Tentenkamp 2018

vrijdag 11 en zaterdag 12 mei jl. vond het jaarlijkse tentenkamp weer plaats.

Maar liefst 130 enthousiaste kinderen hadden zich aangemeld en een hoop vrijwilligers stonden paraat om van het tentenkamp weer een waar feestje te maken.

07.45 uur 's morgens verschenen de eerste kinderen met hun (slaap) spullen. Alle tenten werden ingericht en nadat alle ouders weer huiswaarts gingen konden de teams bekend gemaakt worden om direct daarna van start te gaan met de spellen die al klaar stonden op alle velden. De kinderen genoten volop, van 'Tobbedansen tot touwtrekken' en van 'korfbal tot broeklopen'. 12 spellen waarbij je met jou team de strijdt aan kon gaan met de andere teams van jou leeftijdscategorie.

Door het warme weer waren de kinderen snel dorstig maar gelukkig stond er de hele dag een grote kan limonade buiten zodat ze genoeg drinken konden pakken, tussendoor werd er nog een lekker ijsje uitgedeeld. Nadat alle teams de spellen gespeeld hadden was er even een pauze om weer op krachten te komen voor de handbal, voetbal en korfbal wedstrijden. De kinderen hadden er zin in, echte wedstrijdjes van hun eigen sport. Voor de F, E en D ofwel O8 t/m O13 voetbal en handbal en voor de O7 ofwel mini-pupillen voetbal en korfbal. Het plezier maar ook zeker de strijdt spatte er vanaf. Tegen de klok van 15:45 uur was het laatste fluitsignaal en konden de kinderen zichzelf even een uurtje vermaken. Lekker chillen in de tent, spelen op het veld of een boekje lezen en kleuren in de kantine. Dit was een nieuw items binnen Tentenkamp wat als zeer geslaagd is ervaren.

Rond 16:45 uur werd de eerste groep omgeroepen voor het avond eten, een lekker frietje met hamburger stond hierbij op het menu. Dat ging er bij de meeste wel in na zo'n intensieve dag. Rond 17:45 uur arriveerden de ouders/verzorgers, opa's/oma's, broertjes/zusjes en andere belangstellende. Penaltybokaal stond op het programma. Het was een spannende race van O7 t/m O19, Leiders en trainers, F t/m/ D van de handbal en de algehele strijdt om de 'CUP MET DE GROTE OREN' de WISSELBEKER!!! Bij de handbal werd de bokaal uiteindelijk gewonnen door Anne van der Plas en bij de voetbal werd de bokaal door Jochem Dekker mee naar huis genomen. Knap gedaan hoor!

Nadat alle belangstellende om 20:00 uur het complex weer verlieten was het tijd om met het avond programma te starten. De F, O7 t/m O9) gingen film kijken, de E, O10, O11 gingen bingoën en de D, O12, O13 gingen te zwemmen in Hippolytushoef. Het werd een gezellige avond op de verschillende locaties zo met z'n allen. Rond 22:00 uur konden de kinderen die thuis gingen slapen opgehaald worden en zochten de kinderen die bleven hun tent op. De D,O12, O13 mochten na het zwemmen uiteraard nog lekker chillen in de kantine op Oost, Bing o’tje hier, tafeltennis daar, DJ 'Rapper Twan' om 01:00 uur was het dan ook voor deze groep tijd om het padje in te korten.

Van slapen was dit jaar inderdaad weinig sprake want en aantal hebben het heel lang vol gehouden, beetje kletsen, beetje chillen, waarschijnlijk HEEL VEEL snoep/chips eten maar al met al super gezellig.

Al vroeg in de ochtend stonden de kantine dames al broodjes te smeren voor de kinderen. Nadat de kinderen zelf al hun spullen uit de tent hadden gehaald konden ze beginnen aan hun ontbijt. Rond 8.15 uur arriveerde ook de thuis slapers en daarna kon er weer gestart worden met de laatste handbal/voetbal en korfbal wedstrijden. Er werd flink gestreden om de laatste punten nog even binnen te halen.

Na het laatste fluitsignaal konden de kinderen nog even genieten van een broodje frikandel om vervolgens daarna vol spanning te wachten op de einduitslag. Het nieuwe spel met betrekking tot de teamnamen bracht nog wat extra's met zich. Alle kinderen kregen als aandenken een vaantje en een TENTENKRANT mee naar huis! De nummers één, twee en drie van de verschillende poules gingen daarnaast ook nog met een mooie medaille of beker naar huis. Bij de O7 (mini-pupillen) zegevierde de kinderen net als vorig jaar ALLEMAAL!!!

Al met al weer een geslaagd kamp waar wij als organisatie ook met veel plezier op terug kijken.

Moodboard