2e klaverjasronde weer vol vuurwerk

Voor het eerst in geschiedenis een gelijkspel

De tweede klaverjasavond van dit jaar vond plaats, terwijl het buiten sneeuwde en er een krachtige wind stond. Toch kwamen er nog 13 koppels naar de kantine Oost om weer om de prijzen te kaarten. En na twee spannende rondes bleven er nog 6 koppels in de strijd voor de eerste plaats. De tot dat moment hoogste twee koppels Arnold/Jan en Ben/Leen moesten tegen elkaar. daarnaast speelden de koppels Eric/Pieter Jan en Erwin/Richard tegen elkaar. De twee laatste kanshebbers waren Berno/Johan en het jonge tweetal Stan/Rick.

Omdat Arnold/Jan en Ben/Leen elkaar in een spannende strijd toch in evenwicht hielden en daardoor beiden een partij rond de 1600 punten speelden, werden ze door zowel het koppel Eric/Pieter Jan als Berno/Johan ingehaald. Eric/Pieter Jan maakten gehakt van Erwin/Richard (2137 om 1015) Nog erger was de afstraffing die de twee jongsters kregen van Berno/Johan (2408 om 824) Het bijzondere was daardoor dat zowel Eric/Pieter Jan als Berno/Johan op een eindtotaal van 5598 kwamen en dus gezamelijk de eerste plaats haalden. Als derde eindigden Ben/Leen en Arnold/Jan werden vierde.

De poedelprijs was dit keer voor Ed/Liset waarbij opgemerkt dat het koppel, door de oneven aantallen de laatste ronde moest stilzitten. Omdat Liset al wat ziek was, besloot ze daarom om na haar verplichtingen toch maar onder de wol te duiken en eerder naar huis te gaan.

De volgende klaverjas avond is vrijdag 16 maart. Wij hopen dan weer een grote opkomst te verwelkomen.

 

Naar teampagina: