg. Vandaag was het Geerligs die de verantwoordelijkheid durfde te nemen en zijn inzet verdween netjes in de rechter hoek (0-1) Een voorsprong tegen een elftal dat graag achterover leunt, en is gericht op de counter, is altijd lekker. Nu moest Hugo Boys uit de verdedigende stellingen komen en zou de ruimte voorin groter worden. Helaas duurde de voorsprong maar vijf minuten. Vanuit een ingooi aan de linkerkant, die op dit veld makkelijk een hoekschop mag heten, werd de bal bij de eerste paal niet goed verwerkt en daar maakte Bart van der Burg handig gebruik van(1-1) Even was Kleine Sluis van slag maar de gelijke stand werd tot de rust veilig gesteld.

Na de thee begon het elftal van Zoer beter. De combinaties werden iets zekerder, er werd korter op de bal verdedigd en er kwam een licht veldoverwicht. Dit duurde tot het moment dat Geerligs op een ongehoorde manier, notabene aan de zijlijn ter hoogte van de middenlijn, onderuit werd geschoffeld. Resultaat was dat hij de wedstrijd niet verder kon spelen, en de dader "slechts" met geel werd bestraft. Op de plaats van Geerligs kwam Helder van der Eng, een talentvolle middenvelder met een mooie traptechniek en veel overzicht. Echter Kleine Sluis moest eerst even terug. Het wegvallen van Geerligs gaf enige onrust en herpositionering waar Hugo Boys van profiteerde. Een verkeerd geraakte bal door Beerse kwam in het centrum terecht waar Bart Weel op een onhandige manier Bo Groen tegen het gras werkte. Wederom een strafschop, nu voor de gastheren. Deze werd vervolgens benut door Jeffrey de Cocq van Delwijnen (2-1) Nu moest Kleine Sluis karakter tonen. Deze wedstrijd mocht koste wat kost niet verloren worden en dus werden alle krachten uit de lichamen gehaald om daar verandering in te brengen. En wat al vaker is getoond; Als het team daadwerkelijk onder prestatie druk komt, dan komt ook het beste uit de spelers naar boven. Combinaties begonnen beter te lopen, Cees Jan Geerligs, normaal een solide verdediger, werd er in de spits bijgezet. De druk op het doel van Erwin Hand werd groter, de mogelijkheden talrijker. Maar ook de tijd begon te dringen. Nog een wissel. De moegestreden Dion Kwast verliet het veld ten faveure van Ruud Janson. Dus nog een spits erbij. De akties van Janson zijn vaak onnavolgbaar, en één van die akties resulteerde in een overtreding van de Hugo Boys verdediging die nu alle zeilen moesten bijzetten. Jord van der Pol nam plaats achter de bal en zag voor zich een muur van vier verdedigers. Het maakte hem niet uit. Met een prachtig schot verschalkte hij Hand in de verre hoek (2-2) De klok stond op 86 minuten. En samen met de lange blessure tijd die moest komen, na de overtreding op Geerligs kon het nog. Nog een wissel tenslotte. Kjell Zoer, normaal middenvelder, kwam er in voor verdediger Beerse en werd aan de linkervleugel geposteerd. Het leek nu wel of er zes spitsen speelden. Achterin stonden alleen nog Brett Rossen en Bart Weel. En dan gebeurd het toch nog. Een fantastische lange bal van van der Eng, met de juiste snelheid en precisie, ging net over de laatste man heen en in de loop van de nog altijd in de spits verkerende Cees Jan Geerligs, die vervolgens koel doelman Hand passeerde (2-3) Direct werden de aanvallende stellingen verlaten en moesten de laatste minuten schadevrij worden doorgekomen. Dit lukte en nog niet eerder werd een overwinning zo intens gevierd.

Door deze goed bevochten overwinning blijft men meedoen om de bovenste plaatsen. Volgende week wederom een uitwedstrijd. Dan zullen het eerste en het tweede afreizen naar Nibbixwoud om aan te treden tegen SEW. Wij hopen wederom op punten.