Kleine Sluis speelt gelijk

Naar teampagina: Kleine Sluis 1

Onder herfstachtige omstandigheden haalde het team van Remy Zoer een verdiend gelijkspel.

Met de competitie opzet zoals de KNVB die dit seizoen heeft ingevuld, gaat de gehele selectie van Zondag 1 en 2 regelmatig gezamelijk op pad. De opening van het nieuwe seizoen bracht daardoor beide elftallen naar het kunstgras van de Blokkers in de gelijknamige plaats. Met een stevige wind en veel regen kon het elftal van Zoer zodoende de 2e helft van, het dit jaar onder de duo-leiding van Michel Smit en Herbert de Haan opererende Zondag 2, nog bekijken. En als goed voorbeeld goed doet volgen was dat een mooie opsteker. De mannen van het tweede haalden een mooie 1-3 overwinning uit de strijd.

Het eerste, al meerdere malen besproken op de velden, is langzaam aan een metamorfose bezig, met een aantal gestopte spelers, en daarvoor in de plaats, nieuwe, voornamelijk jonge jongens, uit de eigen jeugd. Ook werd bij de start van de competitie het nieuwe tenue aan de (weinige) toeschouwers getoond waarin Zondag 1 in het vervolg zal spelen.

De beker resultaten waren goed geweest, maar nu begon het pas echt. En dan is de Blokkers, nu onder leiding van Constantijn Schouten, en vijf jaar geleden nog onder de vleugels van Zoer, niet direct een makkelijke tegenstander. Een ploeg met veel ervaring, ook op tweede klasse niveau, en snelle, behendige spelers die een mannetje kunnen uitspelen. Over de speelwijze zal ik niet te veel uitweiden doordat deze verslagen ook buiten de vereniging met interesse worden en werden gelezen en zo de tegenstander voorbereid ten strijde trok. Ook het kunstgras helpt niet mee om ontspannen de wedstrijd aan te vangen, maar om te wennen was in de voorgaande week nog een oefenpot tegen SRC gespeeld. Kleine Sluis begon goed. Zoals de laatste weken wordt gehamerd op het opjagen van de tegenstander bij eigen balverlies, werd dit, zeker in de eerste helft voortreffelijk uitgevoerd. De Blokkers kwam daardoor niet in de buurt van Teun Groot en zelf kreeg Kleine Sluis een aantal mogelijkheden. Gescoord werd er in de eerste 45 minuten niet.

In de pauze hoefde Zoer niet al te veel te vertellen, het spel was goed, de taken werden uitstekend uitgevoerd en nu was het wachten op de kansjes die met onze voorhoede hoe dan ook komen, en deze benutten. De tweede helft gaf toch een iets ander beeld. Het spel ging nu meer heen en weer omdat er meer ruimte kwam aan beide kanten. Het doorjagen van de eerste helft had veel kracht gekost en nu moesten de nog resterende krachten beter verdeeld worden. Zoals gezegd werd het spel daardoor iets opener, waarbij de Blokkers beter gebruik maakte van de, nu wel, geboden ruimte. Maar met nog een twintig minuten te gaan waren het toch de gasten uit Anna Paulowna, die de voorsprong namen. Een mooie trap van Mark Geerligs bracht de naar links uitgeweken Geert Weel in stelling, met zijn snelheid was hij eerder bij de achterlijn dan zijn tegenstander en zijn harde, lage voorzet werd door keeper Tim Hommersen niet goed verwerkt, losgelaten en door, duveltje uit een doosje, Jeroen Woutering alsnog binnen gewerkt (0-1) De doelman bleef geblesseerd achter, heel de Blokkers zagen een overtreding, maar de resoluut fluitende scheidsrechter Mahabali, wees naar de middencirkel en had geen reden om voor een vrije trap te fluiten. Het jammerlijke was dat het elftal van Zoer tekort kon genieten van de voorsprong. Een mooie combinatie van de gastheren zorgde amper tien minuten later weer voor de gelijkmaker van de voet van spits Samuel Mulder (1-1)

Jord v/d Pol, moegestreden en klaar met de ruzies tussen hem en zijn directe tegenstander, werd nog vervangen door Fernando van Gelder, even later gevolgd door de doelpuntenmaker Woutering die met liesklachten het veld verliet en werd vervangen door A-junior Dion Kwast. Beiden konden aanvallend niet veel potten meer breken omdat de Blokkers nog aan een overwinning dachten en met hernieuwde energie de aanval zochten. Even was er nog de vrees voor een strafschop tegen, maar ook hier was de scheidsrechter resoluut en wees op een plek, net buiten de zestien meterlijn, als plaats van misdrijf. De toegekende vrije trap ging vervolgens ruim over het doel. Aan de stand veranderde er niets meer en zo werd het eerste punt in de competitie gehaald.

Komende Zondag kunt u zowel Zondag 1 als 2 bewonderen in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Beide hebben dan wederom dezelfde tegenstander namelijk Hugo Boys uit Heerhugowaard de Noord. Tevens kunt u dan met eigen ogen het nieuwe tenue van het eerste aanschouwen.